Dagensanalys.se > Ekonomi

Saturday, 21 September, 05:19

Dagensanalys.se - 09 sep 19 kl. 09:00

Hur påverkar teknik framtidens undersökningar?Ny teknik såsom AI, hjärnscanning, eyetracking mm påverkar många delar av samhället. Den 24/9 samlar vi en panel med representanter från tre tekniktunga företag för att ta reda på vilken effekt denna utveckling kommer få på undersökningsbranschen. Paneldebatten är en av flera i SMIFs serie om Framtidens Research. Att utvecklingen går snabbt framåt kan inte ha undgått någon, och nya möjligheter och utmaningar väntar till följd av ny teknik. För att djupdyka i vad tekniska lösningar kan få för konsekvenser [. ] Inlägget Hur påverkar teknik framtidens undersökningar?
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
AI, SMIFs, Framtidens Research, Hur, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur påverkar, teknik, framtidens, undersökningar
Dagensanalys.se - 16 nov 16 kl. 23:23

Framtidens undersökningar skapas med artificiell intelligens

Varför ska en människa behöva skapa ett frågeformulär när en robot kan göra det både snabbare och billigare? Så resonerar Wizer som lanserat en AI-driven enkätlösning. Med undersökningsjätten Nielsen i ryggen har israeliska Wizer tagit undersökningar till nästa nivå – den som där människan ersätts av artificiell intelligens.

Dagensanalys.se - 06 sep 17 kl. 11:18

ESOMAR och GRBN lanserar riktlinjer för undersökningar via mobilen

Utvecklingen inom undersökningsbranschen går snabbt framåt, och i takt med att allt fler har en mobiltelefon utvecklas även möjligheterna att genomföra undersökningar i och med mobilen. Därför lanserar nu ESOMAR tillsammans med GRBN gemensamma riktlinjer för hur opinions- och marknadsundersökningar genom mobilen bör gå till. European Society for Opinion and Market Research (ESOMAR) och Global Research Business Network (GRBN) har tidigare haft varsin uppsättning riktlinjer för hur undersökningar i mobiler bör gå till.

YLE - 12 mar 15 kl. 07:34

Ny undersökning: Det finns för många nya undersökningar

En ny undersökning visar att det finns för många nya undersökningar. Det enorma informationsflödet gör att undersökningsresultat allt snabbare glöms bort. Enligt den nya undersökningen som Aalto-forskare varit med om att genomföra leder de alltför många nya undersökningarna till att forskningsresultaten tappar betydelse.

Dagensanalys.se - 22 maj 19 kl. 19:49

Guideline för när du ska genomföra undersökningar med barn och ungdomar

ESOMAR och GRBN har tagit fram en ny guideline för när du ska genomföra undersökningar barn och ungdomar. ESOMAR är en global organisation som verkar för att skapa en världsstandard inom research. Guiden förklarar följande: Hur du får på ett korrekt sätt tillstånd för onlineundersökningar.

Dagensanalys.se - 27 feb 17 kl. 14:12

För- och nackdelar med undersökningar

Att använda sig av undersökningar för att förstå sig på en tänkt konsumentgrupps reaktioner på sin senaste produkt är en populär metod bland många företag. Men det finns både för- nackdelar med metoden. Läs mer: En majoritet litar inte på marknadsundersökningar Kvalitativa och kvantitativ forskning är bra på sätt för att första sig på den tänkta publiken, insikter som sedan kan användas för att skapa engagerande marknadsföring.

Dagensanalys.se - 07 sep 17 kl. 11:21

SSI lanserar verktyg för att själv hantera dina undersökningar

I dagens flexibla och snabbrörliga värld får saker inte ta för lång tid. Att ta fram undersökningar för att samla in relevanta data är ett område där undersökningsföretaget SSI nu ser en möjlighet att snabba på processen. Deras nya ”SSI Suite” är ett självserviceverktyg som hjälper undersökare att snabba på sina arbetsprocesser.

Dagensanalys.se - 18 sep 18 kl. 17:19

Förbättra datakvaliteten i undersökningar genom ”Just In Time Polls”

Har du någonsin funderat på hur respondenter kan komma ihåg vad som hände för en eller två veckor sedan? Det gör dem faktiskt inte. De vill bara fylla i  sitt bästa svar och bli klara med enkäten.

Dagensanalys.se - 28 jan 16 kl. 15:49

Webbplatsen som ska få dig att älska undersökningar behöver din hjälp

Världsorganisationen för undersökningsbolag heter Esomar och har bidragit till många standarder och även lagar vad det gäller marknadsundersökningar. Deras senaste satsning är en webbplats som ska få dig att älska undersökningar. Men webbplatsen behöver din hjälp, för den är kass.

Dagensanalys.se - 24 nov 17 kl. 13:40

Undersökningar via Facebook Messenger genom företaget Upinion

Företaget Upinion lanserade i början av året sin egen meddelandeapp för att hjälpa företag att skicka ut undersökningar till sina kunder. Nu meddelar de att de integreras i Facebook Messenger, och plötsligt är en åttondel av jordens befolkning tillgänglig för undersökningar. Upinion är ett mjukvaruföretag som skapade en meddelandetjänst för att företag ska kunna ställa frågor och få konversationslika svar genom att chatta med kunderna.

Barometern - 22 aug 19 kl. 18:00

Undersökningar ska visa om avfall i Svartbäcksmåla förorenar grundvattnet

Skidbacken i Svartbäcksmåla ligger ovanpå en gammal deponi med bland annat gatsten, tegel, elkablar, asfalt, betong, stål och plåt. Nu inleds undersökningar för att ge svar på om deponin påverkar grundvattnet..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Onlinejätten som försöker ersätta kakor med digitala identifierare

MailOnline har börjat experimentera med att ersätta kakor med en ny typ av digital identifierare. Efter att både Apple och Firefox satt stopp för att kunna mäta, spåra och följa användare med hjälp av tredjepartskakor har både mät- och annonsbranschen fått panik. Helt plötsligt går det inte att följa eller spåra.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Facebook vill öka engagemanget i annonser genom att göra dem interaktiva

Facebook breddar sin satsning på interaktiva annonser genom att lansera flera nya format. Med de interaktiva formaten kan annonsörer skapa spel, augmented reality (AR) och andra lockelser, i hopp om att öka sina konverteringar. Annonserna kommer att visas i vanliga nyhetsflödet, så var beredd på ett spel här och där.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

Magnus Stjerna ska leda digitala tillväxtbyrån Columbia Road i Sverige

Columbia Road ökar tempot i Sverige med Magnus Stjerna som General Manager. Digitala tillväxtbyrån, som etablerades 2016 och har 80 anställda i Sverige och Finland, fokuserar på e-handel, marknadsföringsteknologi och growth hacking. Magnus Stjerna har haft en karriär inom utveckling av digitala produkter och tjänster inom datorspelsbranschen, mjukvaruutveckling, TV, telekom, och design och innovation i konsultbranschen.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Den stora jakten på com-domänen

ABS Wheels som gått från verkstad till e-handel är idag en ledande aktör på nätet inom fälgbranschen. Men när man började gjorde man det klassiska misstaget att inte registrera alla domäner som .com.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Salesforce hjälper företag hålla koll på sin miljöpåverkan

Salesforce har lanserat Sustainability Cloud– en ny lösning som tillsammans med andra hållbarhetsinitiativ kan hjälpa företag att bättre analysera sin miljöpåverkan. Klimatförändringar är den största och mest komplexa utmaning vi människor någonsin har mött. Nyligen seglade den svenska klimataktivisten Greta Thunberg i väg till New York för att vara med vid FN:s klimatmöte den 23 september.

Dagensanalys.se - Igår: 15:54

Cruxmore tillsammans med Tealium och Adobe bjuder in till dataträfff

Vi alla tycker att data är viktigt, till och med avgörande. Därför vill svenska företaget Cruxmore tillsammans med Tealium och Adobe bjuda in till en dataträff där det blir diskussioner om ja, du gissade rätt – data! Executives and practitioners alike all agree that data is important for growth.

Dagensanalys.se - Igår: 15:28

Även Ving vill lyfta nyhetsmedier som annonskanal

I ny rapport framtagen av GroupM står det att printmedia ger ett högre ROI-värde än både TV och OOH. VINGs marknadschef Claes Pellvik vill vara med och lyfta nyhetsmedierna. Vi på Ving har jobbat med ekonometrisk modellering länge och vi kan skriva under på att nyhetsmedia i form av både print och online ger en bra ROI.

Dagensanalys.se - Igår: 12:35

Här är alla förbjudna annonser på sociala medier

För att få annonser godkända på sociala medier behöver varumärken veta vilket innehåll som är tillåtet och vad som är förbjudet. Vi har sammanställt en lista över vad som gäller i de vanligaste sociala kanalerna. Ifall du vill lyckas med dina annonskampanjer bör du veta vilket typ av annonsinnehåll som inte tillåts och vilket innehåll som har vissa begränsningar.

Dagensanalys.se - Igår: 11:41

Katastrofsiffror för Dagens Media och Resumé

ORVESTO NÄRINGSLIV mäter hur stor räckvidd näringslivstitlar har i Sverige. Mätningarna är överlag dystra då nära samtliga titlar tappar, och branschtidningarna Resumé och Dagens Media tappar tvåsiffrigt. Resumé och Dagens Media ägs båda av Bonnier och delar redaktion.

Dagensanalys.se - Igår: 11:05

Instagram blockerar under 18 att se inlägg om viktminskning och kosmetisk kirurgi

Instagram blockera unga under 18 år att se annonsinlägg från influencers och företag som marknadsför viktminskning och kosmetisk kirurgi. I vissa fall kommer Instagram censurera inlägg genom att helt enkelt ta bort dem från plattformen. Åldersrestriktionerna kommer att införas för inlägg där man promotar till köp och där det finns ett pris för tjänsten/produkten och där “makes a miraculous claim about certain diet or weight loss products, and is linked to a commercial offer such as a discount code.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.