PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 19 September, 21:18

PrivataAffärer - 09 sep 19 kl. 11:33

Öresund har ökat i Leo VegasÖresund ägarandel går i och med ökningen från 3,3 till 4,4 procent av aktierna. ”Vi kommenterar inget annat än vad man kan läsa ur ägarförteckningar, våra top tio innehav i substansrapporter/kvartalsrapporter samt flaggningar”, skrev Öresunds vd Nicklas Paulson till Nyhetsbyrån Direkt apropå ägarstatistiken för augusti. Öresund gick in Leo Vegas i slutet av 2018. ”Tidigare har vi valt att inte investera i en operatör utan istället ta ett bredare sektorbet via Catena Media. Däremot har vi alltid tyckt att Leo Vegas har en fin kultur som har byggts av ett starkt management som har levererat kvartal efter kvartal sedan noteringen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Leo Vegas, Öresunds, Nicklas Paulson, Nyhetsbyrån Direkt, Catena Media, Vegas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öresundhar , ökati , Leo, Vegas
PrivataAffärer - 10 jan 19 kl. 10:05

Öresund har gått in i Leo Vegas

Posten motsvara 2,1 procent av aktierna i Leo Vegas och Öresund är därmed bolagets nionde största ägare. Leo Vegas aktie tillhör torsdagens vinnare på Stockholmbörsen med en uppgång på cirka 5 procent..

PrivataAffärer - 03 aug 18 kl. 12:30

Flera insiderköp i Leo Vegas

Som mest handlades aktien för 68,40 kr Vid lunchtid handlades aktien för 67,80 kr, en uppgång på över 5 procent i dag. I onsdags presenterade Leo Vegas sin rapport för det andra kvartalet. Av rapporten framgick även att spelintäkterna i juli ökat mindre än vad bolaget och marknaden hade räknat med.

Dagens Media - 09 apr 19 kl. 08:31

Qviberg ökar innehavet i Leo Vegas

Mats Qvibergs investmentbolag Öresund ökar sitt innehav i spelbolaget Leo Vegas. Har köpt aktier för 12 miljoner kronor..

Dagens Media - 09 apr 19 kl. 08:31

Qviberg ökar innehavet i Leo Vegas

Mats Qvibergs investmentbolag Öresund ökar sitt innehav i spelbolaget Leo Vegas. Har köpt aktier för 12 miljoner kronor..

DI - 13 mar 16 kl. 16:40

Högt spel i Leo Vegas

Det är dags för ytterligare en notering av ett spelbolag. Mobilkasinobolaget Leo Vegas ska till First North och teckning pågår fram till 15 mars. Att döma av det stora intresset pekar allt på att det kommer att bli en lyckad notering.

PrivataAffärer - 16 okt 18 kl. 10:40

Analytiker: Kursfallet skapar köptillfälle i Leo Vegas

Det menar DNB Markets analytiker Martin Arnell i sin inledande analys av bolaget med köprekommendation och riktkurs 70 kr. ”Konsensusförväntningarna för tillväxten för det andra halvåret i år har kapats rejält och aktien är ned runt 40 procent i år. Vår positiva syn bygger på Leo Vegas konkurrenskraftiga styrkor och förmågan att hantera de kommande spelskatterna” skriver banken och pekar bland annat på stordriftsfördelar och minskade marknadsföringskostnader.

PrivataAffärer - 12 apr 19 kl. 10:50

Kepler: Betydande uppsida i Leo Vegas

Många bedömare menar att Leo Vegas med en förhållandevis stor exponering mot den nyligen omreglerade svenska marknaden, kommer att påverkas mer av den skakiga inledningen, jämfört med konkurrenterna. Kepler Cheuvreux menar dock i en analys daterad den 12 april att Sverige-oron är väl återspeglad i aktiekursen, som sedan toppen i januari 2018 har rasat omkring 70 procent, och att det därför finns en betydande uppsida från dagens nivåer kring drygt 30 kronor. Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på fredagen sänker banken sin riktkurs till 62 kronor från tidigare 66 kronor, men upprepar samtidigt sin köprekommendation.

Affärsvärlden - 01 jun 18 kl. 13:03

Leo Vegas största ägare ökar innehaven

Leo Vegas största ägare, vd Gustaf Hagman samt Robin Ramm-Ericson, har ökat sina respektive innehav med 240.000 aktier..

DI - 20 jul 18 kl. 14:09

Skandia Liv flaggar upp i Leo Vegas

Kapitalförvaltaren Skandia Liv har ökat sitt innehav i spelbettingbolaget Leo Vegas till 5,01 procent av kapitalet och rösterna i bolaget..

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 16:15

Ilija Batljan tankar Leo Vegas

Baserat på en snittkurs om 28:60 kronor i aktien under april har han köpt aktier för cirka 3,3 miljoner kronor i bettingbolaget. Han ägde inga aktier i Leo Vegas sedan tidigare. Leo Vegas har varit pressat på börsen under en längre tid och nedgången sedan årsskiftet är 21 procent.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Carnegie: Köp det snabbväxande gamingbolaget

Bolaget utvecklar spel inom genren free-to-play onlinestrategispel via såväl mobil plattform som browser. ”Via organisk tillväxt och en serie förvärv har Stillfront lyft omsättningen till drygt 2 miljarder kronor i år med en rörelsemarginal kring 28 procent”, konstaterar Carnegie. Stillfront består i dagsläget av tretton fristående spelutvecklingsföretag som tillsammans har en spelportfölj med 36 olika intäktsgenererande spel.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Airbnb vill till börsen nästa år

Det uppger det kontroversiella bolaget i ett kort meddelande på sin hemsida, utan att ge några detaljer om vilken börs som avses eller vilka villkor som kan komma att gälla. Airbnb gundades i San Francicso 2008 och är i dag verksamt i omkring 100.000 städer världen över.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

UBS varnar för extremt låga oljereserver

Många kunder med saudiska oljekontrakt har ännu inte känt av effekterna från anfallet mot processanläggningarna då saudierna kunnat nyttja reserver. Det innebär dock att utbudsrisken ökar i marknaden som helhet, vilket driver upp priset. ”Globalt är buffertkapaciteten extremt låg för närvarande, vilket innebär mycket lite utrymme för nya störningar.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Fredag kl 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Handelsbanken: Så ska du placera i höst

Det är Handelsbankens allokeringschef Johann Guggi som konstaterar att ökad marknadsoro och svagare konjunktursignaler ökar osäkerheten. Dessutom riskerar handelskriget att slå mot företag i både Europa och Sverige. ”Vi har minskat aktierisken i våra Multi Asset-portföljer och i stället ökat andelen räntebärande placeringar genom att investera i tillväxtmarknadsobligationer.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Här är Blechers nya fond

– Det finns massor av historiska exempel på avknoppningar, både i Sverige och internationellt. Och det finns fler affärer att göra. Min portfölj består av flera företag som har gjort en spin-off eller bestämt sig för att göra en, eller som vi tycker borde göra det, säger Simon Blecher som tillsammans med Mattias Montgomery kommer att ansvara för fonden.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Danskes nya syn på fastighetsbolagen

Det framgår av ett marknadsbrev i vilket Danske Bank förutser ”mycket attraktiv avkastning över tid” från fastighetssektorn och bankens nya analytiker Philip Hallberg ser ”värde” i flera aktier trots att sektorn har gått bättre än de flesta andra under de senaste åren. * Wihlborgs höjs till köp, från behåll (när bevakningen pausades under senare delen av 2018). Riktkursen sätts till 160 kronor (111).

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Nu sänker toppaktörerna sparräntorna

Nordax, Qliro och PRA Spar har under en tid tillsammans toppat listan med högsta rörliga sparräntan utan uttagsrestriktioner. Den som satt in pengar hos dessa aktörer har fått 0,95 procent. Men nu är det slut med det.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

SHB: Wärtsiläs vinstvarning riktigt ”hemsk”

Wärtsilä, som i vinstvarningen hänvisar till överraskande svag orderingång och till projektrelaterade kostnader efter en översyn, spår att det jämförbara rörelseresultatet i år kommer att bli cirka 100 miljoner euro lägre än 2018, det vill säga kring 480 miljoner euro. Konsensus kring mitten av augusti låg enligt Infront Datas sammanställning 639 miljoner kronor på denna punkt. ”Den nya guidningen implicerar en potentiell sänkning av konsensus för ebita helåret 2019 om 25 procent”, sammanfattar Morgan Stanley i en kommentar Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.