Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 19 October, 16:25

Cornucopia - 03 sep 19 kl. 08:42

Brittiska parlamentet gör sista försök stoppa avtalslös BrexitDet brittiska parlamentet öppnar återigen idag inför den beslutade nedstängningen, och ett sista försök görs att via en lag stoppa en avtalslös Brexit. Premiärminister Johnson hotar med att sparka alla konservativa som röstar mot honom ur partiet, och utlysa nyval, så att dessa sparkade förlorar sina parlamentsplatser, och säger att han aldrig kommer begära ytterligare uppskjutningar av Brexit - kort sagt att han avgår om parlamentet röstar mot honom.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Brexit, Johnson, Boris Johnson, Tories, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brittiska, parlamentet, görsista , försök, stoppa, avtalslös, Brexit
DN - 2 timmar sedan

Extraordinärt när brittiska parlamentet samlas på en lördag

I dag röstar det brittiska parlamentet om Boris Johnsons Brexit-avtal..

SR - 1 timme sedan

Brittiska parlamentet röstar om brexit

Under lördagen röstar det brittiska parlamentet om Boris Johnsons senaste brexitförslag. Förslaget hade tidigare godkänts av EU-kommissionen under torsdagen..

SR - 30 minuter sedan

Brittiska parlamentet röstar för förlängning av brexit

Under lördagen röstade det brittiska parlamentet för Oliver Letwins tillägg som kräver en förlängning av brexitprocessen..

Cornucopia - 28 aug 19 kl. 16:58

Boris Johnson och drottning Elisabeth II upplöser brittiska parlamentet

På begäran av den brittiske premiärministern Boris Johnson upplöste den brittiske drottningen Elisabeth II i morse det brittiska parlamentet. Efter den 9:e kommer det inte längre finnas något parlament, och avsikten med beslutet är att de valda representanterna inte längre ska kunna hindra en avtalslös Brexit.
Drottningens huvudresidens Buckingham Palace.

Expressen - 26 nov 18 kl. 17:13

Theresa Mays ultimatum till brittiska parlamentet

Det brittiska parlamentet ska rösta om landets nya brexitavtal. Avtalet har godkänts av EU – och under måndagens sammanträde gav Theresa May det brittiska parlamentet ett ultimatum: ställ er bakom avtalet eller återvänd till ”ruta ett”, skriver Sky News. .

Dagens PS - 28 aug 19 kl. 14:38

Boris Johnson vill stänga brittiska parlamentet

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson bekräftar nu att han kommer att be drottningen att ajournera parlamentet från 9 september fram till 14 oktober. Det rapporterar flera medier. Enligt BBC kommer det vara omöjligt för drottningen att avböja premiärministerns förfrågan.

DI - 14 mar 17 kl. 06:41

Brittiska parlamentet ger grönt ljus för brexit

Det brittiska parlamentet gav på måndagen sitt slutgiltiga stöd till att May får driva brexit-processen i hamn utan att behöva vända sig till parlamentet för få godkännande. Nu behövs bara drottning Elizabeths namnteckning för att utträdeslagen ska träda i kraft.  .

SmålandsPosten - 16 jun 17 kl. 12:37

Knivman vid brittiska parlamentet

Polisen har gripit en man som bar kniv vid det brittiska parlamentet efter en incident på utsidan. Gripandet bekräftas av polis. En redaktör på tidningen Daily Mirror säger att han hört skrik och sett en polis med draget vapen.

Trelleborgs Allehanda - 16 jun 17 kl. 12:37

Knivman vid brittiska parlamentet

Polisen har gripit en man som bar kniv vid det brittiska parlamentet efter en incident på utsidan. Gripandet bekräftas av polis. En redaktör på tidningen Daily Mirror säger att han hört skrik och sett en polis med draget vapen.

Barometern - 16 jun 17 kl. 12:37

Knivman vid brittiska parlamentet

Polisen har gripit en man som bar kniv vid det brittiska parlamentet efter en incident på utsidan. Gripandet bekräftas av polis. En redaktör på tidningen Daily Mirror säger att han hört skrik och sett en polis med draget vapen.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Fortsatt oklart läge om Brexit-votering

Det parlamentariska läget i Storbritannien i dagens eventuella Brexit-votering är fortsatt oklart. Premiärminister Johnson hotar att inte lägga fram avtalet för votering, om ett annat förslag om att avtalet fördröjs tills nödvändig lagstiftning godkänns. Samtidigt bedömer Downing Street (regeringen) att man nu har parlamentets stöd för Brexit-avtalet, men måste eventuellt skjuta fram en faktisk de facto omröstning till tisdag.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Ny pressbild på Lars Wilderäng

Får väl göra ett relativt ovanligt undantag och faktiskt lägga ut en bild på mig, även om det bär mig emot. Bloggen handlar inte om mig som person.Lars Wilderäng.

Cornucopia - 6 timmar sedan

400 miljarder för höghastighetsjärnväg - utan klimatnytta

Stockholms Handelskammare har kommit fram till att höghastighetsjärnvägen inte kommer kosta 230 miljarder, utan runt 400 miljarder kronor, och ger dessutom ingen klimatnytta alls, eftersom alla nyttoberäkningar förutsätter att all annan trafik förblir fossil för evigt. Istället föreslår man en lång rad nyttiga infrastrukturprojekt runt om i landet.Franska TGV.

Cornucopia - Igår: 16:00

Fredagsmys: Tusen och en natt (Y)-champagne?

Dags för lite fredagsmys. Efter att ha testat 47 olika champagner under cykelsemestern i Champagne, blev jag positivt överraskad över en private label-champagne vi fått av vänner nyligen.
Tusen & en natt champagne.

Cornucopia - Igår: 14:13

Volvos elbil XC40 Recharge 150 000:- dyrare än Tesla Model 3 - och oprövad

Volvos första riktiga elbil under eget märke kommer kosta 150 000:- SEK än motsvarande Tesla Model 3, har långsammare laddning, och oklart batteriteknik, inklusive frånvaron av förvärmning. Återstår att se hur svenskarna kommer flockas till en ännu dyrare elbil - det är trots allt en Volvo, tillverkad i Kina.
Volvo XC40 Recharge.

Cornucopia - Igår: 11:35

Inställda operationer i Dalarna, Köping, Västerås och Uppsala - tack vare Apotekstjänst

Sammanbrottet för sjukvården hos Dalarna, Örebro, Västmanland, Södermanland och Uppsala landsting tack vare bolaget Apotekstjänst och landstingsupphandlarnas kompetensnivå ökar. Operationer ställs från måndag in i Region Dalarna, Västerås, Köping och fortsatt även på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Region Uppsala vill nu bygga upp ett beredskapslager, hur det nu ska gå till när man inte kan få leveranser till en början.

Cornucopia - Igår: 09:26

Arbetslösheten fortsätter stiga - men SCB vet inte längre hur många som är arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att skjuta i höjden enligt SCB, men samtidigt uppger SCB att man inte längre egentligen vet, på grund av "kvalitetsbrister". Annars ökade antalet arbetslösa med 19% mot september 2018 eller 61 500 ytterligare personer. Ökningen är med god marginal den största sedan finanskrisen.

Cornucopia - Igår: 08:52

Konjunkturen: Kraftigt fall i orderingången för Volvo Group

Sverige-Volvo, tunga fordonkoncernen Volvo Group minskade sin orderingång med 32% under tredje kvartalet, och med 19% än så länge under året. Samtidigt har leveranserna ökat, och man kan misstänka att bolaget med plattan i mattan är på väg rakt in i väggen. Antagligen kommer aktien i vår sköna nya värld höjas till skyarna när börsen öppnas, eftersom man förbättrade resultatet på sista raden.

Cornucopia - I förrgår: 14:26

Nytt Brexitförslag - saknar stöd i parlamentet

Storbritanniens premiärminister Johnson säger sig ha ett nytt Brexitavtal, men det ser ut att sakna stöd i det brittiska parlamentet inför omröstningen på lördag. Labour avser rösta emot, och föreslår en ny folkomröstning, och Johnson har inte säkrat stöd från det nordirländska lojalistpartiet DUP.Brittiska parlamentet röstar på lördag.

Cornucopia - I förrgår: 10:33

Serneke vägrar betala tillbaka till lägenhetsköpare i försenade Karlatornet

Byggbolaget Serneke vägrar betala tillbaka bokningsavgiften till de cirka 100 av 400 lägenhetsköpare som vill dra sig ur sina köp, efter att projektet försenats än så länge ett år - givet att Serneke får in någon finansierande partner. Anekdotiskt rapporterar en bloggläsare att bygget står stilla, undantaget en leverantör som hämtar byggmaterial från arbetsplatsen.
Karlastaden och Karlatornet till vänster, med Göteborgs Kista, Lindholmen, mitt i bild.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.