Skånskan > Nyheter

Sunday, 05 July, 04:53

Skånskan - 01 sep 19 kl. 15:30

Rekreation, motion och hälsa i Bokskogentorup På söndagen anordnades Bokskogens dag med temat rekreation, motion och hälsa.
Där fick besökarna bland annat prova en tipsrunda, friidrott och geocaching.Bokskogens dag firade 20 år på söndagen. Med svajigt väder på förmiddagen var besökarna inte lika många som vanligt, men när vädret blev mer stabilt fylldes Bokskogen med naturentusiaster.
– Förra året kom det omkring 3 000 besökare, jag tror inte vi kommer upp i det i år på grund av vädret men kanske 2 000 personer, säger Mats Schöld, enhetschef för rekreation på Fritidsförvaltningen i Malmö stad.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Bokskogen, , Bokskogens, Mats Schöld, Fritidsförvaltningen, Malmö, Ronnie Holmberg, Petersson, Vis Varsam, IF, Friluftsfrämjandet Husie, Britta-Stina Eisenberg, Ove Hed, Markus Agevik, Tengström, Klara Tidén, Gabriella Tengström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekreation, motionoch , hälsai , Bokskogen
LV - 06 apr 17 kl. 14:15

Nystart för TR Motion & Hälsa: "Tillsammans är vi starka"

Branden som startade i augusti förra året blev början på ett nytt kapitel för TR Motion & Hälsa. – Från att vi stod där i sot, glas och sörja har tanken alltid varit att vi ska framåt, säger Adele Lantz, delägare i företaget..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Värna om ytor för rekreation

Som boende längs med Ilandavägen är jag så tacksam för denna strategiska plan som skall tas fram. Där man värnar om ytor för rekreation och hälsa för kommunens innevånare, skriver Anette Mellroth..

LV - 02 feb 17 kl. 16:00

Rotarystipendium till eldsjäl: "Viktigt för rekreation och folkhälsa"

Stig Jonsson har en lång aktiv karriär bakom sig på löparbanor och i skogen. Han är en stor eldsjäl i sin klubb Kisa SK och i veckan fick han ta emot Kisa Rotaryklubbs stipendium från Gustaf Sandströms premiefond för sitt mångåriga arbete med elljusspåret i Kisa..

YLE - 07 mar 17 kl. 09:48

Regelbunden motion räddade Maria

Årskiftet 2011-2012 blev startskottet för ett hälsosammare liv för Maria Knuts. Då visade vågen 105 kg och det fanns orsak till att börja se över levnadsvanorna. På sex månader gick Knuts ner 40 kg och sedan september år 2012 har hon tränat tillsammans med personliga tränaren Jucci Hellström.

YLE - 09 maj 17 kl. 15:45

Förbundspennan: Motion är hälsa – hälsa ofta!

Finlands Svenska Idrott jobbar för tillfället med att utveckla sin idrotts- och motionsstrategi med avsikt att anpassa dem till dagens förhöjda krav. Varför ämnet är aktuellt beror främst på alla hot mot folkhälsan i dagens samhälle. Mycket av ohälsa i dag beror på stillasittande arbete och fritid som spenderas framför data- och mobilskärmar.

BT - 07 mar 13 kl. 14:37

Motion som botmot depression

Enligt WHO, Världshälsoorganisationen, är hälsa ?ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande?. Enligt samma organisation kan sunda levnadsvanor förebygga 80 procent av all kranskärlssjukdom och stroke, och 30 procent av all cancer.

YA - 21 jun 14 kl. 08:00

Motion på recept lönar sig

Foto: Linda Nihlen
Hur mycket skillnad gör det egentligen att motionera? Och hur lönsamt är det att skriva ut motion på recept? Det har Åsa Romé, som jobbar på Rehabhuset tagit reda på.

Supermiljöbloggen - 20 feb 15 kl. 00:31

En skyddad biologisk mångfald gynnar människans hälsa

Rapporten Connecting Global Priorities: Biodiversity and Human Health, tar upp och fokuserar på de positiva effekterna biologisk mångfald har på människans hälsa, genom bland annat vattenrening, mediciner, förebyggande av sjukdomar och tillgång till näring. Även andra ekosystemtjänster såsom rekreation, hur biodiversiteten bromsar klimatförändringarna och matproduktion tas upp för att visa på hur otroligt viktig den biologiska mångfalden är att bevara för vår överlevnad. Några av de fokusområden som läggs fram i rapporten är den biologiska mångfaldens påverkan på matproduktion, både inom lantbruk och vattenbruk.

YLE - 11 okt 16 kl. 11:52

Tio minuter motion räcker för att förebygga barnfetma

Det behövs inga enorma mängder motion om man vill undvika att barn blir överviktiga. Redan korta spurter på tio minuter har en positiv effekt, visar finländsk forskning. Det är forskare vid Östra Finlands universitet som har undersökt sambandet mellan fysisk aktivitet alternativt passivitet och fetma samt uthållighetskondition hos barn i åldern 6-8 år.

Cornucopia - 14 maj 18 kl. 19:42

Årets Mensapris till Anders Hansen - motion och träning höjer din intelligens

Föreningen Mensa Sverige delade i helgen ut Mensapriset 2018 till forskaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen för bland annat hans bästsäljande bok Hjärnstark, som på ett populärvetenskapligt sätt visar forskningen kring att motion och träning höjer en persons intelligens.
Mensas talesperson Jenny Åkerman och prisvinnaren Anders Hansen.Mensa Sverige delade alltså ut årets Mensapris till forskaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen för hans bok Hjärnstark: Hur motion och träning stärker din hjärna (Adlibris 187:- SEK).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:14

Sverige håller andan i väntan på ”dag noll”

Inrikes Trots att tusentals svenskar är smittade och 36 personer har dött har vi det värsta framför oss. Enligt Folkhälsomyndigheten har "dag noll" ännu inte ens inträffat.
Det vill säga när den kraftigt uppåtgående kurvan över antalet svårt sjuka börjar stiga kraftigt.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:00

Går i mål med skånskt Våroffer

Med Våroffer avslutar Anders de la Motte den årstidskvartett han inledde 2016 med Slutet på sommaren.
– Den har varit väldigt rolig att skriva och läsarresponsen har varit jättestor, men nu är jag ganska nöjd med det här sättet att berätta, säger han.Fakta: Anders de la Motte
Född: 1971 i Billesholm
Bor: I Lomma
Bakgrund: Polis och säkerhetsexpert som debuterade som deckarförfattare med [Geim] 2010.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Åtgärdspaket ska stötta Skånes näringsliv

Skåne På bara några veckor har coronaviruset lett till en kris för det skånska näringslivet som vida överträffar finanskrisen 2008.
För att möta den kraftiga nedgången lanserar Regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne ett åtgärdspaket med som ska stötta företagen.– Vi är i en allvarlig situation.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:57

Skidbackarna håller öppet i påsk

Inrikes Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk.Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Fullmäktige samlas men färre ledamöter

Sjöbo Fullmäktige kommer att samlas på onsdagskvällen på kommunhuset – men bara hälften av politikerna deltar på grund av coronaviruset för att undvika smitta.Vanligtvis träffas 49 ledamöter i sessionssalen på kommunhuset när det är fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) berättar att en diskussion har hållits med samtliga partiers gruppledare om hur de ska kunna verka på bästa sätt men utan risk för att folk ska bli smittade av coronaviruset.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Åtalas för bilkörning

ESLÖV En 35-årig man åtalas för en olovlig körning, som ska ha inträffat i november förra året.
Mannen stoppades av polis på Trehäradsvägen och polispatrullen förstod då att mannen saknade giltigt körkort. Under förhör som hållits har 35-åringen förnekat brott..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Färre går utan sysselsättning

Eslöv Eslövs kommun har ett ansvar för att hålla unga som går utan sysselsättning under luppen och göra regelbundna uppföljningar.
Det handlar om det kommunala aktivitetsansvaret som kommunen har för ungdomar som är mellan 16 och 20 år, och som inte går på gymnasiet eller som inte har slutfört en gymnasieutbildning med fullständiga betyg.
Under hösten 2019 skrevs 125 nya ungdomar in i det kommunala aktivitetsansvaret.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Häktad åtalas för våldtäkt

SVEDALA 23-åringen ska ha dykt upp objuden i Svedalakvinnans bostad och där misstänks han ha våldtagit henne.
Nu åtalas mannen mot sitt nekande vid Ystad tingsrätt.Det var den 22 januari i år som en 23-årig man misstänks ha tvingat till sig och enligt åklagaren Jörgen Malmunger våldtagit en Svedalakvinna i hennes bostad.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Nya ägare till fastigheten på postadress Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp

Tjörnarp Rutger och Jarl Lorensson, 68 och 63 år, ärver fastigheten på adressen Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp från Inga Maria Persson. Det 44 kvadratmeter stora huset är byggt 1966 och har en tomt på 3 552 kvadratmeter. Affären blev klar i mars 2020.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:02

Svensk mästarinna klar för Lugi

HANDBOLL Efter två säsongers proffsspel i danska Randers flyttar HF Kärra-fostrade Julia Eriksson, född 1994, hem till Sverige igen, men inte till Göteborg och Sävehof utan till Lund och Lugi.– Det är en kraftfull tvåvägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge, påstår Kenneth Andersson, Lugis damtränare och sportchef, i ett pressmeddelande.
– Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart tre stycken niometersspelare och har haft en för tunn trupp helt enkelt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.