PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 16 September, 08:39

PrivataAffärer - 09 sep 19 kl. 11:35

Därför höjer storbanken Net Ent till köpSamtidigt skruvas riktkursen upp till 40 kronor, från tidigare 28 kronor. Den finansiella informationen som getts angående Red Tiger är begränsad, men på presskonferensen efter att förvärvet tillkännagivits antydde vd Therese Hillman att det köpta bolaget hade en tillväxt över 30 procent. ”Red Tiger rapporteras vara en snabbväxare, möjligen ännu snabbare än Net Ent i sina bästa dagar, och med högre lönsamhet”, skriver SEB som uppskattar tillväxten för Red Tiger till 30 procent för åren 2020-2021. För det ”gamla Net Ent” förväntar sig SEB dock inte att tillväxten ska komma tillbaka i närtid, men menar att Red Tigers tillväxt borde räcka för att ”lappa ihop prestationen” för gruppen som helhet och ta företaget tillbaka till tillväxt. Siffrorna fö
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Net Ent, Red Tiger, Therese Hillman, Tiger, SEB, Red Tigers, Net Ents

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför höjer, storbanken, Net, Enttill , köp
DI - 06 dec 17 kl. 07:49

Storbanken: Köp Net Ent

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Net Ent till köp från behåll. Riktkursen är 75 kronor. Det framgår av Bloomberg..

DI - 14 okt 15 kl. 13:21

Net Ent: SHB höjer riktkursen med 11 procent

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Net Ent till 624 kronor från tidigare 560 kronor..

DI - 10 sep 18 kl. 08:43

SHB höjer Net Ent till köp

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Net Ent till köp från öka..

PrivataAffärer - 09 okt 18 kl. 15:37

Barclays: Net Ent ingen tillväxtsaga längre

Det framgår av en analys från Barclays där rekommendationen sänks till jämvikt från övervikt med rejält sänkt riktkurs till 41 kr från 64, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på tisdagsmorgonen. ”Medan det tredje kvartalet förhoppningsvis borde innebära en återgång till positivt territorium så är det långt ifrån de förbättringsnivåer som förväntades tidigare i år”, skriver banken som klassificerar om bolaget från ett långsiktigt tvåsiffrigt tillväxtbolag till ett bolag med låg ensiffrig tillväxt. Dessutom höjer banken diskonteringsfaktorn i bolaget samt inkluderar 2020 i sin värderingsmodell vilket leder till en kraftigt sänkt riktkurs och sänkt rekommendation.

PrivataAffärer - 25 okt 18 kl. 13:07

Nu har det vänt för Net Ent

Anledningen är att Net Ent nu driftsatt många nya kunder och att bolaget nu bygger upp en stark pipeline som ger en bredare bas av kunder att bygga tillväxt ifrån. Att kvartalsrapporten visar en organisk tillväxt på 2 procent är förstås inte så mycket att skryta med, men det är ändå i signal om vändning efter det andra kvartalets negativa tillväxt. – Jag är oerhört nöjd med aktiviteten i bolaget, säger nye vd:n Therese Hillman till Nyhetsbyrån Direkt.

DI - 16 feb 17 kl. 07:56

Net Ent höjer utdelningen

Spelutvecklaren Net Ent redovisar ett rörelseresultat på 156 miljoner kronor. Väntat var 143 miljoner, enligt SME Direkts konsensussammanställning..

Affärsvärlden - 17 jan 18 kl. 07:55

SEB: Köp Net Ent

SEB Equities höjer sin rekommendation för Net Ent till köp från behåll..

Affärsvärlden - 17 jan 18 kl. 07:55

Analytiker: Köpläge i Net Ent

Såväl SEB som DNB höjer Net Ent till köp efter att bolaget vinstvarnat och aktien rasat över 20 procent..

PrivataAffärer - 05 apr 19 kl. 12:04

Net Ent rasar efter slopad köprek

”Vi har blivit mer försiktiga om utsikterna för Net Ent, som en återspegling av en tuff start i det nyligen reglerade Sverige och då särskilt för Net Ent. De strukturella fundamentala förutsättningarna är fortsatt starka och bolagets handlingsplan bör slutligen bära frukt. Vi har emellertid sänkt våra estimat för vinst per aktie 2019-2020 med cirka 10 procent”, skriver DNB.

DI - 10 mar 16 kl. 13:35

Net Ent tecknar avtal med Pokerstars

Net Ent har tecknat ett licensavtal om leverans av spel för desktop och mobil till Pokerstars onlinekasino i New Jersey, USA.Pokerstars ägare Amaya är redan en befintlig kund till Net Ent i Europa..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

H&M:s försäljning något bättre än väntat

Försäljningssiffran är exklusive valutakursförändringar och inklusive moms. Enligt Infront Data hade analytikerna i genomsnitt räknat med att försäljningen skulle öka med 7,9 procent. Försäljningen exklusive moms uppgick till 62.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Tre köpvärda aktier – och några du kan strunta i

Med en bra marknadsposition och en stark underliggande trend ser Börsveckan ett köpläge i e-handelsbolaget Boozt. Enligt Börsveckans prognoser för 2020 handlas Boozt till cirka 22,5 gånger rörelseresultatet. Det ser tidningen som en hög värdering i absoluta tal, men påpekar att det är väsentligt lägre än exempelvis Zalando.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

DI: Coor ett köptvärt tillväxtbolag

Coors stadiga tillväxt beror på att bolaget hat hållit sig kvar på sin geografiska hemmamarknader och ursprungliga affärsidé och det finns goda skäl att tro att Coor har många år av god tillväxt framför sig, skriver DI och sätter riktkursen 90 kronor på ett års sikt. ”…vilket ger en kurspotential på 15 procent från dagens nivå. På längre sikt, när allt fler företag lägger ut mer av sin städ- och fastighetsskötsel, är potentialen än större”, heter det i analysen.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Oljepriset rusar efter attacken mot saudiska anläggningar

Sekunderna efter öppning steg Londons Brent-terminer i ett slag med nästan 12 dollar per fat, vilket är den största ökningen i dollartermer som noterats. Iranstödda Hutirebeller från Jemen har tagit på sig ansvaret för drönarattacken, men USA:s utrikesminister Mike Pompeo har redan pekat ut Iran som direkt ansvarigt. Saudiarabien kan starta om en betydande del av volymen i oljeproduktionen inom dagar, men behöver veckor för att återställa den fulla produktionskapaciteten, uppgav källor för Bloomberg News.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Hernhag: Teckna riskkapitaljätten EQT

Noteringen i korthet: Börslista: Nasdaq Stockholm
Teckningskurs: 62-68 kr
Anmälningsperiod: 13-20 september
Första handelsdag: 24 september
Råd: Teckna Äntligen får Nasdaq Stockholm ett renodlad fondförvaltningsbolag. Förvisso inte traditionella fonder utan riskkapitalfonder, men EQT är näst störst i Europa och affärsmodellen är byggd på förvaltning a

PrivataAffärer - I förrgår: 15:26

Uppgifter: EQT:s notering redan övertecknad

En källa med djup och bred erfarenhet av noteringsprocesser säger till tidningen att intresset tycks vara oerhört stort för noteringen i marknaden, inte minst eftersom beloppet som ska tas in är relativt litet visavi den mängd krut EQT lagt på processen. Priset i noteringen av riskkapitalbolaget EQT förväntas ligga i intervallet 62-68 kronor per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde om cirka 59,1-64,8 miljarder kronor efter erbjudandets genomförande, en besked från EQT på torsdagen..

PrivataAffärer - I förrgår: 11:29

Hernhag: Fyra utländska aktier för portföljen

Aktiespararen: Hej Marcus, har mer än 70 procent av mitt innehav i svenska aktier, men vill fördela risken och köpa utländska aktier. Vilka utländska aktier kan du rekommendera på medellång och lång sikt?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - I förrgår: 11:34

Trading Direkt om handelskrig, EQT och makroläget


Dessutom snackar vi handelskrig mellan USA och Kina, EQTs börsnotering och Hongkongbörsens bud på Londonbörsen. Avslutningsvis pratar vi med vår reporter Michael Bernander om förväntningarna inför H&Ms försäljningsstatistik som släpps på måndag. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Easy Jet Tobbe Roséns val: DAX, S&P500, OMXS30, Swedbank, H&M, Astra Zeneca, USD/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent) Tittarönskemål: CD Project Red, Raybased, Bublar, SSAB, Nolato, AAK, Nobina, Haldex, Neurovive Pharmaceuticals, Nokia, Epiroc, Scandinavian Health Innovations, Rejlers, Sectra  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Förvaltare spår 10-procentig uppgång på indiska börsen

Det kan ta lite tid för den indiska marknaden att studsa upp, men Suresh Tantia, senior investeringsstrateg på Credit Suisses Asia Pacific CIO Office, är säker på sin sak. – Jag tror att på sex månader blir avkastningen med lätthet 10 procent, säger han till CNBC. Ett skäl till hans positiva syn på Indien är att det för tillfället inte finns några externa hot mot landet, varken politiska eller ekonomiska.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:06

EQT:s notering kostar en kvarts miljard

  Läs också: EQT värderas till cirka 60 miljarder - prospektet släppt Av detta beräknas 11 miljoner euro påverka resultaträkningen. 6 miljoner euro är inkluderade i EQT:s redovisning fram till och med halvårsskiftet. ”Utöver direkta transaktionskostnader kommer, i samband med erbjudandet, ett antal medarbetare erhålla ytterligare ersättning, villkorad av att erbjudandOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.