Dagens PS > Ekonomi

Monday, 16 September, 08:52

Dagens PS - 09 sep 19 kl. 08:58

Svenska pensionssparare blåsta på 1,1 miljarderDi avslöjar nu en rad detaljer om det misstänkta Falcon Funds-svindleriet. Runt 22.000 svenska pensionssparare hade investerat 2,4 miljarder kronor i Falcon Funds när avtalet med Pensionsmyndigheten blev uppsagt i juni 2016. Cirka 15 miljarder kronor av det har återförts, vilket ger ett underskott på 800 miljoner kronor. Men därutöver finns knappt 80 miljoner kronor hos Ekobrottsmyndigheten, uppger Dagens Industri (obs, inloggning krävs) som även berättar att Falcon Funds genomförde ”tvivelaktiga affärer” under det fyra månader långa köpstoppet på PPM-torget, det vill säga innan bolaget blev utslängt därifrån.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Falcon Funds, Pensionsmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Dagens Industri, PPM, Falcon, ETI, Di, Max Servin, Afram Gergeo, Svenska, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska pensionssparare, blåsta, 1,1, miljarder
Dagens PS - 21 jun 17 kl. 08:04

Pensionssparare blåsta på minst 700 miljoner

Dagens Industri skriver i dag om de utsatta spararna som placerat pensionspengar i Falcon Fund. ”Det här är en förskringring av stora mått”, säger Mikael Westberg, chefsjurist på Pensionsmyndigheten, till tidningen. Enligt artikeln är minst 700 miljoner kronor borta för fondspararna.

Dagens PS - 13 apr 17 kl. 08:00

1.000 miljarder på värdelösa sparkonton

Svenskar har över 1.000 miljarder kronor på sparkonton hos storbankerna. Men på grund av nollräntan, avgifter och inflation innebär det att man förlorar – i stället för att tjäna – pengar på sitt sparande, skriver SvD Näringsliv.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 08:19

Sänk avgift för 3,5 miljoner pensionssparare

Svenska ”soffliggare” har anledning att fira, enligt Dagens Industri. Statliga Sjunde AP-fonden har i samband med pensionsreformen valt att sänka avgiften i fonden AP 7 Såfa – den fond där svenska pensionssparares pengar hamnar om man inte gör ett aktivt val – från 0,11 till 0,10 procent. Sedan starten för sju år sedan har det förvaltade kapitalet ökat från 100 miljarder till 430 miljarder kronor, berättar vd Richard Gröttheim för Dagens Industri.

News55 - 14 okt 16 kl. 14:33

Pensionssparare kan vara blåsta på miljardbelopp

Det var i somras som fondbolaget Falcon Funds stängdes av från det svenska premiepensionssystemet. Sedan dess har Pensionsmyndigheten begärt att bolaget ska betala tillbaka de 2,4 miljarder kronor som då fanns placerade i fonderna. Men hittills har Falcon endast betalat tillbaka 650 miljoner kronor.

Kristianstadsbladet - 04 jan 13 kl. 06:00

Lata sparare blåsta på pension


Hundratusentals pensionssparare är för lata eller ointresserade. De går därmed miste om tusenlappar som försvinner i dyra avgifter.Enligt tjänstepensionsföretaget Collectum beräknas totalt 4,7 miljarder kronor försvinna i "onödigt" dyra pensionsavgifter under en tioårsperiod.

Helsingborgs Dagblad - 08 aug 15 kl. 10:56

Regeringen borde vara schysst mot spararna.

Det kom brev på brev och mejl på mejl från min pensionsförvaltare i höstas om att avdragsrätten för pensionssparandet skulle fasas ut och försvinna. 1 800 kronor fick man dra av 2015, sedan ingenting. Tidningarna skrev om beskedet.

Sydsvenskan - 08 aug 15 kl. 10:56

Regeringen borde vara schysst mot spararna.

Det kom brev på brev och mejl på mejl från min pensionsförvaltare i höstas om att avdragsrätten för pensionssparandet skulle fasas ut och försvinna. 1 800 kronor fick man dra av 2015, sedan ingenting. Tidningarna skrev om beskedet.

News55 - 02 jun 17 kl. 16:10

Så ska premiepensionssystemet rensas från bedragare

Det var i december i fjol som Pensionsmyndigheten fick i uppdrag av regeringen att se över och föreslå åtgärder för att göra premiepensionssystemet och det öppna fondtorget – där svenskarna placerar ­sina premiepensionspengar – tryggare. Uppdraget kom till följd av det skandalomsusade fondbolaget Falcon Funds som hamnade i blåsväder, skriver Aftonbladet.       LÄS MER: Pensionssparare kan vara blåsta på miljardbelopp  Vill förbjuda telefonförsäljning Under torsdagen lade Pensionsmyndigheten fram flera åtgärder i syfte att trygga premiepensionssystemet.

News55 - 17 okt 16 kl. 16:31

Plundrades av sina assistenter

Två kvinnliga samordnare för den personliga assistansen hos en man i Norrköping har erkänt att de har använt sin brukares bankomatkort och konton för att göra egna uttag. Enligt en lex Sarah-anmälan handlar det som summor på upptill 300.000 kronor under 2,5 års tid.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Regeringens höstbudget en jackpott för många

Regeringens nya budgetförslag presenteras först den 18 september, men redan nu är flera av förslagen kända.  Svenska Dagbladet har sammanställt skatteförändringarna för samhällets olika grupper i och med den nya budgeten. Som en effekt av Januariöverenskommelsen mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna träder nu förslaget om slopad värnskatt i kraft.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Analys: Olja bär hög risk efter helgens attack

Oljepriset borde efter helgens drönarattack mot saudiska oljeanläggningar dras med en riskpremie snarare än den aktuella rabatten. Det uppger analytiker på S&P Global Platts som adderar 5-10 dollar i riskpremie per fat olja, rapporterar Reuters. ”Som en följd borde priserna bryta ut genom det nuvarande intervallet 55-65 dollar till att testa de höga 70-nivåerna med stöd av fundamenta”, sade S&P i ett marknadsbrev.

Dagens PS - 45 minuter sedan

GM drabbas av storstrejk: Kostar 400 miljoner per dag

General Motors fackanställda har under midnatt mot måndagen gått ut i en nationell storstrejk i USA, rapporterar Detroit Free Press. Det handlar om totalt 46.000 anställda anslutna till fackförbundet United Auto Workers som gått ut i strejk vid GM:s 55 anläggningar i landet.

Dagens PS - 1 timme sedan

Triss i köptips från aktieproffsen

Börsveckan rekommenderar köp av Boozt, Jetpak och Camurus i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Bygghemma och Slitevind samt lämnar säljråd för Vertiseit och Netent. E-handelsbolaget Boozt har en bra marknadsposition och med en stark underliggande trend är det en intressant aktie, bedömer Börsveckan som ger köpråd.

Dagens PS - I förrgår: 12:13

Så fel har Riksbanken haft i sina prognoser

I veckan kom Riksbankens räntebesked där räntebanan bibehölls. Det finns dock all anledning att inte fästa alltför stor tilltro till Riksbankens prognoser, skriver Investerardygnet. I diagrammet nedan framgår hur fel Riksbankens prognosmakare haft i sina bedömningar.

Dagens PS - I förrgår: 11:07

Kommunens parkerings-vinst: 170 miljoner kronor

Stockholms kommunala parkeringsbolag gick förra året med 170 miljoner kronor i vinst, men trots det så har antalet parkeringsplatser minskat drastiskt de senaste åren. Det rapporterar Dagens Industri. Stockholm Parkering heter bolaget som ansvarar för kommunens parkeringsplatser.

Dagens PS - I förrgår: 10:32

Ikea köper vindkraft för 1,45 miljarder kronor

Ikea har för 136 miljoner euro, motsvarande 1,45 miljarder kronor, köpt 80 procent i sju vindkraftsparker i Rumänien från Vestas. Det skriver Bloomberg News. Affären är gjord via Ingka Group och räknar in totalt 64 turbiner med en total kapacitet av 171 megawatt.

Dagens PS - I förrgår: 10:24

USA: Vi överväger obligationer på 100 år

USA kommer att sälja statsobligationer med en löptid på 50 år och om de visar sig framgångsrika överväga 100-års obligationer. Det uppgav finansminister Steve Mnuchin i en intervju med New York Times, via Reuters. Genom att sälja obligationer med extremt långa löptider kan regeringen minska riskerna kring statsskulden och fånga in låga räntor, sade Mnuchin.

Dagens PS - I förrgår: 10:22

Topplista: Pampigaste husen just nu

Det största huset är hela 1.000 kvadratmeter stort. Så hög är prislappen.

Dagens PS - I förrgår: 10:05

Google: Vår nya algoritm sållar bort ”fake news”

Dagens techbrief handlar om en linbana till månen, Microsofts event i oktober och Googles nya algoritm. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Forskare föreslår ”linbana” till månen En idé som kan kännas direkt tagen ur sci-fi-historier är den om en hiss till månen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.