Cornucopia > Ekonomi

Friday, 20 September, 11:40

Cornucopia - 09 sep 19 kl. 09:36

Oförändrad boprisindikator - fortfarande positiv psykologiSEB:s psykologiska boprisindikator är oförändrat positiv nu i september, vilket talar för fortsatt stigande priser. Och stockholmarna är inte minst positiva i landet längre.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SEB, Svealaand, Stockholm, Stockholms, Skåne, Valueguard

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oförändrad, boprisindikator, fortfarande, positiv, psykologi
Cornucopia - 19 okt 15 kl. 10:57

SEB:s boprisindikator fortfarande i toppläge - priserna ska upp

SEB:s boprisindikator föll i oktober, men är fortfarande i ett toppläge. Indikatorn mäter prispsykologin på bostadsmarknaden och är som sådan en mycket god indikator på vart bostadspriserna är på väg. Och indikatorn säger att de ska fortsätta uppåt.

Länstidningen i Jämtland - 15 jan 19 kl. 14:02

OS-hjälten har inte gett upp mästerskapet på hemmaplan: "Jag siktar mot VM fortfarande"

Fredrik Lindström har inte tävlat sedan i mitten av december. Men han är fortfarande positiv till....

Sydöstran - 23 timmar sedan

Polisen söker med oförändrad styrka efter försvunnen 80-åring

Polisen har fortfarande inte hittat den man som försvann vid lunchtid på måndagen – under torsdagen fortsätter sökandet efter 80-åringen med oförändrad styrka. – Vi gör samma arbete som tidigare och följer upp de tips som vi får fortlöpande, säger polisens presstalesperson Calle Persson till Sydöstran vid 11.30-tiden..

Cornucopia - 12 aug 19 kl. 11:04

Små förändringar i SEB:s boprisindikator

Juli månad innebär en marginell försvagning av SEB:s boprisindikator med de psykologiska förväntningarna på bostadspriserna. Någon omedelbart förestående krasch i priserna blir det alltså inte, eftersom det inte finns psykologiskt stöd för detta just nu.
SEB Boprisindiakator augusti och Valueguards HOXSWE Sverige-index för bostadspriser.

Cornucopia - 09 sep 13 kl. 15:15

SEB Boprisindikator tillbaka på överhettat läge - likt 2007

SEB:s Boprisindikator (pressmeddelande) är tillbaka i ett överhettat läge, inte olikt 2006 - 2007. Indikatorn ligger nu på 51, då 61% av de tillfrågade i Demoskop/SEB:s mätning tror på fortsatt stigande bostadspriser och endast 10% på fallande priser (61-10=51).

Nivån 61% för antalet positiva är en nivå vi såg 2006 - 2007, även om man kunde se högre nivåer tidigare under förra decenniet.

Dagens PS - 11 mar 19 kl. 08:39

SEB:s boprisindikator oförändrad i mars

Storbanken SEB:s boprisindikator låg kvar vid 13 i mars. Av de tillfrågade hushållen svarar 42 procent att de tror på stigande priser det kommande året, vilket också är samma notering som föregående månad. Även andelen hushåll som tror på fallande priser, 29 procent, och på oförändrade priser, 21 procent, är oförändrade jämfört med februari.

Cornucopia - 13 mar 16 kl. 15:27

SEB:s boprisindikator visar på fortsatt stigande bostadspriser

SEB:s boprisindikator fortsätter uppåt. Detta talar för att morgondagens prisstatistik från Mäklarstatistik och Valueguard kommer vara positiv.SEB Boprisindikator februari 2016.

Cornucopia - 09 maj 16 kl. 13:47

SEB:s boprisindikator fortsätter uppåt

SEB:s boprisindikator fortsätter uppåt. Det innebär att vi kan vänta oss stigande bostadspriser när dessa publiceras av Valueguard på torsdag.
SEB:s boprisindikator, samt Valueguards HOX-index för hela Sverige.

Cornucopia - 11 dec 17 kl. 09:29

SEB:s boprisindikator nu negativ - värst i Stockholm

SEB:s pyskologiska boprisindikator är nu negativa. Fler hushåll tror på fallande bostadspriser än stigande, och allra värst är det i Stockholm som endast övertrumfas av den akuta finanskrisen 2008 - 2009.
SEB:s boprisindikator som mörk linje.

Supermiljöbloggen - 22 jun 15 kl. 15:52

Ändrad markanvändning driver världen mot massdöd

Det sjätte massutdöendet kommer allt nämre, och människans aktiviteter accelerar hastigheten.
– Vi håller på att såga av den gren vi sitter på, sa biologiprofessorn Paul Ehrlich.
Citatet har blivit bevingade ord sedan Ehrlich med kollegor vid bland annat Stanford, Berkeley och Universitetet i Mexico publicerade rapporten om ett allt snabbare utdöende av arter.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Pengar luktar inte - Dagens Nyheter får betalt av kinesiska diktaturen

För svensk media luktar inte pengar. Dagens Nyheter får helt öppet betalt av den kinesiska dikatturen och publicerade en helsidesannons från kinesiska ambassaden angående protesterna i Hong-Kong. Det är helt öppen propaganda och DN tar alltså mer än gärna betalt för att vara diktaturens kreatur.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Nytt börsrekord på Stockholmsbörsen - zombieföretagen jublar

"Braaaains!" - anonymt zombieföretagMedan de amerikanska räntemarknaderna har stora problem och krävt dagliga repor på 75 miljarder dollar från Federal Reserve slog Stockholmsbörsen rekord under gårdagen.Stockholmsbörsens OMXSPI.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Valueguard: Lägenhetspriserna säsongsmässigt ner

Lägenhetspriserna föll säsongsmässigt i augusti, undantaget i Göteborg. Detta enligt Valueguards siffror, som publicerades idag.Lägenhetspriserna föll säsongsmässigt i augusti.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Påminnelse: Författarföreläsning Göteborg-Kärra bibliotek ikväll torsdag 18-19

Kort påminnelse. Jag håller en författarföreläsning om mina böcker på Kärra bibliotek på Hisingen i Göteborg ikväll klockan 18:00 till 19:00. Jag tar med mig böcker för den som vill köpa ett signerade exemplar.

Cornucopia - Igår: 11:34

Oscar Properties Norra Tornen - ytterligare två våningar på en månad

Sedan förra inlägget den 12:e augusti har ytterligare två våningar byggts på Oscar Properties projekt Norra Tornen Helix. Man får hoppas att det kommer gå lite snabbare om inflyttning ska påbörjas till våren 2020.
Nio bostadsvåningar.

Cornucopia - Igår: 10:11

Industriutbyggnad stoppad i Ystad på grund av elnätbrist

Bolaget Polykemi i Ystad skrotar planerna på en utbyggnad, eftersom det inte finns elnätkapacitet. Bolagets VD säger att läget "för tankarna till situationen i U-länder".  Tidigast 2026 väntas elnätkapaciteten till Skåne vara ikapp, givet att tidplaner håller.

Cornucopia - Igår: 08:21

Federal Reserve sänkte styrräntan - svenska kronan föll

Igår kväll sänkte den amerikanska centralbanken Federal Reserve sin styrränta med 0.25 procentenheter. Resultatet blev det kontraintuitiva att den svenska kronan föll, eftersom snart ingen längre tror på Riksbankens påståenden om höjd svensk reporänta mot slutet av året.

Cornucopia - Igår: 07:47

Sverige har nu EU:s femte högsta arbetslöshet

Regeringen har nu övergivit det tidigare målet att ha EU:s lägsta arbetslöshet. Sverige är nu på plats #24 av EU:s 28 medlemsländer, där endast Frankrike, Italien, Spanien och Grekland har högre arbetslöshet. Detta trots att den svenska valutan är i fritt fall och borde hjälpt svenska jobb.

Cornucopia - Igår: 17:47

Saudi-Arabien: "Angreppet otvetydigt sponsrat av Iran"

Saudi-Arabiens försvarsdepartement har hållit en presskonferens om angreppet mot oljeanläggningen Abqaiq. Man konstaterar att angreppet kom från norr och inte Jemen, omfattade 18 deltavingade UAV:er och sju kryssningsrobotar, och att det "otvetydigt var sponsrat av Iran" även om man inte vågar peka ut Iran fullt ut, av antagligen diplomatiska skäl.
Amerikanska robotar.

Cornucopia - Igår: 13:52

Uppgifter: Saudi-Arabien tar hem miljardbelopp från USA-marknaderna - Fed injicerar 72 miljarder

Enligt mäklarfirman Natalliance Securities  håller Saudi-Arabien på att ta hem mångmiljardbelopp från de amerikanska marknaderna för att stödja den egna ekonomin efter att landets oljeproduktion mer än halverats. Den amerikanska centralbanken Federal Reserve gör i det dolda en nattlig kvantitativ lättnad (eng quantitative easing, QE) via en repa på 72 miljarder dollar för att hindra en marknadskrasch och att räntan och dollarkursen exploderar.
Dollarbullen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.