PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 20 January, 19:37

PrivataAffärer - 27 aug 19 kl. 07:38

SEB: Ingen räntehöjning förrän 2021  Enligt SEB:s prognos väntas Sveriges BNP öka 1,5 procent i år och 1,3 procent under 2020. I föregående prognos, i maj, väntades BNP öka med 1,6 procent i år och 1,7 procent 2020. SEB noterar att finansiella marknader har präglats av stor dramatik på senare tid, inte minst den radikala omprisningen på obligationsmarknaden, men utvecklingen i den reala ekonomin har varit betydligt mindre dramatisk. Industrikonjunkturen har fortsatt att försvagas och den globala handeln har stagnerat, men inhemsk ekonomi har stått emot bra i de flesta länderna. Den globala tillväxtprognosen dras ändå ned något till 3,2 procent 2020, med svagare tillväxtmarknader och utveckling i euroområdet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Sveriges BNP, BNP, Fed, ECB, USA, Kina, Riksbankens, Riksbanken, EURSEK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEBIngen , räntehöjning, förrän, 2021
PrivataAffärer - 24 okt 19 kl. 12:46

Analytiker: Solklar räntehöjning i december

Det skriver SEB-ekonomerna Lina Fransson och Olle Holmgren i ett kundbrev. ”Reporäntan signalerar 19 baspunkters chans för en räntehöjning i december och det kommer nästan krävas en jordbävning för att direktionen inte ska leverera på det”, skriver de. SEB-ekonomerna tillägger att de ”naturligtvis” justerar bankens prognos så att den nu räknar med en räntehöjning i december, och att räntan därefter lämnas oförändrad till åtminstone slutet av 2021.

PrivataAffärer - 12 feb 19 kl. 08:59

Kommande räntehöjningar i fokus

Samtliga 13 ekonomer som Infront Data har tillfrågat räknar med att Riksbanken den 13 februari kommer att meddela att reporäntan lämnas oförändrad på -0,25 procent. Riksbanken höjde i december reporäntan från rekordlåga -0,50 procent till 0,25 procent. Beslutet motiverades med att ”behovet av en mycket expansiv penningpolitik minskat något” i takt med att inflationen och inflationsförväntningarna hade etablerats kring 2 procent.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Analytiker: Bostadspriserna snart tillbaka på toppnivåer

Läs också: Valueguard: Så rörde sig bopriserna i december ”Sammantaget har den svenska bostadsmarknaden nu nästan helt återhämtat sig från nedgången 2017 och vi räknar med att bostadspriserna fortsätter stiga”, skriver Handelsbankens seniorekonom Anders Bergvall i ett marknadsbrev. Valueguards HOX-index sjönk 0,8 procent i december, vilket säsongsrensat motsvarar en

PrivataAffärer - 23 okt 19 kl. 10:00

Riksbankens räntebana i fokus inför torsdagens räntebesked

Samtliga åtta ekonomer som Infront Data har tillfrågat räknar med att Riksbanken kommer att meddela att reporäntan lämnas oförändrad på -0,25 procent. Vid räntebeskedet i september överraskade Riksbanken marknaden med att hålla fast vid sin tidigare signal om nästa räntehöjning. Marknadsaktörer hade räknat med en signal om senare höjning givet de mörkare utsikterna och ökade riskerna, samt att flera större centralbanker redan hade börjat lägga om policyn i mer expansiv riktning.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Mystisk kursuppgång kan ha fått en förklaring

Note steg kraftigt på fredagen under en historiskt hög aktivitet och stängde drygt 12 procent upp. Antalet avslut var de högsta sedan bolaget noterades 2004. Någon information som kan förklara kursrörelsen hade inte framkommit på måndagseftermiddagen.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Får ny köprek efter uppdaterade diabeteläkemedel

Novo Nordisks uppdaterade varumärkningar för diabetesläkemedelen Ozempic och Rybelsus uppges främst vara viktigt för Ozempic då hjärt- och kärlindikationen stödjer Ozempics marknadstillgång. En uppdaterad varumärkning för Rybelsus bedömer Pareto inte vara lika viktig som för Ozempic då läkemedlet redan är unikt med sin orala administrering inom läkemedelsklassen GLP-1. Den uppdaterade varumärkningen kan dock ge stöd till Novo Nordisks ambitioner att introducera GLP-1 läkmedel tidigare i behandlingsskedet.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Danska negativa räntor lockar till sparprodukter

Under fjolåret kritiserades både Danske Bank och Nordea för att ha sålt investeringsprodukter som var uppenbart olönsamma för kunderna. Men sedan en majoritet av de danska bankerna nu börjat ta ut negativa räntor för storkunders inlåning krävs det nu mindre för att det ska bli fördelaktigt att betala sin bank för att investera sina pengar. Det är ett plåster på såren för bankerna, säger Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker vid Sydbank, till tidningen.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Nu drar rapportperioden i gång

Först ut av tungviktarna är Sandvik som redan på tisdagsmorgonen rapporterar. På onsdag är det dags för Essity och Investor att bekänna färg medan torsdagen bland annat bjuder på Bonava och Creades. På fredag får vi i stället höra hur det gått för bland annat Ericsson och Öresund.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Kapitalförvaltaren: Stort spann för guldpriset

Just nu, måndag förmiddag den 20 januari, kostar ett uns guld 1.560 dollar vilket är ungefär 100 dollar upp jämfört med priset under första veckan i december. Men det finns en stor risk – eller möjlighet – att spänningarna i Mellanöstern och ytterligare handelsstörningar, fortsätter att trycka upp priset under resten av året, trots det nu påskrivna avtalet mellan USA och Kina.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Analytiker: Bostadspriserna snart tillbaka på toppnivåer

Läs också: Valueguard: Så rörde sig bopriserna i december ”Sammantaget har den svenska bostadsmarknaden nu nästan helt återhämtat sig från nedgången 2017 och vi räknar med att bostadspriserna fortsätter stiga”, skriver Handelsbankens seniorekonom Anders Bergvall i ett marknadsbrev. Valueguards HOX-index sjönk 0,8 procent i december, vilket säsongsrensat motsvarar en

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Ny köprek bland rekommendationerna

Pareto Securities höjer rekommendationen för danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk till köp från tidigare behåll med en riktkurs på 445 danska kr. Det framgår av en analys daterad den 20 januari. Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Hexagon till behåll från köp.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Då noteras Electrolux avknoppning

Electrolux har tidigare uppgett att noteringen av Professional bedömdes ske under det första kvartalet 2020. Värdet på utdelningen av aktierna i Professional bestäms utifrån det bokförda värdet vid tidpunkten för utdelningen. Electrolux uppskattar det bokförda värdet till 7.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Finländska FI utreder utebliven vinstvarning från Nokia

Delårsrapporten, som innehöll flera sänkta prognoser och beska besked om bolagets syn på framtiden, fick aktien att falla med cirka 24 procent den 24 oktober och den har bara återhämtat en liten del av detta sedan dess. I denna första undersökningsfas vill Finlands finansinspektion att bolaget kommer med en förklaring till sitt agerande. Därefter kommer det beslutas om utredningen ska tas vidare, enligt rapporteringen.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Sex heta köptips

Kindred har tappat mark efter sin vinstvarning för en vecka sedan. Enligt tidningen är mycket elände nu inprisat i aktiekursen. För 2020 har Kindred dock lätta jämförelsetal på marginalsidan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.