PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 16 September, 08:45

PrivataAffärer - 09 sep 19 kl. 09:41

Dina rättigheter vid British Airways pilotstrejkBritish Airways har ställt in 1 600 flygningar i dag och i morgon då bolagets piloter gått ut i strejk på grund av lönebråk. Ett tiotal flygningar från Sverige påverkas i dag och ungefär lika många på tisdagen. Det gäller framförallt flygningar till och från London Heathrow på Landvetter och Arlanda. Men även skåningar som tänker åka från Kastrup lär få svårt att komma i väg. Rätt till ombokning och assistans Om ditt flyg ställs in har du rätt så långtgående rättigheter.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
British Airways, Airways, Sverige, London Heathrow, Landvetter, Arlanda, Kastrup, Om, BA, Ett, Den, EU, Allmänna, ARN, SAS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dina rättighetervid , British, Airways, pilotstrejk
Sydsvenskan - 06 sep 19 kl. 07:59

Pilotstrejk hotar British Airways

Flygbolaget British Airways har avvisat ett bud från Balpa, ett fackförbund som organiserar piloter, som "orealistiskt". Balpa har tidigare sagt att man kan återkalla varsel om strejk 9–10 september om flygbolaget kommer till förhandlingsbordet. Men eft.

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 19 kl. 07:59

Pilotstrejk hotar British Airways

Flygbolaget British Airways har avvisat ett bud från facket..

GöteborgsPosten - 06 sep 19 kl. 08:00

Pilotstrejk hotar British Airways

Flygbolaget British Airways har avvisat ett bud från Balpa, ett fackförbund som organiserar piloter, som "orealistiskt"..

Sydsvenskan - 16 jan 13 kl. 06:30

Kristen fick rätt mot British Airways

Kristna Nadia Eweida, 60, från Storbritannien förlorade jobbet på British Airways när hon vägrade ta av sig korset hon bar runt halsen. Nu konstaterar EU-domstolen för mänskliga rättigheter att det var fel att ge henne sparken..

Supermiljöbloggen - 17 apr 14 kl. 08:15

British Airways ska flyga med hjälp av sopor

Ny fabrik ska omvandla avfall till bränsle.   Runt 50 000 ton jetbränsle gjort på avfall – det ska British Airways köpa in varje år från en fabrik som ska byggas i Storbritannien av företaget Solena och som ska stå klar 2017. I ett pressmeddelande skriver flygbolaget: Approximately 575,000 tonnes of post-recycled waste, normally destined for landfill or incineration, will instead be converted into 120,000 tonnes of clean burning liquid fuels using Solena’s innovative integrated technology.

Dagensanalys.se - 18 apr 16 kl. 11:26

Drönare krockade med British Airways plan idag

Ett plan vid Heathrow flygplats tros ha träffats av en drönare innan det landade idag. British Airways flyg från Geneva drabbades då det närmade sig London flygplatsen vid ca 12:50 BST med 132 passagerare och fem besättningsmedlemmar ombord idag. Efter landningen rapporterade piloten att ett föremål – troligtvis en drönare – hade kolliderat med framsidan av Airbus A320.

BT - 27 maj 17 kl. 12:30

Förseningar för British Airways-plan

Datorstrul hos British Airways skapar förseningar för flygbolagets plan, rapporterar BBC. Det är oklart vad strulet egentligen består i, men både British Airways och flygplatsen Heathrow i London arbetar med att lösa problemet.(TT).

YA - 27 maj 17 kl. 12:30

Förseningar för British Airways-plan

Datorstrul hos British Airways skapar förseningar för flygbolagets plan, rapporterar BBC. Det är oklart vad strulet egentligen består i, men både British Airways och flygplatsen Heathrow i London arbetar med att lösa problemet.(TT).

Kristianstadsbladet - 27 maj 17 kl. 12:30

Förseningar för British Airways-plan

Datorstrul hos British Airways skapar förseningar för flygbolagets plan, rapporterar BBC. Det är oklart vad strulet egentligen består i, men både British Airways och flygplatsen Heathrow i London arbetar med att lösa problemet.(TT).

Sydöstran - 27 maj 17 kl. 12:30

Förseningar för British Airways-plan

Datorstrul hos British Airways skapar förseningar för flygbolagets plan, rapporterar BBC. Det är oklart vad strulet egentligen består i, men både British Airways och flygplatsen Heathrow i London arbetar med att lösa problemet.(TT).

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

H&M:s försäljning något bättre än väntat

Försäljningssiffran är exklusive valutakursförändringar och inklusive moms. Enligt Infront Data hade analytikerna i genomsnitt räknat med att försäljningen skulle öka med 7,9 procent. Försäljningen exklusive moms uppgick till 62.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Tre köpvärda aktier – och några du kan strunta i

Med en bra marknadsposition och en stark underliggande trend ser Börsveckan ett köpläge i e-handelsbolaget Boozt. Enligt Börsveckans prognoser för 2020 handlas Boozt till cirka 22,5 gånger rörelseresultatet. Det ser tidningen som en hög värdering i absoluta tal, men påpekar att det är väsentligt lägre än exempelvis Zalando.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

DI: Coor ett köptvärt tillväxtbolag

Coors stadiga tillväxt beror på att bolaget hat hållit sig kvar på sin geografiska hemmamarknader och ursprungliga affärsidé och det finns goda skäl att tro att Coor har många år av god tillväxt framför sig, skriver DI och sätter riktkursen 90 kronor på ett års sikt. ”…vilket ger en kurspotential på 15 procent från dagens nivå. På längre sikt, när allt fler företag lägger ut mer av sin städ- och fastighetsskötsel, är potentialen än större”, heter det i analysen.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Oljepriset rusar efter attacken mot saudiska anläggningar

Sekunderna efter öppning steg Londons Brent-terminer i ett slag med nästan 12 dollar per fat, vilket är den största ökningen i dollartermer som noterats. Iranstödda Hutirebeller från Jemen har tagit på sig ansvaret för drönarattacken, men USA:s utrikesminister Mike Pompeo har redan pekat ut Iran som direkt ansvarigt. Saudiarabien kan starta om en betydande del av volymen i oljeproduktionen inom dagar, men behöver veckor för att återställa den fulla produktionskapaciteten, uppgav källor för Bloomberg News.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Hernhag: Teckna riskkapitaljätten EQT

Noteringen i korthet: Börslista: Nasdaq Stockholm
Teckningskurs: 62-68 kr
Anmälningsperiod: 13-20 september
Första handelsdag: 24 september
Råd: Teckna Äntligen får Nasdaq Stockholm ett renodlad fondförvaltningsbolag. Förvisso inte traditionella fonder utan riskkapitalfonder, men EQT är näst störst i Europa och affärsmodellen är byggd på förvaltning a

PrivataAffärer - I förrgår: 15:26

Uppgifter: EQT:s notering redan övertecknad

En källa med djup och bred erfarenhet av noteringsprocesser säger till tidningen att intresset tycks vara oerhört stort för noteringen i marknaden, inte minst eftersom beloppet som ska tas in är relativt litet visavi den mängd krut EQT lagt på processen. Priset i noteringen av riskkapitalbolaget EQT förväntas ligga i intervallet 62-68 kronor per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde om cirka 59,1-64,8 miljarder kronor efter erbjudandets genomförande, en besked från EQT på torsdagen..

PrivataAffärer - I förrgår: 11:29

Hernhag: Fyra utländska aktier för portföljen

Aktiespararen: Hej Marcus, har mer än 70 procent av mitt innehav i svenska aktier, men vill fördela risken och köpa utländska aktier. Vilka utländska aktier kan du rekommendera på medellång och lång sikt?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - I förrgår: 11:34

Trading Direkt om handelskrig, EQT och makroläget


Dessutom snackar vi handelskrig mellan USA och Kina, EQTs börsnotering och Hongkongbörsens bud på Londonbörsen. Avslutningsvis pratar vi med vår reporter Michael Bernander om förväntningarna inför H&Ms försäljningsstatistik som släpps på måndag. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Easy Jet Tobbe Roséns val: DAX, S&P500, OMXS30, Swedbank, H&M, Astra Zeneca, USD/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent) Tittarönskemål: CD Project Red, Raybased, Bublar, SSAB, Nolato, AAK, Nobina, Haldex, Neurovive Pharmaceuticals, Nokia, Epiroc, Scandinavian Health Innovations, Rejlers, Sectra  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Förvaltare spår 10-procentig uppgång på indiska börsen

Det kan ta lite tid för den indiska marknaden att studsa upp, men Suresh Tantia, senior investeringsstrateg på Credit Suisses Asia Pacific CIO Office, är säker på sin sak. – Jag tror att på sex månader blir avkastningen med lätthet 10 procent, säger han till CNBC. Ett skäl till hans positiva syn på Indien är att det för tillfället inte finns några externa hot mot landet, varken politiska eller ekonomiska.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:06

EQT:s notering kostar en kvarts miljard

  Läs också: EQT värderas till cirka 60 miljarder - prospektet släppt Av detta beräknas 11 miljoner euro påverka resultaträkningen. 6 miljoner euro är inkluderade i EQT:s redovisning fram till och med halvårsskiftet. ”Utöver direkta transaktionskostnader kommer, i samband med erbjudandet, ett antal medarbetare erhålla ytterligare ersättning, villkorad av att erbjudandOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.