Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 22 September, 03:53

Dagens PS - 09 sep 19 kl. 10:19

Disneys satsning tar ny fart: Hyr studio i LondonDisney följer i Netflix fotspår och leasar ut den större delen av Pinewood Studios i Storbritannien. Det skriver The Sunday Times. Det handlar om ett 10 års kontrakt för samtliga anläggningar förutom de som framställer tv-serier. Draget kommer sedan Netflix under sommaren aviserat planer på en egen studio för originalserier vid Pinewood. Disney har tidigare använt Pinewoods studios för att bland annat göra Star Wars-filmer samt Mary Poppins Returns.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
London, Netflix, Pinewood Studios, Storbritannien, The Sunday Times, Pinewood, Pinewoods, Star Wars, Mary Poppins Returns, James Bond, Disneys, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Disneys, satsning, tarny , fart, Hyr, studioi , London
SVT - 04 mar 11 kl. 18:42

Importen tar fart igen

Importen av alkohol från Tyskland tar fart igen. Det är den starka kronan som gör det förmånligare för svenskar att åka ner och lasta bilar och bussar fulla med billig sprit och öl. Medverkande: Ylva Esping, reporter Carina Pålsson, Kristianstad Philip Balmer, butikschef Sven Tuvesson, Höör Stellan Ljungkvist, busschaufför Christer Zaar, fotograf Silvija Zvejnieks, redigerare.

Alliansfritt Sverige - 20 okt 11 kl. 05:30

Ebba Busch - "skilsmässorna tar fart"

NOTIS. Ebba Busch är kandidat till Kristdemokraternas partistyrelse. Hon har identifierat en för KD viktig samhällstrend att motverka och ta strid för inom Alliansen:När skilsmässorna tar fart i Sverige och familjer slits itu men politiken låtsas som om det regnar, då reflekterar det värderingarna hos de som styr.

Kristianstadsbladet - 02 jul 13 kl. 14:16

Algblomningen tar fart


Varma vattentemperaturer gör att algblomningen nu tar fart ute till havs. På tisdagen konstaterade SMHI en etablerad ytsamling blågröna alger, så kallade cyanobakterier, söder om Gotland och sydost om Öland. Sedan tidigare finns en större ytansamling i sydöstra Östersjön och svagare blomningar finns även till havs väster om Rigabuktens mynning..

YLE - 06 sep 13 kl. 08:53

Börsen viker trots att ekonomin tar fart

Börskurserna har börjat sjunka världen över trots att ekonomin växer. Helsingforsbörsen är en av de få börserna där kurserna har fortsatt att stiga. I USA växer ekonomin över förväntan.

Sydsvenskan - 06 jan 14 kl. 06:30

Tecknen är tydliga – ekonomin tar fart 2014

Ökat matintresse gynnar både dagligvaruhandeln och restaurangerna som spås behöva nyanställa under året.
Sydsvenskan har tittat in i spåkulan för 2014 och hittat flera tecken på att ekonomin tar fart efter ett 2013 med många inbromsningar.
Men den offentliga sektorn spås fortsätta hålla i plånboken och det råder delade meningar om börsåret 2014..

Expressen - 11 jan 14 kl. 07:37

Risk att influensan tar fart när kylan kommer

STOCKHOLM. Det milda vintervädret och den långa julledigheten har bromsat influensasäsongen. Nu när kylan nu breder ut sig i landet finns risk att smittan tar fart..

Sydsvenskan - 20 feb 14 kl. 05:30

Byggandet tar fart – men inte i Skåne

Byggandet tar fart i norr, öster och väster.
Men i Skåne går det fortfarande trögt, visar en rapport från Sveriges Byggindustrier..

Sydsvenskan - 10 jun 15 kl. 10:02

Skånes arbetsmarknad tar fart

Skånes arbetsmarknad tar fart och bristyrkena blir fler..

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 15 kl. 10:02

Skånes arbetsmarknad tar fart

Skånes arbetsmarknad tar fart och bristyrkena blir fler..

SvD - 11 nov 15 kl. 07:54

Möbler och mat tar fart i näthandeln

E-handeln i Sverige växte 16 procent i tredje kvartalet, enligt färska siffror från Postnord. Möbler och mat hör till de varukategorier som nu tar fart på allvar..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 12:25

Se upp! Buybacks funkar inte längre

Företag som annonserar så kallade buybacks får oftast en extra skjuts uppåt av investerare i samband med offentliggörandet. Då kan det vara läge att sälja. Med buybacks menar tillbakaköp av aktier.

Dagens PS - Igår: 11:04

Uppsägningarna ökar stort – industrin utsatt

Antalet uppsagda som sökt stöd hos Trygghetsfonden TSL under sommaren ökade med 17 procent jämfört med ifjol.  ”Vi ser ett klart högre inflöde nu”, säger TSL:s vd Caroline Söder, till Svenska Dagbladet. Totalt har 750 personer sökt stöd under det första halvåret 2019.

Dagens PS - Igår: 10:53

Här bor du kungligt – om du har råd

Startpriset för den pampiga gården är 40 miljoner kronor. Det här får du. Björkviks gård på Värmdölandet ligger bara cirka fyra mil från Stockholm.

Dagens PS - Igår: 10:16

Danske bank utser ny Sverigechef

Danske Bank har rekryterat Johanna Norberg till ny vd för Danske Banks verksamhet i Sverige. Hon efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till Head of Wealth Management i Danske Bank och som ny medlem i koncernledningen. Johanna Norberg tillträder sin nya tjänst omgående, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - Igår: 10:26

Jyske Bank-kunder får minusränta i december

Från 1 december i år kommer kunder med mer än 750.000 danska kronor på sitt konto i Jyske Bank att åka på en negativ ränta om -0,75 procent. Det skriver banken på sin hemsida.

Dagens PS - Igår: 10:35

Vaping-sjukan i USA: Sju dödsfall rapporterade

Antalet personer som har insjuknat genom vaping eller rökning av e-cigaretter har ökat dramatiskt i USA, rapporterar CNBC. Enligt landets hälsomyndighet, CDC, har siffran ökat till 530 personer jämfört med 380 från i förra veckan. Samtidigt har sju dödsfall rapporterats in.

Dagens PS - Igår: 09:42

Medarbetare begår självmord på Facebooks campus

I dagens techbrief kan du läsa om nya iOS 13, renoveringen av Apples ikoniska butik i New York och ett tragiskt dödsfall på Facebooks campus i Kalifornien. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dag släpps nya iOS 13 – här är alla nyheter The Verge har hårdtestat den nya versionen av det populära operativsystemet.

Dagens PS - Igår: 08:28

Resebjässen gör sista desperat försök

Resejätten Thomas Cook håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under, rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Diskussionerna avser en försäljning av bolagets flyg- och tourverksamhet i Norden som ett desperat sätt att få in pengar. Förhandlingarna förs med private equity-bolaget Triton Partners.

Dagens PS - Igår: 08:34

New York-börsen stängde kring nollan

Indexen på New York-börsen stängde kring nollan på torsdagen, i närheten av tidigare toppnoteringar, efter negativa signaler om handelskriget mellan USA och Kina raderat ut tidiga uppgångar. Trump-rådgivaren Michael Pillsbury varnade för att USA är redo att eskalera handelskriget om inte en uppgörelse nås snart, samtidigt som det från kinesiskt håll kom uppgifter om att Kina inte är i någon brådska om att sluta ett avtal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,00 procent till 3 006,8.

Dagens PS - Igår: 08:40

Kommer charterresorna dö ut?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska Ving, håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.