UNT > Nyheter

Tuesday, 17 September, 06:57

UNT - 26 aug 19 kl. 01:00

Vi satsar på närsjukhus i kommunernaÖsthammar och Tierp hamnar i fokus när den blågröna alliansen satsar på bättre vård, skriver två moderater från Östhammar..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Tierp, Östhammar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi satsar, närsjukhusi , kommunerna
YLE - 29 sep 16 kl. 04:15

"Kommunerna riskerar våg av unga missbrukare"

I dagsläget satsar de österbottniska kommunerna försvinnande lite på drogförebyggande verksamhet. Samtidigt förändras ungdomarnas attityder gentemot framförallt cannabis och partydroger som ecstasy alltmer mot det positiva. Ungdomsinformatör Liselott Nyström-Forsén, som jobbar med rusmedelsförebyggande verksamhet i Korsholm är rädd att ekvationen blir dyr i slutändan.

YLE - 22 apr 13 kl. 04:44

Se karta: Hur satsar din kommun på idrott?

Grankulla, Finström och Mariehamn ligger i topp när kommunerna satsar på motion och idrott. På de här orterna lägger kommunen ut över 200 euro per invånare på motion, idrott och sport. Var fjärde kommun i landet satsar under femtio euro per invånare.

YLE - 05 mar 13 kl. 04:10

Så här mycket satsar din kommun på vägarna - se karta

Det finns stora skillnader i hur mycket pengar kommunerna använder på att underhålla vägar. I de kommuner där man satsar mest kan vägunderhållet kosta nästan 300 euro per kommuninvånare och år, mot 13 euro där man satsar minst. Tio i topp # Kommun ?

BT - 23 jan 13 kl. 14:00

Kommunerna klarar inte uppdraget

Drygt hälften av svenska skolans resurser går till undervisning. Att jämföra med OECD-genomsnittet på över 60 procent. Skolverket har också i flera rapporter visat att kommunerna inte förmår ta ansvar för styrningen av den svenska skolan, skriver Metta Fjelkner.

Skånskan - 06 okt 18 kl. 05:00

Få i Skåne satsar på skolmaten

SKÅNE Få av de skånska kommunerna hamnar över rikssnittet för hur mycket pengar man lägger på skolmaten i grundskolorna.
I den statistik som Skolverket nu presenterar hamnar Hörby och Lund högst medan Lomma, Höör och Höganäs hamnar sist på listan.
– En hög kostnad är inte lika med en hög kvalitet.

YLE - 25 sep 15 kl. 16:56

Kommunerna satsar på övervakningskameror

De österbottniska kommunerna har tröttnat på ofoget och installerar fler övervakningskameror. Om ett år kommer ett tjugotal kameror att skicka videomaterial till polisen. Det stora intresset överraskade Timo Välimäki som sköter kamerainskaffningarna på polisen i Österbotten.

SmålandsPosten - 22 apr 14 kl. 08:07

Vi satsar på ökad kunskap och fler jobb

Alliansens nya reformer syftar till att öka kunskapen och stärka arbetskraften för långsiktig sysselsättning. Stora resurser läggs på att förbättra resultaten i skolan. Vi tror på att börja tidigt och satsar bland annat på förskolelyftet och lågstadielyftet, skriver Katarina Brännström, riksdagsledamot (M).

YLE - 29 nov 16 kl. 05:28

Kommunerna betalar för statliga vägars belysning

NTM- centralen har inte tillräckligt med pengar till vägbelysningen. Därför får kommunerna ofta satsa egna pengar. Längs med Riksåttan finns flera avsnitt som väntar på belysning.

YLE - 04 jun 17 kl. 05:32

Bo fick blöja och vård på finska – åldringar i kläm när kommunerna rekordsparar på vården

Kommunernas vårdkostnader minskar för första gången på 2000-talet. Samtidigt finns det inga system för att höra vad patienterna tycker om sparåtgärderna. Bo Kvarnström från Kyrkslätt är inte nöjd med den vård han fått sedan kommunens bäddavdelning stängde.

Barometern - 08 apr 14 kl. 06:25

Kommuner satsar på vindkraftverk

Högsby har ihop med grannkommunerna Hultsfred och Mönsterås köpt ett vindkraftverk på Nötåsen, Sundsvall. Prislappen är på 33 miljoner kronor. Aktiekapitalet i det gemensamma vindkrafts­bolaget blir på en miljon kronor.

Fler nyheter från UNT

UNT - 1 timme sedan

Uddlös handlingsplan hjälper inte Gottsunda

Även när jag bodde i Gottsunda på 1990-talet fanns det stök och problem..

UNT - 5 timmar sedan

Slutreplik: Ta avstånd från islamism, Dawa!

Utan besked om Dawa-stiftelsens syn på sharia säger KD fortsatt nej till en moské i Stenhagen, skriver Jonas Segersam i en slutreplik..

UNT - 9 timmar sedan

Arrangörens mål: Utsåld modevisning

Intresset är stort inför Uppsala fashion weekend..

UNT - 10 timmar sedan

Stuga vid vattnet lockade flest

Tio kvadratmeter med egen brygga..

UNT - 10 timmar sedan

Påta i trädgården för hälsans skull

Alla trädgårdsentusiaster kan vittna om den njutning som odling ger..

UNT - 11 timmar sedan

Rivningsplaner går vidare trots kritik

En oenig byggnadsnämnd går vidare med planerna på att riva två bostadshus från 1920-talet och bygga nytt..

UNT - 12 timmar sedan

Rekryter intar Luftstridsskolan

Hjälm, vinterkängor och militäruniform..

UNT - 14 timmar sedan

16-åringar slogs vid Fyrishov.

En dag i januari i år blev två 16-åriga flickor osams vid Fyrishov i Uppsala efter en diskussion om varför den ena av dem fotograferat med mobilen..

UNT - 14 timmar sedan

Döda hästarna i Heby inte plågade

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, har lämnat ett preliminärt svar om dödsorsaken bakom de två döda hästarna i Heby..

UNT - 14 timmar sedan

De får hedersmedalj av kommunen

Gottsundaskolans rektor Elisabeth Viksten Eriksson är en av fem som får ta emot medalj..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.