Dagens PS > Ekonomi

Friday, 20 September, 22:57

Dagens PS - 09 sep 19 kl. 11:11

Nya siffror: Arlanda nästan sämst i världenDet är de asiatiska flygplatserna som dominerar i toppen – och Arlanda är nästan sämst i världen. Här är listan över vilka flygplatser som är bäst på att hålla tidtabellen. Det är brittiska flygdataföretaget OAG:s sammanställning som ligger till grund för listan. I topp hittar vi den hawaiianska flygplatsen Hilo, som dock är en relativt liten. Vid Hilo är det drygt 94 procent av 12,500 flighter som lyfter i tid.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Arlanda, OAG, Hilo, Tokyo Haneda, Japan, Helsingfors, Nya, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya siffror, Arlandanästan , sämsti världen
UNT - 20 aug 15 kl. 09:00

"Arlanda sämst i Europa"

Arlanda rustar upp terminalerna för att bli den ledande flygplatsen i Skandinavien..

SR - 09 okt 14 kl. 16:01

Förhandlingar om bullernivåer kring Arlanda

Miljövillkoren för Arlanda flygplats är under ny prövning i Mark och Miljööverdomstolen. I tre dagar har domstolen haft förhandlingar på Arlanda. Främst gäller det hur mycket buller de kringboende ska tåla och hur bullret kan begränsas.

Trelleborgs Allehanda - 26 jun 14 kl. 14:55

Jämställhetskritik mot Bråvallafestivalen

Ny publiksuccé men alla jublar inte. Bråvalla går bakåt i frågan om jämställdhet. - Jag blir besviken, säger Kristina Wicksell från föreningen Jämställd festival.

Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 14:58

Jämställdhetskritik mot Bråvallafestivalen

Ny publiksuccé men alla jublar inte. Bråvalla går bakåt i frågan om jämställdhet. - Jag blir besviken, säger Kristina Wicksell från föreningen Jämställd festival.

DI - 16 mar 17 kl. 22:32

Arlanda sämst i Norden

Världens bästa flygplats 2017 är redan utsedd, och för fjärde året i rad kammar Singapores internationella flygplats hem förstaplatsen. Men de svenska lufthamnarna är inte bland resenärernas absoluta favoriter..

Dagens PS - 17 mar 17 kl. 08:08

Arlanda på jumboplats i Norden

Arlanda får alltså sämst betyg bland Nordens stora flygplatser i en omfattande undersökning som flygbolagskonsulten Skytrax gjort och som refereras av Dagens Industri. På listan över flygplatser i världen hamnar Arlanda först på 62:a plats – trots att flygplatsen klättrat fem placeringar från i fjol. Desto stoltare kan danska Kastrup i Köpenhamn vara, som rankas på 16:e plats på den världsomspännande listan med finska flygplatsen Helsingfors-Vanda hack i häl (plats 18).

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Sundhage om bristande jämställdheten: "Svär inombords""Finns en gubbig jargong och stämning"24 karat

Tre kvinnor är huvudtränare i de 26 lagen i Damallsvenskan och Elitettan. Drygt 82 procent av alla i ledarstaberna i Damallsvenskan är män. Ingen kvinna är ordförande bland de förtroendevalda i det Svenska fotbollsförbundet, SvFF.

Sydsvenskan - 06 jul 15 kl. 04:00

Jämställdhet är mer än bara siffror på ett papper

När ansågs ett arbete vara viktigare än ”jobbet” vi har i vårt hem – att forma och ge de bästa förutsättningarna för våra barn? Politikerna jobbar för att barnen ska ut från hemmet och in på förskolan så snart som möjligt. Allt i jämställdhetens namn.

Barometern - 22 sep 14 kl. 07:49

Jämställdhet utan kvotering

”Mest jämställda riksdagsgruppen”. Så beskrev Aftonbladet Vänsterpartiets riksdagsgrupp i en artikel som uppmärksammade att andelen kvinnor i riksdagen efter valet minskar – om än marginellt – från 45 procent till 44,1 procent. Men det är inte partiet som gick till val på ”feminism med fett med socialism” som har den mest jämställda gruppen.

Barometern - 22 sep 14 kl. 07:49

Jämställdhet utan kvotering

”Mest jämställda riksdagsgruppen”. Så beskrev Aftonbladet Vänsterpartiets riksdagsgrupp i en artikel som uppmärksammade att andelen kvinnor i riksdagen efter valet minskar – om än marginellt – från 45 procent till 44,1 procent. Men det är inte partiet som gick till val på ”feminism med fett med socialism” som har den mest jämställda gruppen.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Se upp! Buybacks funkar inte längre

Företag som annonserar så kallade buybacks får oftast en extra skjuts uppåt av investerare i samband med offentliggörandet. Då kan det vara läge att sälja. Med buybacks menar tillbakaköp av aktier.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Uppsägningarna ökar stort – industrin utsatt

Antalet uppsagda som sökt stöd hos Trygghetsfonden TSL under sommaren ökade med 17 procent jämfört med ifjol.  ”Vi ser ett klart högre inflöde nu”, säger TSL:s vd Caroline Söder, till Svenska Dagbladet. Totalt har 750 personer sökt stöd under det första halvåret 2019.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Här bor du kungligt – om du har råd

Startpriset för den pampiga gården är 40 miljoner kronor. Det här får du. Björkviks gård på Värmdölandet ligger bara cirka fyra mil från Stockholm.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Danske bank utser ny Sverigechef

Danske Bank har rekryterat Johanna Norberg till ny vd för Danske Banks verksamhet i Sverige. Hon efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till Head of Wealth Management i Danske Bank och som ny medlem i koncernledningen. Johanna Norberg tillträder sin nya tjänst omgående, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Jyske Bank-kunder får minusränta i december

Från 1 december i år kommer kunder med mer än 750.000 danska kronor på sitt konto i Jyske Bank att åka på en negativ ränta om -0,75 procent. Det skriver banken på sin hemsida.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Vaping-sjukan i USA: Sju dödsfall rapporterade

Antalet personer som har insjuknat genom vaping eller rökning av e-cigaretter har ökat dramatiskt i USA, rapporterar CNBC. Enligt landets hälsomyndighet, CDC, har siffran ökat till 530 personer jämfört med 380 från i förra veckan. Samtidigt har sju dödsfall rapporterats in.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Medarbetare begår självmord på Facebooks campus

I dagens techbrief kan du läsa om nya iOS 13, renoveringen av Apples ikoniska butik i New York och ett tragiskt dödsfall på Facebooks campus i Kalifornien. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dag släpps nya iOS 13 – här är alla nyheter The Verge har hårdtestat den nya versionen av det populära operativsystemet.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Resebjässen gör sista desperat försök

Resejätten Thomas Cook håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under, rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Diskussionerna avser en försäljning av bolagets flyg- och tourverksamhet i Norden som ett desperat sätt att få in pengar. Förhandlingarna förs med private equity-bolaget Triton Partners.

Dagens PS - 14 timmar sedan

New York-börsen stängde kring nollan

Indexen på New York-börsen stängde kring nollan på torsdagen, i närheten av tidigare toppnoteringar, efter negativa signaler om handelskriget mellan USA och Kina raderat ut tidiga uppgångar. Trump-rådgivaren Michael Pillsbury varnade för att USA är redo att eskalera handelskriget om inte en uppgörelse nås snart, samtidigt som det från kinesiskt håll kom uppgifter om att Kina inte är i någon brådska om att sluta ett avtal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,00 procent till 3 006,8.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Kommer charterresorna dö ut?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska Ving, håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.