Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 21 September, 17:16

Dagens PS - 09 sep 19 kl. 08:31

Apple och Foxconn anklagas för arbetsbrottApple och dess underleverantör Foxconn anklagas för brott mot kinesiska arbetslagar vid fabriken i Zhenghou, Kina. Det handlar om att bolaget låtit andelen av temporära anställda vara över hälften av den totala personalstyrkan i augusti, enligt en rapport från China Labor Watch. Under Kinas arbetslagar är det tillåtet att endast tio procent får vara temporära anställda. De temporära anställda ska bland annat ha varit studenter. Enligt CLW-rapporten tvingades denna grupp att jobba övertid i fabriken under augusti, trots att det är förbjudet under arbetslagarna.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Foxconn, Zhenghou, China Labor Watch, Kinas, CLW, CNBC, Apple, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Appleoch , Foxconn, anklagasför , arbetsbrott
Dagens PS - 26 jul 19 kl. 10:03

Apple köper del av Intel – för en miljard dollar

SpaceX senaste raketuppskjutning, Elon Musks tunnnelbolag och Apples förvärv av Intel – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. SoftBank start ny AI-fond för 108 miljarder dollar Som DagensPS rapporterade i går startar SoftBank ännu en Vision-fond.

IDG - 28 jun 16 kl. 15:45

Apple utreds för konkurrensbrott i Sydkorea


Den sydkoreanska konkurrensmyndigheten har inlett en undersökning mot Apple, som anklagas för att ha gjort olagliga avtal med mobiloperatörer i landet..

VA - 13 mar 19 kl. 13:30

Spotify rasar över ”Apple-skatt” – Daniel Ek tar nu striden till EU

Här är Spotifys kravlista till Apple som anklagas för att döda konkurrensen. .

Nyheter 24 - 16 jan 12 kl. 16:06

"13-åringar bygger din iPhone" - Apple i nytt blåsväder


Delar av Apples iPhones och iPads tillverkas av barnarbetare som tvingas arbeta 16 timmar per dag för några få kronor i timmen. I en fabrik i den kinesiska staden Shenzen arbetar över 430 000 människor - ofta mer än 15 timmar per dag. Cirka 21 500 av dem är barnarbetare, mellan 12 och 17 år gamla.

Nyhetskanalen - 30 mar 12 kl. 05:53

Apple och Foxconn ska förbättra villkoren för arbetare i Kina

Apple har beslutat sig för att i samarbete med partnern Foxconn se till att förbättra löner, arbetstider och andra arbetsförhållanden i de fabriker i Kina som tillverkar Iphones och surfplattor. Foxconn ska bland annat hyra in tusentals nya arbetare, slå ner på olaglig övertid och förbättra säkerheten. Apples beslut kommer efter en omfattande undersökning som den oberoende Fair Labor Association genomfört i tre Foxconnfabriker med 35 000 arbetare.

Nyhetskanalen - 30 mar 12 kl. 05:53

Apple och Foxconn lovar förbättra villkoren för arbetare i Kina

Apple har beslutat sig för att i samarbete med partnern Foxconn se till att förbättra löner, arbetstider och andra arbetsförhållanden i de fabriker i Kina som tillverkar Iphones och surfplattor. Foxconn ska bland annat hyra in tusentals nya arbetare, slå ner på olaglig övertid och förbättra säkerheten.Apples beslut kommer efter en omfattande undersökning som den oberoende Fair Labor Association genomfört i tre Foxconnfabriker med 35 000 arbetare.

Dagens PS - 02 jan 17 kl. 08:30

Kalldusch: Apple skär ned i Iphone-produktion

Det skrivs om Apple i svensk affärspress av två anledningar på måndagsmorgonen. Den första handlar om att IT-jätten kommer att dra ned produktionen av succé-produkten Iphone med 10 procent under första kvartalet 2017. Siffran kommer från japanska nyhetssajten Nikkei, som citeras av svenska Breakit, och bygger på beräkningar man gjort på data från Apples underleverantörer.

Helsingborgs Dagblad - 14 apr 17 kl. 10:23

Apple vill lägga storbud på Toshiba

Teknikjätten Apple vill tillsammans med sin taiwanesiska underleverantör Foxconn buda på en större andel av Toshibas halvledarverksamhet, enligt japanska tv-bolaget NHK. I planen föreslås Apple och Foxconn köpa 20 respektive 30 procent av verksamheten..

BT - 14 apr 17 kl. 10:24

Apple vill lägga storbud på Toshiba

Teknikjätten Apple vill tillsammans med sin taiwanesiska underleverantör Foxconn buda på en större andel av Toshibas halvledarverksamhet, enligt japanska tv-bolaget NHK. I planen föreslås Apple och Foxconn köpa 20 respektive 30 procent av verksamheten. Apples bud rör sig om flera miljarder dollar.

Sydsvenskan - 14 apr 17 kl. 10:23

Apple vill lägga storbud på Toshiba

Teknikjätten Apple vill tillsammans med sin taiwanesiska underleverantör Foxconn buda på en större andel av Toshibas halvledarverksamhet, enligt japanska tv-bolaget NHK. I planen föreslås Apple och Foxconn köpa 20 respektive 30 procent av verksamheten..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 12:25

Se upp! Buybacks funkar inte längre

Företag som annonserar så kallade buybacks får oftast en extra skjuts uppåt av investerare i samband med offentliggörandet. Då kan det vara läge att sälja. Med buybacks menar tillbakaköp av aktier.

Dagens PS - Igår: 11:04

Uppsägningarna ökar stort – industrin utsatt

Antalet uppsagda som sökt stöd hos Trygghetsfonden TSL under sommaren ökade med 17 procent jämfört med ifjol.  ”Vi ser ett klart högre inflöde nu”, säger TSL:s vd Caroline Söder, till Svenska Dagbladet. Totalt har 750 personer sökt stöd under det första halvåret 2019.

Dagens PS - Igår: 10:53

Här bor du kungligt – om du har råd

Startpriset för den pampiga gården är 40 miljoner kronor. Det här får du. Björkviks gård på Värmdölandet ligger bara cirka fyra mil från Stockholm.

Dagens PS - Igår: 10:16

Danske bank utser ny Sverigechef

Danske Bank har rekryterat Johanna Norberg till ny vd för Danske Banks verksamhet i Sverige. Hon efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till Head of Wealth Management i Danske Bank och som ny medlem i koncernledningen. Johanna Norberg tillträder sin nya tjänst omgående, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - Igår: 10:26

Jyske Bank-kunder får minusränta i december

Från 1 december i år kommer kunder med mer än 750.000 danska kronor på sitt konto i Jyske Bank att åka på en negativ ränta om -0,75 procent. Det skriver banken på sin hemsida.

Dagens PS - Igår: 10:35

Vaping-sjukan i USA: Sju dödsfall rapporterade

Antalet personer som har insjuknat genom vaping eller rökning av e-cigaretter har ökat dramatiskt i USA, rapporterar CNBC. Enligt landets hälsomyndighet, CDC, har siffran ökat till 530 personer jämfört med 380 från i förra veckan. Samtidigt har sju dödsfall rapporterats in.

Dagens PS - Igår: 09:42

Medarbetare begår självmord på Facebooks campus

I dagens techbrief kan du läsa om nya iOS 13, renoveringen av Apples ikoniska butik i New York och ett tragiskt dödsfall på Facebooks campus i Kalifornien. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dag släpps nya iOS 13 – här är alla nyheter The Verge har hårdtestat den nya versionen av det populära operativsystemet.

Dagens PS - Igår: 08:28

Resebjässen gör sista desperat försök

Resejätten Thomas Cook håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under, rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Diskussionerna avser en försäljning av bolagets flyg- och tourverksamhet i Norden som ett desperat sätt att få in pengar. Förhandlingarna förs med private equity-bolaget Triton Partners.

Dagens PS - Igår: 08:34

New York-börsen stängde kring nollan

Indexen på New York-börsen stängde kring nollan på torsdagen, i närheten av tidigare toppnoteringar, efter negativa signaler om handelskriget mellan USA och Kina raderat ut tidiga uppgångar. Trump-rådgivaren Michael Pillsbury varnade för att USA är redo att eskalera handelskriget om inte en uppgörelse nås snart, samtidigt som det från kinesiskt håll kom uppgifter om att Kina inte är i någon brådska om att sluta ett avtal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,00 procent till 3 006,8.

Dagens PS - Igår: 08:40

Kommer charterresorna dö ut?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska Ving, håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.