Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 21 September, 04:33

Dagens PS - 09 sep 19 kl. 10:48

Anderssons beska besked till företagareSvenska företagare kan inte räkna med att få ekonomisk stöd vid en hård brexit. ”Det skulle inte vara förenligt med statsstödsregler om regeringen skulle gå in och kompensera för enskilda företag”, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till Svenska Dagbladet. EU-kommissionen har föreslagit att medlemsländer som drabbas finansiellt ska kunna bli hjälpta med pengar från EU:s solidaritetsfond. Tanken är att bidragen ska stötta företag och hindra uppsägningar. Enligt Magdalena Andersson har regeringen ännu inte tagit ställning till förslaget.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Magdalena Andersson, Svenska Dagbladet, EU, Storbritannien, SvD, Andersson, Anderssons, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anderssons, beska, beskedtill , företagare
DrivaEget - 28 sep 17 kl. 07:04

Anders Anderssons 5 bästa råd till småföretagare

 Inspiration  Var ständigt beredd att förnya dig. Det är en av Anders Anderssons främsta råd till småföretagare. Här kan du läsa hans krönika där han delar med sig av sina bästa tips och några tänkvärda reflektioner.

YLE - 09 sep 17 kl. 09:10

Snårig byråkrati och dyrt att anställa - familjeledigheterna svår nöt för småföretagare

Tre barn under sju år av företagande vid bybutiken SkafferiETT i Bromarv. Det har inte varit något enkelt pussel för köpman Ragna-Lise Karlsson och hennes familj. Bybutiken drivs av två kvinnliga företagare och båda har barn.

Cornucopia - 14 maj 17 kl. 18:33

Företagare - drabbas du av Magdalena Andersson (s) skattehöjningar

Enligt finansminister Magdalena Andersson (s) är det alltså bara de sk topp 1% som drabbas av den höjda skatten för småföretag. Hur ser det egentligen ut med det? Svara på enkäten nedan.

Kristianstadsbladet - 11 jun 13 kl. 10:43

HD-beslut kan ge Kristianstadsföretagare skadestånd

En person som har fått betala skattetillägg får därefter inte dömas för skattebrott. Det slår Högsta domstolen fast i en emotsedd dom. Nu kommer många att få rätt till skadestånd, enligt bedömare.

YLE - 13 feb 17 kl. 17:19

Berners besked gläder i skärgården: "En lättnad för oss alla - faktiskt en bra dag"

Företagare Jan-Erik Karlsson är lättad och glad. Försöket med avgifter på förbindelsebåtarna slopades och Karlsson behöver inte längre fundera på om butiken på Nötö borde ha stängt i sommar, eller på vilka specialarrangemang som måste göras upp. - Det känns förstås jäkligt bra, det är nog en lättnad för oss alla användare, faktiskt en bra dag.

Nerikes Allehanda - 05 sep 16 kl. 07:57

Företagare måste våga klaga på oss

Svenskt Näringsliv gör varje år enkäter om företagsklimatet i kommunerna. I år har 31 000 företag svarat på frågan ”Har du nån gång känt tvekan att lämna klagomål till kommunen med risken att detta kommer påverka ditt företag negativt?” I somras kom svaret.

YLE - 12 jun 15 kl. 04:39

Nya företagare i Österbotten blir utan startpeng

Startpengarna för nya företagare är slut i hela Österbotten. Det är ännu oklart om man får mera medel för resten av året eller ens för nästa år. - Vi har fått besked från ministeriet om att det inte finns pengar och att de pengar som tidigare gått till startpengen eventuellt går till andra ändamål, säger företagsrådgivare Sanna Kankaanpää på Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia.

SVT Debatt - 06 jan 14 kl. 06:00

Ge besked om restaurangjobbens framtid, S och MP

RESTAURANGMOMS På nyårsdagen firade den sänkta momsen på restaurangmat två år. Konjunkturinstitutet visar i en ny rapport att reformen skapat motsvarande 4 000 nya jobb och dessutom minskar den svartarbete. Samtidigt känner allt fler restauranganställda, fackförbund och företagare nu oro för framtiden.

Kristianstadsbladet - 23 aug 13 kl. 10:30

Telefonstrul påverkar företagare

Arkivfoto: Scanpix
Telefonstrul i Vinslöv har pågått i fem veckor. För en företagare innebär det att han inte kan prata i telefon på kontoret. ?

Trelleborgs Allehanda - 10 sep 13 kl. 16:20

Företagare nöjda med servicen

Bemötandet är den detalj som företagarna är mest nöjda med hos Trelleborgs kommun. Minst nöjda är de med informationen.
Det visar den årliga servicemätning som SKL, Sveriges kommuner och landsting gör.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 16 timmar sedan

Se upp! Buybacks funkar inte längre

Företag som annonserar så kallade buybacks får oftast en extra skjuts uppåt av investerare i samband med offentliggörandet. Då kan det vara läge att sälja. Med buybacks menar tillbakaköp av aktier.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Uppsägningarna ökar stort – industrin utsatt

Antalet uppsagda som sökt stöd hos Trygghetsfonden TSL under sommaren ökade med 17 procent jämfört med ifjol.  ”Vi ser ett klart högre inflöde nu”, säger TSL:s vd Caroline Söder, till Svenska Dagbladet. Totalt har 750 personer sökt stöd under det första halvåret 2019.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Här bor du kungligt – om du har råd

Startpriset för den pampiga gården är 40 miljoner kronor. Det här får du. Björkviks gård på Värmdölandet ligger bara cirka fyra mil från Stockholm.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Danske bank utser ny Sverigechef

Danske Bank har rekryterat Johanna Norberg till ny vd för Danske Banks verksamhet i Sverige. Hon efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till Head of Wealth Management i Danske Bank och som ny medlem i koncernledningen. Johanna Norberg tillträder sin nya tjänst omgående, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Jyske Bank-kunder får minusränta i december

Från 1 december i år kommer kunder med mer än 750.000 danska kronor på sitt konto i Jyske Bank att åka på en negativ ränta om -0,75 procent. Det skriver banken på sin hemsida.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Vaping-sjukan i USA: Sju dödsfall rapporterade

Antalet personer som har insjuknat genom vaping eller rökning av e-cigaretter har ökat dramatiskt i USA, rapporterar CNBC. Enligt landets hälsomyndighet, CDC, har siffran ökat till 530 personer jämfört med 380 från i förra veckan. Samtidigt har sju dödsfall rapporterats in.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Medarbetare begår självmord på Facebooks campus

I dagens techbrief kan du läsa om nya iOS 13, renoveringen av Apples ikoniska butik i New York och ett tragiskt dödsfall på Facebooks campus i Kalifornien. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dag släpps nya iOS 13 – här är alla nyheter The Verge har hårdtestat den nya versionen av det populära operativsystemet.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Resebjässen gör sista desperat försök

Resejätten Thomas Cook håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under, rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Diskussionerna avser en försäljning av bolagets flyg- och tourverksamhet i Norden som ett desperat sätt att få in pengar. Förhandlingarna förs med private equity-bolaget Triton Partners.

Dagens PS - 19 timmar sedan

New York-börsen stängde kring nollan

Indexen på New York-börsen stängde kring nollan på torsdagen, i närheten av tidigare toppnoteringar, efter negativa signaler om handelskriget mellan USA och Kina raderat ut tidiga uppgångar. Trump-rådgivaren Michael Pillsbury varnade för att USA är redo att eskalera handelskriget om inte en uppgörelse nås snart, samtidigt som det från kinesiskt håll kom uppgifter om att Kina inte är i någon brådska om att sluta ett avtal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,00 procent till 3 006,8.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Kommer charterresorna dö ut?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska Ving, håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.