Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 21 September, 13:33

Dagens PS - 09 sep 19 kl. 10:03

Utslängt geni bygger svensk startupscenTvingades lämna Sverige på grund av en miss. Sitter nu i Sarajevo och hjälper svenska startupbolag. Breakit berättar ånyo om Resad Zacina. Han kommer från Bosnien men bodde i Sverige och hans son föddes här. Resad Zacina hade ett toppjobb som utvecklare på svenska fiske-appen Fichbrain, som han var med och utvecklade, men på grund av en administrativ tabbe från arbetsgivaren blev han 2016 utkastad från Sverige.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sverige, Sarajevo, Resad Zacina, Bosnien, Zacina, Fichbrain, Breakit, Attby, Faris Zacina, Ministry, Programming, Stockholm, Sveriges, London, Miami, Utslängt, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utslängt, geni, byggersvensk , startupscen
Västerbottens Folkblad - 10 sep 16 kl. 20:30

[PLUS] Slaktrens utslängt på sopstation i Kittelfjäll

240 liter sopor med bland annat slaktrens låg utslängda på Kittelfjälls återvinningsstation.  – Det....

Norrtelje Tidning - 03 dec 12 kl. 12:00

C utslängt från skolmöte

Centerpartiet får inte vara med och diskutera skolan. Krassman (S): Bitter medicin för Moderaterna Kjell Jansson (M): Vi har inte tagit ställning.

YA - 28 okt 14 kl. 23:00

SD:s toppnamn blir utslängt av partiet

Foto: Mark Hanlon
Lars Rosenqvist, SD:s förstanamn i kommunalvalet, har ombetts av partiet att lämna sitt politiska uppdrag. Orsaken är hans kommentarer på ett högerextremistiskt nätforum.
– Det är klart att det känns tungt när man har kämpat mycket.

Nerikes Allehanda - 12 aug 16 kl. 14:05

Halm och glaskross utslängt vid garagelänga

Polisen har fått in en anmälan om skadegörelse kring en fastighet på Storgatan i Askersund..

Supermiljöbloggen - 11 maj 18 kl. 15:47

Fores: ”Utsläpp av växthusgaser oförändrade 2017”

"Enligt SCB:s senaste rapportering, daterad 8 maj, är utsläppen av svenska växthusgaser från den svenska ekonomin oförändrade 2017 jämfört med året innan. Samtidigt var den ekonomiska tillväxten positiv. Att ekonomin växer räddar dock inte klimatet och en ambitionshöjning behövs för att uppsatta klimatmål ska nås, skriver Markus Larsson, Salvador Perez och Jonas Schauman, från Fores klimat- och miljöprogram idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen.

Sydsvenskan - 26 nov 15 kl. 06:00

”Sådana summor tyder på att föreslagna utsläppsminskningar bygger på rent önsketänkande.”

Klimattoppmötet som inleds på måndag i Paris beskrivs som en chans att rädda planeten. Inget kunde vara mer fel.Även om mötet blir en framgång, kommer ett avtal i Paris bara att minska temperaturökningen med 0,05 grader och havsstigningen skulle reduceras med endast 1,3 centimeter fram till år 2100, enligt en vetenskaplig studie jag gjort nyligen.

Helsingborgs Dagblad - 26 nov 15 kl. 06:00

”Sådana summor tyder på att föreslagna utsläppsminskningar bygger på rent önsketänkande.”

Klimattoppmötet som inleds på måndag i Paris beskrivs som en chans att rädda planeten. Inget kunde vara mer fel.Även om mötet blir en framgång, kommer ett avtal i Paris bara att minska temperaturökningen med 0,05 grader och havsstigningen skulle reduceras med endast 1,3 centimeter fram till år 2100, enligt en vetenskaplig studie jag gjort nyligen.

Supermiljöbloggen - 31 jan 19 kl. 22:37

Långt kvar innan klimatomställningen matchar Parisavtalet.

Klimatomställningen går alldeles för långsamt, varnar flera analysorganisationer. På flera områden syns försiktigt positiva trender, men nu måste omställningstakten trappas upp rejält.   År 2017 bildade flera ledande klimatanalysorganisationer, däribland exempelvis ansedda Potsdam Institute For Climate Impact Reaserch och World Resources Institute, kampanjen Mission 2020 som handlar om hur långt klimatomställningen bör ha kommit till 2020 för utvecklingen ska vara i linje med Parisavtalet.

YLE - 27 aug 17 kl. 05:51

EU fixar utsläppshandeln – högre elräkningar i Finland om 10 år

EU ska före årsskiftet enas om ett nytt direktiv för utsläppshandeln, alltså hur mycket växthusgaser länderna får släppa ut, för att klara målen i Parisavtalet. För finländska företag och konsumenter betyder de strängare reglerna dyrare el på 2020-talet, men också nya möjligheter att satsa på förnybar energi. Det har gått över 20 månader sedan klimatavtalet i Paris blev klart 2015 och världens länder enades om att minska sina utsläpp för att bromsa den globala uppvärmningen till 2 grader år 2100.

HBL - 12 mar 15 kl. 18:41

Brittiskt Talvivaaraköp långt ifrån spikat

Det brittiska bolag som gett en offert på gruvverksamheten i Talvivaara har gjort det med en rad stränga villkor som måste uppfyllas innan köpet blir av. Exakt vilka de är, vad de kan komma att kosta och hur det hela utfaller är högst oklart.Långdansen kring gruvbolaget Talvivaara må närma sig slutet men det återstår fortfarande ett antal komplicerade piruetter innan man är där.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 12:25

Se upp! Buybacks funkar inte längre

Företag som annonserar så kallade buybacks får oftast en extra skjuts uppåt av investerare i samband med offentliggörandet. Då kan det vara läge att sälja. Med buybacks menar tillbakaköp av aktier.

Dagens PS - Igår: 11:04

Uppsägningarna ökar stort – industrin utsatt

Antalet uppsagda som sökt stöd hos Trygghetsfonden TSL under sommaren ökade med 17 procent jämfört med ifjol.  ”Vi ser ett klart högre inflöde nu”, säger TSL:s vd Caroline Söder, till Svenska Dagbladet. Totalt har 750 personer sökt stöd under det första halvåret 2019.

Dagens PS - Igår: 10:53

Här bor du kungligt – om du har råd

Startpriset för den pampiga gården är 40 miljoner kronor. Det här får du. Björkviks gård på Värmdölandet ligger bara cirka fyra mil från Stockholm.

Dagens PS - Igår: 10:16

Danske bank utser ny Sverigechef

Danske Bank har rekryterat Johanna Norberg till ny vd för Danske Banks verksamhet i Sverige. Hon efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till Head of Wealth Management i Danske Bank och som ny medlem i koncernledningen. Johanna Norberg tillträder sin nya tjänst omgående, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - Igår: 10:26

Jyske Bank-kunder får minusränta i december

Från 1 december i år kommer kunder med mer än 750.000 danska kronor på sitt konto i Jyske Bank att åka på en negativ ränta om -0,75 procent. Det skriver banken på sin hemsida.

Dagens PS - Igår: 10:35

Vaping-sjukan i USA: Sju dödsfall rapporterade

Antalet personer som har insjuknat genom vaping eller rökning av e-cigaretter har ökat dramatiskt i USA, rapporterar CNBC. Enligt landets hälsomyndighet, CDC, har siffran ökat till 530 personer jämfört med 380 från i förra veckan. Samtidigt har sju dödsfall rapporterats in.

Dagens PS - Igår: 09:42

Medarbetare begår självmord på Facebooks campus

I dagens techbrief kan du läsa om nya iOS 13, renoveringen av Apples ikoniska butik i New York och ett tragiskt dödsfall på Facebooks campus i Kalifornien. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dag släpps nya iOS 13 – här är alla nyheter The Verge har hårdtestat den nya versionen av det populära operativsystemet.

Dagens PS - Igår: 08:28

Resebjässen gör sista desperat försök

Resejätten Thomas Cook håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under, rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Diskussionerna avser en försäljning av bolagets flyg- och tourverksamhet i Norden som ett desperat sätt att få in pengar. Förhandlingarna förs med private equity-bolaget Triton Partners.

Dagens PS - Igår: 08:34

New York-börsen stängde kring nollan

Indexen på New York-börsen stängde kring nollan på torsdagen, i närheten av tidigare toppnoteringar, efter negativa signaler om handelskriget mellan USA och Kina raderat ut tidiga uppgångar. Trump-rådgivaren Michael Pillsbury varnade för att USA är redo att eskalera handelskriget om inte en uppgörelse nås snart, samtidigt som det från kinesiskt håll kom uppgifter om att Kina inte är i någon brådska om att sluta ett avtal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,00 procent till 3 006,8.

Dagens PS - Igår: 08:40

Kommer charterresorna dö ut?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska Ving, håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.