Skånskan > Nyheter

Thursday, 19 September, 02:16

Skånskan - 02 sep 19 kl. 14:32

Warming hyllad på kulturnatteneslöv Kristina Warming fick ta emot Lions kulturstipendium under kulturnatten i fredags för sitt arbete för integration.Priset består av 10 000 kronor. Warming – som en gång varit kommunalråd i Eslöv och även arbetat som tjänsteman på kommunen – prisas för att ”under hela sitt yrkesliv i olika roller verkat för att skapa förutsättningar för människor att bli goda samhällsmedborgare och bidra till ett gott samhällsklimat.”
Kristina Warming är bland annat engagerad i Eslövs Biståndscenter och Företags-Mix, som hjälper personer – företrädesvis utlandsfödda – att komma in på den svenska arbetsmarknaden och i det svenska samhället.
Med stipendiet vill Lions uppmuntra Kristina Warming att ”fortsätta sitt trägna integrationsarbete”, heter de
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kristina Warming, Lions, Eslöv, Warming, Eslövs Biståndscenter, Företags-Mix

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Warming, hyllad, kulturnatten
Sydsvenskan - 11 sep 14 kl. 15:18

Utdrag ur programmet för kulturnatten 20 september

Takscenen...17.00 Verklighetens folk 17.

Uppsalanyheter.se - 13 sep 14 kl. 01:07

Kulturnatten firas i Uppsala för 26:e gången

Idag lördag firas den 26:e upplagan av Kulturnatten i Uppsala, klockan 14,00 invigningstalar teaterregissören Stina Oscarsson på Uppsala Konsert & Kongress. Temat på årets invigning är fred och under kulturnatten kan man välja bland över 600 programpunkter.Idag lördag firas den 26:e upplagan av Kulturnatten i Uppsala, klockan 14,00 invigningstalar teaterregissören Stina Oscarsson på Uppsala Konsert & Kongress.

Trelleborgs Allehanda - 13 sep 11 kl. 11:00

Osäker framtid för kulturnatten

Arkivfoto: Lars Thulin
Även Trelleborgs kulturnatt läggs i malpåse.
2008 var senaste gången som Trelleborgs kulturnatt hölls som ett självständigt evenemang. Då hölls ett 40-tal programpunkter igång på eller i anslutning till Parken.

Uppsalanyheter.se - 13 sep 14 kl. 20:04

Kulturnatten invigdes på UKK

Vid 14-tiden på lördagen invigdes den 26:e upplagan av Kulturnatten officiellt, conferencier för invigningen var Sten Bernhardsson, Uppsala kommun.Vid 14-tiden på lördagen invigdes den 26:e upplagan av Kulturnatten officiellt, conferencier för invigningen var Sten Bernhardsson, Uppsala kommun.   Eva Edwardsson, Kulturnämndens ordförande och Bo Östen Svensson delade ut Kulturnämdens Gösta Knutsson-stipendium till John Fiske för hans betydande insatser på barnkulturområdet.

Skånskan - 24 okt 15 kl. 17:06

Körerna i fokus på kulturnatten 20 år

STAFFANSTORP Kulturnatten i Staffanstorp 20-årsjubilerar och under lördagen stod körsångare i alla åldrar i centrum i församlingshemmet. Avslutningskonserten gick i FN-dagens tecken med många sånger och låtar på temat fred.Alice Wallman sjöng solo i We are the world.

Nyan - 09 aug 18 kl. 11:38

Håller masken på Kulturnatten

Under Kulturnatten på fredag får besökarna ta del av både ståupp-komik, boksläpp och preformancekonst. Emmausfestivalen, anordnas i samband med Kulturnatten, och mjukstartar redan i dag med en filmvisning om situationen i Västsahara.
Lars Midbjer är koordinator för Kulturnatten, och han säger att evenemanget bjuder är en mångsidig kulturupplevelse.

Nyan - 09 aug 16 kl. 12:02

Kultur för alla på kulturnatten

Kulturnattens schema är fullspäckat med intressanta aktiviteter för unga och gamla.
Kulturnatten ordnades för första gången år 1991 och har därefter ordnats varje år. På fredag är det dags igen och i år öppnar Ålands kulturhistoriska museum och Ålands konstmuseum sina dörrar till nyrenoverade lokalerna på kulturnatten.

Skånskan - 06 sep 19 kl. 09:30

Höör står redo för Kulturnatten

höör I kväll drar Kulturnatten igång i Höör. En av artisterna är tidigare ”Så ska det låta”- pianisten Angelica Alm.Kulturnatten har blivit ett uppskattat höstevenemang i byn och i år ser inte ut att bli något undantag.

UNT - 05 sep 11 kl. 14:04

Kulturnatten större än någonsin

Med mer än 650 programpunkter är årets upplaga av Kulturnatten störst någonsin. Kulturnatten äger rum lördagen 10 september..

NSD - 10 sep 11 kl. 13:10

35 000 på stan under Kulturnatten

I dag drar Kulturnatten i Luleå igång för sjätte året och den bara växer. - En normal lördag rör sig 7 000 människor i Luleå centrum . Under Kulturnatten är det sex gånger så många, säger Eva Plumppu, verksamhetsledare hos arrangören Skådebanan och Kulturnattens drottning..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Maskerad rånare slog till mot butik

Vellinge En butik i Höllviken utsattes på onsdagskvällen för ett rån av en knivbeväpnad och maskerad gärningsman.Polis åkte till butiken på Ängdalavägen för närmare kontroll. Gärningsmannen ska ha tilltvingat sig kontanter i butiken och sedan lämnat platsen till fots.

Skånskan - 5 timmar sedan

Svenskt jubel i Helsingborg

BORDTENNIS Anna-Carin Ahlquist såg till så att det blev svenskt guldjubel i Helsingborg arena, när hon på onsdagen slog italienskan Michaela Brunelli i para-EM-bordtennisens klass 3-final.– Det känns makalöst och det är kanske mitt bästa EM-guld med tanke på hur året har varit. Helt fantastiskt att få vinna på hemmaplan här i Helsingborg med alla vänner och familj på läktaren, låter meddela på Svenska BTF:s hemsida.

Skånskan - 6 timmar sedan

KD: Fler bussturer och ökad säkerhet

Sjöbo Inköp av fler bussturer, mer pengar till skolan samt kameraövervakning och ordningsvakter. Det är några satsningar som nämns i Kristdemokraternas budgetförslag för 2020.
Några extra pengar till Blentarpsgården blir det inte, men partiet vill beläggningen ska öka.

Skånskan - 6 timmar sedan

Speciell villa i centrum till salu

MALMÖ Villor i stadsdelen Gamla väster finns det inte många av. Nu är en av dem till salu för 18 miljoner kronor.– Det här objektet är unikt och kan inte jämföras med villor i den här storleken på vare sig Fridhem eller i Bellevue.

Skånskan - 6 timmar sedan

Laddar för invigningen

HÖRBY Nya Lågehallarna är klara, och nu laddar Hörbyborna för fullt inför helgens premiärfestligheter.
Öppet hus, invigning och seriepremiär i handbollens division 1 står på programmet på lördag.
På söndag ges den första konserten i den nya multirarenan – med Måns Zelmerlöw på scenen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ny damm mildrar skyfall

BULLTOFTA En ny dagvattendamm planeras på Bulltoftaområdet strax intill möbelvaruhuset XXXLutz. Dammen beräknas bli omkring 2 000 kvadratmeter stor och få ett maxdjup på 2,5 meter. Den beräknas dock bara vara fylld med vatten under kortare perioder.

Skånskan - 6 timmar sedan

Församlingen i Hjärup flaggar med pride

HJÄRUP I Staffanstorps kommun sade M+SD-majoriteten nej till att hissa regnbågsflaggan men vid församlingsgården i kommundelen Hjärup vajar den glatt i vinden.Flera förslag, både medborgarförslag och en motion från Liberalerna, om regnbågsflaggan hade lagts fram i kommunen men där säger alltså majoriteten nej.
”Särskild flagga för specifika grupper och/eller utvalda sakfrågor, samhällsintressen liksom för enskilda, företag, organisationer med flera bör inte prioriteras” heter det i motiveringen till varför prideflaggan inte ska hissas på exempelvis IDAHOT-dagen i maj varje år.

Skånskan - 6 timmar sedan

Tjänstegaranti kan införas

HÖRBY Jens Rosbergs (L) motion om att en tjänstegaranti ska införas har bifallits av kommunstyrelsen.
Nya kommundirektören Lena Stenudd Mårtensson har fått i uppdrag att titta närmare på frågan.
– Med införandet av en tjänstegaranti visar Hörby att vi är villiga att gå den extra milen för att vara en attraktiv och öppen boende- och företagskommun.

Skånskan - 6 timmar sedan

Integrationsplikt skjuts upp

HÖRBY Det blev inget beslut på kommunstyrelsen senast om att införa integrationsplikt för nyanlända. Det slutade i stället med en återremiss, eftersom det rådde oklarheter om handlingarna i beslutsunderlaget.
– Det finns två motioner inlämnade i ärendet, och det är ett dilemma eftersom det är oklart vilken av motionerna som har återremitteras från fullmäktige.

Skånskan - 7 timmar sedan

Alla fakturor inte betalda än

Skurup 3RS har inte betalat ett tiotal fakturor efter sommarens tennisevent vid slottet.
Företaget har likviditetsproblem just nu men vd Mårten Hedlund uppger att räkningarna kommer att betalas och att planerna för nästa sommar är i full gång.– Vissa fakturor har inte förfallit till betalning än.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.