YA > Nyheter

Tuesday, 17 September, 06:45

YA - 26 aug 19 kl. 01:01

Cykelväg i första hand för turism och rekreationDen planerade cykelvägen mellan Hammar och Skillinge. Detta är alltså inte en pendlarcykelväg, trots att det går att pendla på den. Syftet med denna cykelväg får inte glömmas. En sammanhängande och trafiksäker cykelförbindelse för turism och rekreation..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Hammar, Skillinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cykelvägi första , handför , turismoch , rekreation
Skånskan - 08 feb 19 kl. 16:46

Dialog pågår om planerad cykelväg

sydost Det pågår en dialog om den planerade gång- och cykelvägen mellan Hammar och Skillinge som Trafikverket ska bygga 2021-2022.Trafikverket har föreslagit att den 22 kilometer långa gång- och cykelvägen ska anläggas på norra sidan av vägen 1022 och 1500. Förslaget utgår ifrån de förutsättningar som finns i området och från samråd med Länsstyrelsen, Region Skåne och Ystads och Simrishamns kommuner.

Skånskan - 13 sep 19 kl. 14:30

Cykelväg ska knyta ihop Hörby och Höör

sätofta/Ludvigsborg Höörs kommunalråd Johan Svahnberg (M) tycker att kostnaden blir för dyr. Nu är han ändå beredd att återigen sätta sig ner och förhandla med Trafikverket om den planerade cykelvägen mellan Sätofta och Ludvigsborg.– Vi tycker att det förslag som presenterats blir för dyrt men vi vill ta det en extra vända för att se om det går att göra något, säger Johan Svahnberg.

Skånskan - 31 aug 18 kl. 19:15

Cykelväg äntligen på gång

BARA/KLÅGERUP På måndag drar arbetet i gång rejält för att rusta cykelvägen mellan Bara och Klågerup med asfalt och solcellsbelysning.– Vi har börjat med en grovjustering av hela sträckan vilket handlar om att vi tagit bort gräsremsan och lagt på grov sten. På måndag börjar arbetet med att lägga på asfalten, säger Lennart Hansson, enhetschef på Svedala kommuns gatuenhet.

YA - 06 jul 18 kl. 09:00

Insändare: Bäst bygga cykelväg på norra sidan

I den pågående debatten om gång- och cykelvägen mellan Hammar och Skillinge verkar de flesta utgå från uppgifterna i den första artikeln i Ystads Allehanda den 21 juni som fakta. Som mångårig trafikant utmed kustvägen kan jag inte hålla med. Under många år har jag färdats utefter kustvägen i bil.

BT - 31 jul 14 kl. 07:38

Kravet: Bättre cykelvägar i city

Cykelentusiaster i Borås gör nu gemensam sak i ett upprop för bättre cykelmöjligheter i staden. Vad tycker du om Borås stads cykelvägar? Diskutera i artikeln!

Skånskan - 27 apr 18 kl. 14:00

Cykelväg rustas och får solcellsbelysning

BARA/KLÅGERUP Hälften asfalt, hälften grus tillsammans med solcellsbelysning blir nu verklighet längs gång- och cykelvägen mellan Klågerup och Bara.
Målsättningen är att stråket ska vara upprustad och klart senast i höst.Trafikverket har beviljat 1,5 miljoner kronor till en upprustning av gång- och cykelvägen mellan Bara och Klågerup.

Nerikes Allehanda - 28 jun 17 kl. 16:44

Gång- och cykelvägen invigd - toppen tycker cyklisterna

Gång- och cykelvägen vid södra infarten är klar. Den invigdes på tisdagen. Toppenbra tycker de cyklister som redan premiärcyklat den på egen hand under morgonen..

SN - 29 mar 13 kl. 10:29

Ingalill hjälpte sälungen "Den låg på cykelvägen"

Ingalill Ekelin är van att ta hand om både hästar och hundar. Men sälungar hör till ovanligheterna. På långfredagens morgon hjälpte hon ett litet kut som irrat sig upp på land utanför Oxelösund..

YLE - 05 aug 14 kl. 07:08

Motstånd mot cykelväg i Sjundeå

En ny gång- och cykelbana i närheten av den gamla stationsbyggnaden i Sjundeå väcker motstridiga känslor. Vägen har länge funnits i planerna och skulle behövas, men motståndarna tänker inte ge upp. Igår hålls ett möte i Sjundeå med anledning av den planerade vägen.

YLE - 16 apr 14 kl. 18:15

Många visioner om Norra hamnen i Yles enkät

Det var många som ville ge sin syn på hur området kring Norra hamnen i Ekenäs ska se ut i framtiden i Yle Västnylands webbenkät kring planerna (11.4–14.4).

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Jämn match väntas när Israel går till omval

Vallokalerna har nu öppnat i ett historiskt omval i Israel. Loppet är jämnt mellan sittande premiärminister Benjamin Netanyahus parti Likud och utmanande Blåvita alliansen. Frågan är om Netanyahus flirt med väljarbasen högerut ger resultat – och vilken makt det sekulära vågmästarpartiet får..

YA - 30 minuter sedan

Brad Pitts största utmaning – att kommunicera

Rymdeposet "Ad astra" är på många sätt den svåraste film som Brad Pitt har gjort. Men utmaningarna var inte så mycket fysiska som psykiska..

YA - 45 minuter sedan

Mindre sannolikt att fattiga klarar skolan

Det är sju gånger mindre sannolikt att ett barn från en fattig familj går ut skolan, jämfört med ett barn från en rik familj, i låginkomstländer. Det visar en ny rapport från Oxfam..

YA - 45 minuter sedan

SD vill rädda äldreboende – men skära ner på kulturen

Rädda Blentarpsgården – men skär ner kulturen med 20 procent. Det är några av punkterna i Sverigedemokraternas förslag till nästa års budget..

YA - 45 minuter sedan

Hvenfelt vill fira 20 med en seger: ”Ta revansch”

I går fyllde Ystads IF-målvakten Erik Hvenfelt 20 år. Det vill han fira med en seger och två poäng i kvällens hemmamatch mot Varberg. – Det finns adrenalin kvar sedan matchen i fredags så nu ska vi ta revansch, säger Hvenfelt..

YA - 45 minuter sedan

Norska kommuner nobbar vindkraft

YA - 1 timme sedan

De är topptippade i hockeyallsvenskan

Är det slutligen dags för Modo att utmana om en SHL-plats? Det tror både tränare och supportrar inför den allsvenska hockeystarten. Här är en genomgång av samtliga 14 lag..

YA - 1 timme sedan

Åhusbo räddade folkmusiklåtar – nu lyfts han fram i ny bok

Olof Andersson var frisören och fembarnspappan från Åhus som kom att bli en av den svenska folkmusikens viktigaste aktörer. Han åkte landet runt för att samla in och dokumentera tusentals låtar, utgivna i bokserien ”Svenska låtar”. Nu har han själv blivit bok.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.