Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 17 September, 13:10

Dagens PS - 09 sep 19 kl. 08:47

PS läsare förkastar den gröna skatteväxlingenBåde hyllad och ifrågasatt – den gröna skatteväxlingen har engagerat många.   PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? Den gröna skatteväxlingen är en del i Januariöverenskommelsen, och har inneburit bland annat högre flygskatt, skatt på påsar och engångsartiklar av plast, samt högre bensinskatt. En direkt reaktion på den sistnämnda skattehöjningen var Bensinupproret 2.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
barometern, Dagens Fråga, Januariöverenskommelsen, Bensinupproret, LÄS MER, PS, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PS läsare, förkastarden , gröna, skatteväxlingen

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Bensinpriset chockhöjs med 40 öre per liter

Bensinpriset höjs för andra dagen i rad som ett svar på helgens drönarattacker på saudiska oljeanläggningar. De ledande drivmedelsbolagen höjer nu priset på bensin med 40 öre litern medan dieseln höjs med 30 öre. Under måndagen höjdes drivmedelspriserna med 15 öre litern.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Lägre löneökning väntas: ”Betydande utmaningar”

Lägre löneökningar är att vänta när Svenskt näringsliv drar i handbromsen inför den massiv avtalsrörelse som väntar 2020. Det skriver Svenska Dagbladet. I en rapport skriver Svenskt näringsliv att Sverige står inför en rad utmaningar: ”Framöver står svensk konkurrenskraft inför betydande utmaningar.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Bländas inte av guldet – börsen är bäst

Nu hörs allt fler kommentarer om att guld är rätt val i orostider. Men den långsiktige investeraren ska inte lyssna. En 100-årsgraf visar att guld (gul färg) är en usel investering jämfört med börsen (röd färg).

Dagens PS - 2 timmar sedan

Det tror arbetsgivare lockar medarbetare

Kan du gissa vad som toppar listan – och håller du med dem? Det är Novus som på uppdrag av Länsförsäkringar frågat företagare vad de tror är viktigast för att rekrytera och behålla medarbetare. Undersökningen refereras av Kvalitetsmagasinet och nästan nio av tio företagare lyfter fram både den psykosociala och fysiska arbetsmiljön, där mobbning och kränkningar inte förekommer.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Zwipe utvecklar wearable för betalningar

Norska teknikbolaget Zwipe har valts ut av Giesecke + Devrient (G+D) Mobile Security för att utveckla en enhet för biometriska betalningar. Zwipe ska bidra med teknisk design och kärnteknologin för integration i en wearable, bärbar enhet, enligt ett pressmeddelande. Utvecklingen inleds omedelbart och de båda parterna kommer att avisera när produkten är redo för pilottester hos banker.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Expert: Stödet till innovation hamnar fel

Statens pengar går till akademiker och forskare medan uppfinnarna riskerar att försvinna. Örjan Strandberg, talesperson för Nationella Innovatörsrådet och ordförande för Stockholms Innovatörskrets, uttrycker sin oro för det felriktade innovationsstödet på Företagande.se och menar att risken finns att uppfinnarna – som banat väg för svenska storföretags framgångar – försvinner.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Swedbank erkänner brister i verksamheten

Swedbank svarade igår kväll på de frågor som banken fått från tillsynsmyndigheterna i Sverige och Estland, med anledning av deras pågående undersökningar av banken. Swedbank konstaterar i svaren att tillsynsmyndigheternas iakttagelser på flera centrala punkter överensstämmer med bankens egna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Rykte: WeWork lägger sin börsnotering på is

Amazons sökresultatmanipulation, spelen i Apple Arcade samt det senaste kring WeWorks börsnotering – det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Google skickar ut inbjudningar till Pixel-event Google har bjudit in media till ett event i New York den 15 oktober där företaget väntas visa upp nya Pixel-telefoner samt nya smarta högtalare i produktserien Google Home, som Dagens PS rapporterade om tidigare i morse.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Fler skattelättnader väntar företagare

Ytterligare 3,5 miljarder kronor går till sänkta skatter på jobb och företagande 2021. Det här konstaterar Dagens Industri (obs inloggning krävs). Det är ännu oklart exakt vilka typer av sänkta skatter det handlar om på jobb och företagande, utöver de sänkta skatter som väntar nästa år.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Läsarna stödjer alkoholmonopolet

Trots en potentiellt kontroversiell fråga har nu Dagens PS läsare sagt sitt: vi stödjer statens alkoholmonopol.   PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.