Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 22 September, 22:21

Cornucopia - 09 sep 19 kl. 08:09

Elnätbristen: Trelleborg missar miljardinvestering och 400 arbetstillfällenElnätsbristen i Skåne är nu så allvarlig att den stoppat en mångmiljardetablering i Trelleborgs kommun, som skulle givit upp till 400 jobb. Kommunalrådet i Trelleborg kallar katastrofministern Anders Ygeman (S) för "Bagdad-Bob".
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Skåne, Trelleborgs, Trelleborg, Anders Ygeman, Bagdad-Bob, Bob, Näringslivs, Fplus, Sjöbo, Pågens, Malmö, Sverige, Ygeman, Tanzania, Ny Teknik, Svenska Kraftnät, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elnätbristen, Trelleborg, missar, miljardinvesteringoch , 400, arbetstillfällen
Cornucopia - 09 jun 19 kl. 11:35

Elnätbristen en chans för norra Sverige

Elnätbirsten i södra rikshalvan kommer bli långvarig och ge avsevärda problem för nyetableringar av verksamheter och fortsatt expansion av befolkningen i storstadsområdena. Detta är en möjlighet för Sverige norr om Dalälven, där det inte råder brist på elnätkapacitet, marken är billig, liksom bostäderna och ingen kommer hindra nyetableringar. "Gråt er en kraftverksdamm" konstaterar den C-märkta debattören Hanna Wagenius riktat till storstadsområdena.

Cornucopia - 28 maj 19 kl. 08:01

Ellevio: Elnätbristen hotar ny tunnelbana och Förbifart Stockholm

Ellevio uppger nu till Dagens Industri att frånvaron av elnätskapacitet in till Stockholm gör att man kan behöva avslå elnätanslutning för den nya tunnelbanan Nacka, Barkaby och Arenastaden, samt tunnlarna för Förbifart Stockholm, elbussar, laddstolpar för elbilar och ett nytt reningsverk. Spiken i kistan är nedläggningen av Stockholm Exergis kraftverk i staden.
Kungsträdgårdens tunnelbanestation.

Cornucopia - 08 maj 19 kl. 14:04

Elnätbristen i Stockholm - kryssningsfartygen kör egen fossilkraft

Kapacitetsristen i huvudstadens elnät är nu så stor att anlöpande kryssningsfartyg kör sina egna fossildrivna generatorer för sin strömförsörjning, istället för att koppla in sig på landström. Detta rapporterar SVT.Ser mörkt ut över Stockholm.

Cornucopia - 25 aug 19 kl. 17:52

Elnätbristen: SydVästlänken försenas ytterligare ett år - 570 skarvar måste bytas

Den så kallade SydVästlänken med elkraftledningar till Skåne försenas enligt Svenska Kraftnät ytterligare ett år, och drifttagningen är denna gång framflyttad till oktober 2020. 570 länkar måste bytas, men Svenska Kraftnät menar att det inte höjer risken för effektbrist i elområde 4, och enda konsekvenserna är att alla i elområdet får stå ut med lite högre elpriser än resten av landet.
Svenskt stamnät.

Cornucopia - 03 maj 19 kl. 13:29

Bloomberg: Elnätbrist hotar svensk tillväxt - OS i Stockholm ska köra på dieselreservkraft

Bloomberg har en omfattande artikel om den svenska elnätbristen och nedstängningen av svensk kärnkraft. Bland annat skriver man att vinter-OS i Stockholm planerar att ha reservkraftaggregat på arenorna (=dieselkraftverk) för att kunna försörja OS med el i elnätbristens Stockholm.
Två dieselkraftverk i ett svenskt bergrum.

Cornucopia - 04 jun 19 kl. 07:23

Elnätbrist stoppar Pågen i Malmö - "U-land"

Pågens bageri i Malmö tvingas med sina 800 anställda stoppa en expansion från 85 000 ton bröd om året till 120 000 ton på grund av brist elnätkapacitet. Bolagets VD jämför Sverige med ett u-land och överväger att etablera sig på en annan plats än Malmö, som kanske hade behövt några hundra industrijobb till.
Bröd.

Trelleborgs Allehanda - 22 okt 14 kl. 10:30

Tomater, bostäder och Gummit kräver bättre elnät

Foto: Henrik Witt/TT
Gummifabriken, Trelleborg Industrier, vill bli kund hos kommunens elnät. När dessutom tomatodlingen vid Dalköpinge utökar och Trelleborgshem planerar för stora utbyggnader på Sockerbrukstomten krävs det förbättringar i kommunens elnät.
Trelleborg Industrier blir en helt ny kund för kommunens elnät.

Skånskan - 18 jun 19 kl. 06:00

Billigast el i Trelleborg

Trelleborg. Elpriserna stiger, och konsumenterna kan inte göra så mycket åt det.
Enligt en rapport från Nils Holgersson-gruppen skiljer det sig dessutom stort beroende var man bor.

Skånskan - 11 dec 18 kl. 19:39

Kraftansträngning för elnätet behövs

Skåne Dyrare elräkningar, etableringar som inte blir av, klimatsatsningar som får vänta.
På tisdagen bjöd kraftbolaget Eon in kommuner, politiker och lokala energibolag till ett krismöte om den hotande elbristen i Skåne.– Problemet har inte lyfts tillräckligt och politikerna i Stockholm är inte medvetna om det, säger Johan Mörnström, vd för Eon energidistribution.

Trelleborgs Allehanda - 30 jun 14 kl. 06:30

Utbyggnad av elnätet för 300 miljoner krävs

Det finns stora problem att lösa innan Trelleborg kan växa och byggas ut. Det befintliga elnätet klarar enligt tekniska nämnden inte några större belastningar.
– Trelleborgs nuvarande elnät är strukturellt åldersstiget, det fungerar inte längre, säger Eric Samuelson (M), ordförande för tekniska nämnden.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Foton: Hammarby Sjöstad - en komplett stadsdel 20 år senare

Cirka tjugo år efter exploateringen av det gamla kåkområdet har Hammarby Sjöstad utvecklats till en komplett och fungerande stadsde, som ter sig relativt sett lyckad för en utomstånde trots vissa brister. Frågan är om dagens hetsbyggande kan ge denna typ av stadsdelar?
Hammarby Allé.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Fredagen bjöd på börsrekyl - motståndet ännu ej brutit

Trots börsrekord på Stockholmsbörsen är fortfarande motståndsområdet för OMXSPI intakt, och fredagen handel avslutades svagt minus med -0.08% och intradagbörsrekordet höll inte hela vägen ut.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 15:26

Diskussioner om kriminalitet brutit samman - varför har vi en riksdag?

Riksdagsdiskussionerna mellan V-MP-S-C-L-M-KD om vad man ska göra åt den organiserade brottsligheten har brutit samman. Riksdagen vill alltså inte enas om lagar och åtgärder som gör att de lagar riksdagen stiftar kan följas och tillämpas. Frågan blir då vad vi ska ha en riksdag till, bara stifta lagar som sedan inte följs?

Cornucopia - Igår: 12:37

Forskning: Grön tillväxt existerar ej

Flera forskningsrapporter visar nu det självklara - att grön tillväxt existerar inte, och politikers uttalanden om att man ska ha grön tillväxt och ändå klara miljöproblem och resursproblem är tomma okunniga ord. Inte så konstigt när 85% av mänsklighetens energiförbrukning är fossil. Det krävs istället andra lösningar för att lösa resursproblemen.

Cornucopia - Igår: 08:23

Polisens standardförfarande vid förekomst av skjutvapen

En artikel i Svensk Jakt har väckt upprördhet, då ett stort antal insatsoperatörer från polisens sannolikt regionala insatssstyrka tog sig in i en misstänkts hem för att hämta dennes vapen, och i sammanhanget traumatiserade den misstänktes fyraårige son. Man kan ha många synpunkter på detta, och upprördheten är förståelig, men förfarandet är ganska normalt så fort det är känt att det finns skjutvapen på en plats. Polisen har dock nu anmält sig själva för att få en utredning om något fel har begåtts.

Cornucopia - I förrgår: 19:38

Fredagsmys bakom vita gardiner

Dags för lite fredagsmys igen. Och vad kan vara mysigare än att behöva ha fullhöjds vita gardiner för fönstret till sin lyxlägenhet för mångmiljonbelopp, för att slippa insyn?Oscar Properties Norra tornen Innovationen.

Cornucopia - I förrgår: 11:55

Guldaktier, Brasilien och Turkiet toppar fondlistan på ett år

Än så länge i år hittas guldaktiefonder och Brasilienfonder överst listan över de fonder som gått bäst, tillsammans med lite Kina och Turkiet.
Halvounce australiensiska Kangaroo-investeringsguldmynt.Att titta på ett år rensar bort säsongsvariationer hos olika marknader, och ger även aktuell avkastningstakt, vilket det inte gör att titta från årsskiftet.

Cornucopia - I förrgår: 09:41

Pengar luktar inte - Dagens Nyheter får betalt av kinesiska diktaturen

För svensk media luktar inte pengar. Dagens Nyheter får helt öppet betalt av den kinesiska dikatturen och publicerade en helsidesannons från kinesiska ambassaden angående protesterna i Hong-Kong. Det är helt öppen propaganda och DN tar alltså mer än gärna betalt för att vara diktaturens kreatur.

Cornucopia - I förrgår: 07:07

Nytt börsrekord på Stockholmsbörsen - zombieföretagen jublar

"Braaaains!" - anonymt zombieföretagMedan de amerikanska räntemarknaderna har stora problem och krävt dagliga repor på 75 miljarder dollar från Federal Reserve slog Stockholmsbörsen rekord under gårdagen.Stockholmsbörsens OMXSPI.

Cornucopia - 19 sep 19 kl. 15:45

Valueguard: Lägenhetspriserna säsongsmässigt ner

Lägenhetspriserna föll säsongsmässigt i augusti, undantaget i Göteborg. Detta enligt Valueguards siffror, som publicerades idag.Lägenhetspriserna föll säsongsmässigt i augusti.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.