Dagensanalys.se > Ekonomi

Saturday, 21 September, 23:19

Dagensanalys.se - 09 sep 19 kl. 10:45

Streamingtjänster dominerar musikbranschenAllt fler streamar musik via tjänster som Spotify och Apple Music, något som avspeglar sig i branschen. Intäkterna för streamingtjänster i USA ökade med 26 procent under första halvåret 2019. Det rapporterar The Wall Street Journal. Det innebär en intäkt på 4,3 miljarder dollar vilket representerar ungefär 80 procent av branschens övergripande intäkter. Andelen som betalar för abonnemangstjänster ökade med 31 procent.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Spotify, Apple Music, USA, The Wall Street Journal, Streamingtjänster, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Streamingtjänster, dominerar, musikbranschen
Dagens PS - 29 jan 18 kl. 06:33

Streamingtjänster ska betala mer för musik

Amerikanska upphovsrättsmyndigheter beslutade under lördagen att öka royaltysumman som streamingtjänster betalar till musikskapare och musikutgivare i USA. Det rapporterar Reuters. National Music Publishers Association (NMPA) uppger att det här beslutet kommer att kräva att streamingtjänster ger 15,1 procent av sina intäkter till låtskrivare och musikförlag, jämfört med den tidigare andelen på 10,5 procent.

Dagensanalys.se - 09 mar 18 kl. 11:05

Amerikanska streamingtjänster har 35 000 timmar innehåll på den svenska marknaden

Den svenska streamingmarknaden växer och allt fler aktörer etablerar sig här. Utbudet är stort, framförallt när det gäller amerikanska TV-serier och filmer. De största aktörerna Netflix, HBO Nordic och Amazon Prime Video erbjuder tillsammans mer än 7 400 titlar, motsvarande 35 000 timmar.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:37

Hushållens utgifter för streamingtjänster ökar i rask takt

Hushållens utgifter för onlinevideo ökar samtidigt som hushållens totala medieutgifter minskar. Inom onlinevideo växer utbudet med fler tjänster och mer innehåll. De svenska hushållen betalar sammantaget 6,8 miljarder kronor för digitala TV- och videotjänster (inklusive streamingtjänster) per år, enligt en färsk MMS-rapport.

Dagensanalys.se - 11 sep 19 kl. 16:28

Stort intresse för Apples och Disneys kommande streamingtjänster

Konkurrensen på streamingmarknaden tilltar. Och nu står de båda giganterna Apple och Disney redo att släppa nya tjänster i Sverige. Apple planerar en lansering redan den 1 november i år.

Dagensanalys.se - 04 sep 19 kl. 12:43

Populära titlar har stor betydelse för streamingtjänster

Streamingtjänster har blivit mycket populära i Sverige. En av orsakerna är naturligtvis det stora utbudet. Men det är inte bara en volymfråga.

Resume - 06 maj 14 kl. 06:45

825 000 hushåll köper streamingtjänster


Nätbaserade streamingtänster fortsätter att öka på bekostnad av traditionell tv.825 000 hushåll betalade för abonnemang av streamingtjänster över internet, exempelvis tv, film eller sport, under första kvartalet, enligt Mediavision..

SR - 08 aug 16 kl. 07:30

Tuff marknad för nishade svenska streamingtjänster

På den internationella marknaden för filmstreaming finns förutom jättar som Netflix mer specialinriktade tjänster: Till exmpel Mubi och Fandor för cineaster, DramaFever för den som gillar koreanska serier och Shudder för den som vill skrämmas av skräckfilmer.Men i Sverige har mindre streamingtjänster kämpat för att få det att gå ihop. Den svenska video on demand-marknaden domineras av jättar enligt Marie Nilsson på analysföretaget Mediavision.

Affärsvärlden - 06 maj 14 kl. 07:24

Så många köper streamingtjänster

825.000 hushåll betalade för abonnemang av streamingtjänster över internet, exempelvis tv, film eller sport, under det första kvartalet. Det visar siffror från Mediavision, rapporterar TT..

SR - 06 okt 14 kl. 16:51

Streamingtjänster gör oss tålmodiga

Ikväll är det dags för den fjärde säsongen av tv-serien Homeland som drar igång på SVT. Serien Homeland om cia-agenten Carrie Mathison är en i mängden av alla som finns tillgängliga online på streamingtjänster som Netflix och Voddler. Tina Askanius är medieforskare och menar att utbudet av serier online gör tittare mer tålmodiga när det gäller komplicerade handlingar..

GöteborgsPosten - 05 feb 15 kl. 22:21

Allt fler väljer webb-tv och streamingtjänster

Nu överger vi, sakta men säkert, traditionella satellit- och kabel-tv-abonnemang för webb-tv och streamingtjänster..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Den galna utmaningen med digital annonsering och mätningar

Vad ska annonsörer fokusera på när allt kaos? Det är supersvårt att hålla tungan rätt i mun när digitala annonsformat inte kan visa vad som faktiskt levererats. Kanske är det dags att återgå till branding och med hjälp av styrkan i varumärket nå fram till rätt målgrupper.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Danska Accrease avslöjar hur de ska erövra Sverige

Accrease satsar på att erövra den svenska marknaden med sina tjänster. Här intervjuar vi Tomas Magnusson som berättar om den kommande resan. Vad gör Accrease?

Dagensanalys.se - Igår: 10:44

Onlinejätten som försöker ersätta kakor med digitala identifierare

MailOnline har börjat experimentera med att ersätta kakor med en ny typ av digital identifierare. Efter att både Apple och Firefox satt stopp för att kunna mäta, spåra och följa användare med hjälp av tredjepartskakor har både mät- och annonsbranschen fått panik. Helt plötsligt går det inte att följa eller spåra.

Dagensanalys.se - Igår: 10:28

Facebook vill öka engagemanget i annonser genom att göra dem interaktiva

Facebook breddar sin satsning på interaktiva annonser genom att lansera flera nya format. Med de interaktiva formaten kan annonsörer skapa spel, augmented reality (AR) och andra lockelser, i hopp om att öka sina konverteringar. Annonserna kommer att visas i vanliga nyhetsflödet, så var beredd på ett spel här och där.

Dagensanalys.se - Igår: 09:54

Magnus Stjerna ska leda digitala tillväxtbyrån Columbia Road i Sverige

Columbia Road ökar tempot i Sverige med Magnus Stjerna som General Manager. Digitala tillväxtbyrån, som etablerades 2016 och har 80 anställda i Sverige och Finland, fokuserar på e-handel, marknadsföringsteknologi och growth hacking. Magnus Stjerna har haft en karriär inom utveckling av digitala produkter och tjänster inom datorspelsbranschen, mjukvaruutveckling, TV, telekom, och design och innovation i konsultbranschen.

Dagensanalys.se - Igår: 08:59

Den stora jakten på com-domänen

ABS Wheels som gått från verkstad till e-handel är idag en ledande aktör på nätet inom fälgbranschen. Men när man började gjorde man det klassiska misstaget att inte registrera alla domäner som .com.

Dagensanalys.se - Igår: 07:41

Salesforce hjälper företag hålla koll på sin miljöpåverkan

Salesforce har lanserat Sustainability Cloud– en ny lösning som tillsammans med andra hållbarhetsinitiativ kan hjälpa företag att bättre analysera sin miljöpåverkan. Klimatförändringar är den största och mest komplexa utmaning vi människor någonsin har mött. Nyligen seglade den svenska klimataktivisten Greta Thunberg i väg till New York för att vara med vid FN:s klimatmöte den 23 september.

Dagensanalys.se - I förrgår: 15:54

Cruxmore tillsammans med Tealium och Adobe bjuder in till dataträfff

Vi alla tycker att data är viktigt, till och med avgörande. Därför vill svenska företaget Cruxmore tillsammans med Tealium och Adobe bjuda in till en dataträff där det blir diskussioner om ja, du gissade rätt – data! Executives and practitioners alike all agree that data is important for growth.

Dagensanalys.se - I förrgår: 15:28

Även Ving vill lyfta nyhetsmedier som annonskanal

I ny rapport framtagen av GroupM står det att printmedia ger ett högre ROI-värde än både TV och OOH. VINGs marknadschef Claes Pellvik vill vara med och lyfta nyhetsmedierna. Vi på Ving har jobbat med ekonometrisk modellering länge och vi kan skriva under på att nyhetsmedia i form av både print och online ger en bra ROI.

Dagensanalys.se - I förrgår: 12:35

Här är alla förbjudna annonser på sociala medier

För att få annonser godkända på sociala medier behöver varumärken veta vilket innehåll som är tillåtet och vad som är förbjudet. Vi har sammanställt en lista över vad som gäller i de vanligaste sociala kanalerna. Ifall du vill lyckas med dina annonskampanjer bör du veta vilket typ av annonsinnehåll som inte tillåts och vilket innehåll som har vissa begränsningar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.