Kristianstadsbladet > Kultur

Monday, 23 September, 05:06

Kristianstadsbladet - 26 aug 19 kl. 00:11

Doktor Weiss överallt och ingenstansLars Gustafssons science fiction-artade berättelse om tidsresenären doktor Weiss är en mycket invecklad historia, men recensenten Andrés Stoopendaal tar ändå av sig hatten för fantastikens mästare..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Weiss, Gustafssons, Andrés Stoopendaal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Doktor, Weiss, överalltoch , ingenstans
YA - 26 aug 19 kl. 00:11

Doktor Weiss överallt och ingenstans

Lars Gustafssons science fiction-artade berättelse om tidsresenären doktor Weiss är en mycket invecklad historia, men recensenten Andrés Stoopendaal tar ändå av sig hatten för fantastikens mästare..

Kristianstadsbladet - 14 okt 14 kl. 07:00

Flincks resa med Doktor Glas

Foto: Elisabet Sverlander
Thorsten Flinck är just nu ute och reser med pjäsen ”Doktor Glas”. Det är inte första gången. ”Den här gången bedriver jag dessutom ingen kriminell verksamhet”.

Nya Wermlands Tidningen - 06 mar 17 kl. 06:00

"Att ha samma doktor är viktigt"

Världsnjurdagen. I över 30 år har Lars Weiss haft ”världens roligaste jobb” – som överläkare på njurmedicinkliniken i Karlstad.Han var med och byggde upp verksamheten som i dag är landets tredje största enhet.

SR - 07 sep 16 kl. 14:30

Kritiksamtal i P1 Kultur om Peter Weiss-utställningen i Uppsala

I år skulle konstnären och författaren Peter Weiss (1916-1982) fyllt hundra. Kulturredaktionens Mårten Arndtzén har besökt en utställning med Weiss bildkonst på Uppsala konstmuseum.Möt änkan Gunilla Palmstierna-Weiss som bidragit till utställningen.

Skånskan - 13 apr 18 kl. 08:00

”Jag har åldrats med Doktor Glas”

Sedan september 2003 har skådespelaren och regissören Thorsten Flinck med jämna mellanrum turnerat med sin enmansföreställning Doktor Glas. Nu är det dags igen. I kväll kan man se den i Trelleborg, i morgon i Malmö och den 12 maj i Kristianstad.

Skånskan - 20 jun 19 kl. 10:34

Han gör Doktor Glas på egen hand

Fredrik Gunnarsson ikläder sig rollen som Hjalmar Söderbergs Doktor Glas på egna teatern i Bjärnum.
– Boken är snart 115 år gammal men den känns modern så in i bomben, säger han.I Söderbergs roman skriver Doktor Glas dagbok en sommar vid förra sekelskiftet.

SmålandsPosten - 20 okt 14 kl. 07:20

Två storheter möts i Doktor Glas

Få litterära mästerverk lyckas fånga människans komplexitet så som Hjalmar Söderbergs roman Doktor Glas. Och få skådespelare har förmågan att blåsa liv i berättelsen så som Thorsten Flinck. I lördags kom han åter till Växjö med sin soloföreställning och monolog.

Expressen - 12 jan 13 kl. 12:13

Lars Weiss om sorgen efter döde sonen

Journalisten och författaren Lars Weiss har ett "slukhål". Det svider varje gång han känner glädje. Och påminner honom om sonen Jonas, som dog bara 33 år gammal.

SR - 29 okt 13 kl. 06:00

Gunilla Palmstierna-Weiss: "Minnets spelplats"

Hon är scenograf och kostymtecknare, men också keramiker och skulptör. Gunilla Palmstierna-Weiss, född 1928 i Lausanne i Schweiz, uppvuxen i Sverige och Holland, internationellt verksam och välkänd inte minst genom sina samarbeten med både maken, författaren Peter Weiss och med Ingmar Bergman. Nu kommer en stor, tjock och rikligt illustrerad bok om hennes liv och verk ut - "Minnets spelplats" har hon valt att kalla den..

SmålandsPosten - 18 feb 14 kl. 07:38

Stephen King: Doktor Sömn

Jag vill så gärna tycka om Stephens Kings senaste skräckroman, han är trots allt en av mina favoritförfattare. Han är skräckmästaren, Kingen. Men sanningen är att boken är en av hans sämre.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 03:13

Tessa Hadley kryper ända in

Tessa Hadley fick ett genombrott med ”Syskonen”, nu kommer uppföljaren. ”Sent på dagen” är en underbart välartikulerad salongsroman som gör recensenten Annika Wall alldeles upprymd..

Kristianstadsbladet - 16 sep 19 kl. 14:19

Lena Alebo: ”Målningen var aldrig menad att sitta mer än tre år”

Lena Alebo, chef för Österlens museum, bemöter Mia Gröndahls kritik..

Kristianstadsbladet - 17 sep 19 kl. 10:52

Konstkännaren lämnar juryn: ”Vill inte medverka till en övermålning”

Debatten om planerna på att ersätta Carolina Falkholts gavelmålning i Simrishamn fortsätter. Nu kritiserar galleristen och konstkännaren Thomas Wallner planerna på att måla över Falkholts verk. Samtidigt lämnar han juryn som skulle välja ut nästa konstverk..

Kristianstadsbladet - 17 sep 19 kl. 11:54

Beslutet att måla över väggen ändras inte – hotas av straffavgift

Beslutet att måla över Carolina Falkholts verk står fast, enligt Lena Alebo, chef för Österlens museum. Hon säger att hon har fått beskedet att det kan utdömas ett vite, en straffavgift, om målningen är kvar. Lena Alebo säger att hon varit i kontakt med samhällsbyggnadsförvaltningen i Simrishamn och fått beskedet att det kan bli hot om ett vite för den bygglovslösa målningen..

Kristianstadsbladet - 18 sep 19 kl. 16:54

Rösta om Falkholts målning

Debatten har varit het om Carolina Falkholts målning i Simrishamn. Ska den bevaras eller målas över ?.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:10

Carolina Falkholt: ”Vackert engagemang för målningen”

Konstnären Carolina Falkholt kommenterar nu konstdebatten i Simrishamn. Hon uppskattar engagemanget för att bevara målningen. Målas den över, kan hon tänka sig att komma till Simrishamn och återupprätta målningen..

Kristianstadsbladet - 16 sep 19 kl. 14:00

Debatt: ” Rädda Carolina Falkholts konstverk”

Författaren och journalisten Mia Gröndahl, en gång ordförande för Street art Österlen, kritiserar i ett debattinlägg beslutet att måla över Carolina Falkholts väggmålning ”På armlängds avstånd” som målades 2014 i Simrishamn..

Kristianstadsbladet - 18 sep 19 kl. 10:18

Omröstning: Vill du ha kvar Falkholts väggmålning?

Österlens museum och Street art Österlen har ansökt om pengar för ett nytt konstverk på väggen. Samtidigt höjs röster för att bevara Carolina Falkholts målning. Vad tycker du?

Kristianstadsbladet - I förrgår: 13:07

Oenighet i kommunen om Falkholts målning

En veckas intensiv debatt har inte ruckat på Simrishamns kommuns kulturförvaltnings inställning. Carolina Falkholts väggmålning ska målas över. Men inom Simrishamns kommun går meningarna isär..

Kristianstadsbladet - Igår: 07:55

Barnboksdebut med både ljus och mörker

En ny klasskompis, en röd papegoja och en massa hemligheter. Det är några av ingredienserna i bibliotekarien Mark Wallenius debutbok..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.