PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 20 September, 22:13

PrivataAffärer - 09 sep 19 kl. 07:51

Fem heta köptips – och två aktier du kan strunta iMarknadsutsikterna för Hemfosa bedöms vara ljusa och rörelsens relativt låga risk lockar till köp. Tidningen påtalar i sin köprekommendation en stabil uthyrningsgrad tillsammans med långa hyreskontrakt. Hemfosa handlas till en substanspremie om 15 procent enligt tidningens prognos. Med höga tillväxtambitioner berättigar det en substansvärdeökning med 10 procent i snitt de kommande åren. Kontraktstillverkaren Inission presenterade en urstark rapport för det andra kvartalet med en nästintill fördubblad rörelsevinst.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Hemfosa, Inission, Börsveckans, Stillfront, Börsveckan, ÅF, Pöyry

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fem, heta, köptipsoch , två, aktierdu kan , struntai
PrivataAffärer - 20 nov 17 kl. 10:18

Fem heta köptips

Köp aktier i Alimak, Balco, Synthetic Mr, Klaria Pharma och DDM Holding men avvakta med CLX Communications. De råden ger Börsveckan i sitt senaste nummer....

PrivataAffärer - 05 nov 18 kl. 07:57

Fem heta köptips

Det är aldrig fel att köpa börsens bästa speloperatör till multiplar under 15, skriver Börsveckan om Kindred och pekar på att bolaget förblir det trygga valet i sektorn med en gedigen historik och en balanserad intäktsfördelning såväl geografiskt som över produktsegmenten. I spelsektorn får också Nordic Leisure ett köpråd. Efter en svag rapport för det första kvartalet och en ännu sämre andra kvartal pekar äntligen det mesta mot en ljusare framtid för den baltiska speloperatören, bedömer Börsveckan.

Affärsvärlden - 18 mar 13 kl. 09:09

Börsveckan: Åtta heta köptips

I senaste numret ger Börsveckan tio aktierekommendationer, varav åtta köptips..

Affärsvärlden - 16 jun 14 kl. 11:46

Fyra heta köptips

Tidningen Börsveckan har vaskat fram flera köptips i veckans nummer..

Affärsvärlden - 25 nov 15 kl. 12:14

Qvibergs heta köptips

Finansmannen Mats Qviberg pratade bland annat om börsens näst mest underskattade person, när han gästade Affärsvärldens investerarkväll. Och han gav dessutom ett köptips..

DI - 19 dec 17 kl. 19:01

Heta köptips från aktieproffsen

Aktieproffsen i DiTV:s Börsmorgon har vaskat fram två globala jättar som förtjänar revansch på börsen, och två tillväxtbolag som har mer att ge. Här är deras bästa köptips just nu..

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 07:31

Tre heta köptips

Skanska har sedan förra året gått svagt på börsen och en anledning är att bolaget brottas med problemprojekt i USA: det gäller dels bygget vid La Guardia-flygplatsen i New York, dels en motorväg i Florida. Sex kvartal i rad har Skanska tvingats göra nedskrivningar i USA-verksamheten. I övrigt utvecklas bolaget väl och balansräkningen är stark.

DI - 20 nov 17 kl. 07:55

Börsveckan: Fem klara köptips

Börsveckan analyserar sex bolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för de fem bolagen Alimak, Balco, SyntheticMR, Klaria Pharma och DDM samt rådet avvakta för CLX. Tidningen lämnar sin portfölj oförändrad denna vecka..

Affärsvärlden - 02 maj 13 kl. 10:17

Tre heta köptips

I veckans nummer av Affärsvärlden ges tre aktier en köprekommendation..

Affärsvärlden - 26 maj 14 kl. 07:51

Fyra heta köptips

Tre bolag som har förökat sig genom delning får rekommendationen köp av tidningen Börsveckan..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Börsrally i Indien efter sänkt bolagsskatt

Indien kommer att sänka bolagsskatten för inhemska företag till en effektiv nivå på 25,2 procent, från 30 procent tidigare. Skatten för nya företag sänks samtidigt till en effektiv nivå på 17,01 procent. I pengar motsvarar sänkningarna drygt 20 miljarder dollar enligt Reuters.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Höga förhoppningar på nya bolånesatsningen

Läs även: Bolåneutmanare bildar gemensamt hypoteksbolag På frågan hur stora marknadsandelar den nya aktören siktar på svarar Peter Wiklöf att den typen av målsättningar inte diskuterats. – Men vi har bra förutsättningar så vi får återkomma till kvantifierbara mål framöver, säger han. Det är också för tidigt att uttala sig om hur den nya bolåneaktörens erbjud

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Hernhag: Tre bra svenska utdelare

Gammal ekonom: Hej Marcus! Vad tror du om Swedish Match framtid? Står just nu på lite minus!

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Analytiker tvivlar på snabb återställning i Saudiarabien

Bristen på transparens i den saudiska statsapparaten har den senaste veckan blivit kännbar för oljemarknaden, då fokus riktats mot rådande lagernivåer efter lördagens attack som slog ut hälften av Saudiarabiens produktionskapacitet. Skeptiska handlare och analytiker sätter inte full tilltro till besked från statliga oljebolaget Saudi Aramco om att kapaciteten ska vara återställd i slutet av november och att marknaden till dess kan förses med reserver. ”Verkligheten kommer visa sig först i slutet av oktober när vi kan se hur mycket som faktiskt har levererats ut.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Trading Direkt: Analys av olika index och sektorer

Dagens tekniska analys består av en djupgående långsiktig analys på världens olika index och sektorer såsom hälsovård, telekom och finans. Dessutom tar Tobbe Rosén en titt på kryptovalutor. Slutligen gästas vi av makrochef Mikael Sandbladh som bland annat diskuterar amerikanska REPO-likviditetsproblemet, hur allvarligt är det och vad betyder det i det långa loppet?

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Familjeekonomen: Seniorlån fälla för äldre

Det finns flera risker med seniorlån men den värsta konsekvensen kan bli att kredittagaren i ett senare skede inte har möjlighet att flytta ifrån sitt hus eller bostadsrätt även om de skulle vilja det, enligt Sharon Lavie, familjeekonom på Ikano. – Regelbundet och i olika sammanhang får jag frågor från pensionärer om vad jag tycker om seniorlån och kapitalfrigöringskrediter, och jag anser att det är viktigt att visa vilka ekonomiska konsekvenser sådana lån kan få. Jag tror att erbjudandet kan locka många vid en första anblick, men när man skrapar lite på ytan kan detta alternativ ge ganska allvarliga konsekvenser, säger hon.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Riksbankschef: Farligt för Sverige att röra sig bort från Fed och ECB

Han sade att det är lite farligt att Sverige röra sig i motsatt riktning från ECB och Fed. ”Den skepsis jag hade vid septembermötena är starkare i dag”, sade Jansson. Samtidigt sade han att det fortsatt är viss väg innan Riksbanken behöver skifta till en sänkningsbias och att huvudscenariot inte alls är en katastrof.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Nya regler för kortbetalning

Den nya lagen, som gäller sedan den 14 september, innebär också att du måste ange din pinkod när du gör ett köp i en butik. Där har det tidigare gått att göra kortköp med legitimation och signatur, men det är inte helt självklart att sådana köp kommer att godkännas. Du kommer heller inte längre att kunna betala med kort genom att dra magnetremsan genom en terminal.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Tre nya i Nordeas modellportfölj

Kungsleden, SCA och Telia har samtidigit tagits bort från portföljen. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.  .

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Haldex rasar efter storägares försäljning

Priset blev 50 kronor per aktie, en rabatt på 16 procent jämfört med torsdagens stängningskurs 59:30 kronor. Det rapporterar Reuters. ZF var Haldex största ägare efter en uppmärksammad budstrid under 2016.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.