DN > Ekonomi

Wednesday, 18 September, 13:20

DN - 09 sep 19 kl. 11:12

Påverkar bränderna i Amazonas vad du väljer för matvaror?Hur tänker konsumenterna kring bränderna i Amazonas och brasilianska livsmedel..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Amazonas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Påverkar, brändernai , Amazonasvad du , väljerför , matvaror
YLE - 30 jul 18 kl. 06:05

Morgonkollen: Zimbabwe väljer ny president efter Mugabe och skogsbränderna fortsätter både hemma och i USA

Brandmän från Finland fortsätter hjälpa till med skogsbränderna i Sverige, torkan påverkar elpriserna och Zimbabwe väljer ny ledare efter att Robert Mugabe tvingades avgå i fjol..

Politologerna - 05 dec 16 kl. 09:30

Lucka #5: Hur påverkar korruption valdeltagande?

Det här inlägget är samförfattat av Stefan Dahlberg, docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, och Maria Solevid, universitetslektor i Statsvetenskap vid samma lärosäte. En grundläggande princip i den representativa demokratin är att väljare aktivt väljer sina politiska representanter och att de valda politiska representanterna agerar i enlighet med väljarnas intressen. Om den valda regeringen inte uppfyller väljarnas intressen utkräver väljarna ansvar genom att rösta bort regeringen i samband med kommande val.

Kristianstadsbladet - 23 maj 13 kl. 13:42

För få i vården tvättar händerna

Foto: Scanpix
72 procent av alla anställda i vården når upp till kraven på korrekta kläder och korrekt basala hygienrutiner. Det betyder att 28 procent, eller mer än var fjärde, inte tvättar händerna eller klär sig ordentligt. Bland de sämsta är läkarna.

YLE - 11 sep 16 kl. 12:38

Många stannade på åkern när bönderna fick sin egen restaurangdag

Allt fler vill slopa mellanhänderna och köpa sin mat direkt från producenterna. Den så kallade Köp av bonden-dagen skulle öppna upp gårdarna för hugade konsumenter men på grund av det fina tröskningsvädret var det få jordbrukare som deltog. - De senaste åren har nog efterfrågan ökat betydligt.

YLE - 17 apr 14 kl. 12:12

Hur påverkar Rysslandssanktioner EU?

EU-kommissionen har bedömt hur ekonomiska sanktioner mot Ryssland påverkar de enskilda medlemsländernas ekonomier. Kommissionen vill nu ha svar av länderna före nästa veckas tisdag. För Finlands del ska det inte finnas några stora överraskningar i bedömningarna - sanktionerna väntas ha kraftig inverkan på den finländska ekonomin.

Ekonomistas - 15 dec 14 kl. 08:00

Riksbanken döljer att internationella studier motsäger dess påstående om skulderna

English Internationella studier har visat att konjunkturnedgångar som föregås av en stor ökning i hushållens skulder tenderar att bli djupare och mer utdragna. Riksbanken påstår däremot att en hög nivå på hushållens skulder skulle leda till djupare konjunkturnedgångar. Riksbanken hänvisar till några internationella studier som påstås stödja detta påstående.

YLE - 30 dec 14 kl. 05:07

Finländska bönder säljer vete till Estland

Både i Europa och här hemma odlades det rekord mycket vete under år 2014. Det har fått vetepriset att sjunka rejält, då de globala spannmålslagren är överfulla. Under de senaste femtio åren har det inte odlats så mycket vete i Finland som i år.

Supermiljöbloggen - 30 jan 15 kl. 11:16

GMO: Nu får EU-länderna mer makt

EU-parlamentet beslutade tidigare i månaden att EU-länderna själva ska få rätt att begränsa eller förbjuda odling av GMO-växter, även om växterna är tillåtna på EU-nivå. Länderna får stoppa GMO-grödor på grund av fysisk planering, socioekonomiska skäl eller jordbrukspolitiska skäl. Däremot så får de inte stoppa grödorna på grund av miljö eller hälsoskäl, vilket endast EU-kommissionens livsmedelsmyndighet Efsa för bedömma.

Sydsvenskan - 26 jul 15 kl. 20:05

”Krafter verkar för att utveckla EU mot en politisk union.”

I tumultet kring Greklands skulder missade medierna att rapportera om en ny rapport från EU med potentiellt långt större konsekvenser för unionens framtid än grekernas finansiella problem. Rapportens titel är Färdigställandet av EU:s ekonomiska och monetära union, men bakom den oskyldiga titeln döljer sig rena krutdurken. Inom en tioårsperiod ska EU ha omvandlats till en politisk union med gemensam finansminister, finansdepartement och utökad beskattningsrätt.

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 15 kl. 20:05

”Krafter verkar för att utveckla EU mot en politisk union.”

I tumultet kring Greklands skulder missade medierna att rapportera om en ny rapport från EU med potentiellt långt större konsekvenser för unionens framtid än grekernas finansiella problem. Rapportens titel är Färdigställandet av EU:s ekonomiska och monetära union, men bakom den oskyldiga titeln döljer sig rena krutdurken. Inom en tioårsperiod ska EU ha omvandlats till en politisk union med gemensam finansminister, finansdepartement och utökad beskattningsrätt.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Kolenergi på väg mot kollaps i EU

Under en period i maj stod alla brittiska kolkraftverk stilla för första gången sedan industriella revolutionen. .

DN - Igår: 11:32

”Höstbudgeten liknar en slabbig buffé”

Har blivit en rödgrönblå röra..

DN - Igår: 11:12

Färre jobb – lågkonjunkturen knackar på

Arbetslösheten stiger påtagligt och sysselsättningen faller, visar nya SCB-siffror..

DN - Igår: 18:51

Karolina Ekholm: ”Riksbanken kan inte stimulera svensk ekonomi mycket mer”

Efter tio år i hetluften på Riksbanken och finansdepartementet har professor Karolina Ekholm återvänt till….

DN - Igår: 15:41

KO stämmer Mobile Group: ”Vilseleder systematiskt”

Nu stäms Mobile Group och personen bakom företaget av Konsumentombudsmannen som kallar dess arbetsmetoder ”hänsynslösa”.

DN - I förrgår: 11:26

Förnuftig återhållsamhet i nya Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Ioniq Electric är en smart paketerad elbil till bra pris. Att den nu tar dig 311 km på fulladdat batteri gör….

DN - I förrgår: 14:42

Mäktiga Åsa Bergman planerar framtidens städer

Åsa Bergman är vd för den snabbväxande, internationella koncernen Sweco, som arbetar med att hjälpa Europas företag att….

DN - 15 sep 19 kl. 12:52

Swishbedragare lurar äldre kvinnor

Tre kvinnor i 80-årsåldern har utsatts för Swishbedragare i helgen. En av kvinnorna blev av med 100.000 kronor, en….

DN - 14 sep 19 kl. 18:38

Föräldrarna vill ha svar efter sonens dödsolycka på praktikplatsen

Lucas Almvall ville bli helikopterpilot och jobba i försvaret. I stället fick han en däcklyftare över sig på praktiken….

DN - 14 sep 19 kl. 14:38

Jonas Fröberg: Därför blir Frankfurt bilsalong den sista

Mitt bland alla nya elbilar och några monstersportbilar rör sig stora trender som tillsammans pekar på att detta är den….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.