YA > Nyheter

Friday, 20 September, 13:43

YA - 26 aug 19 kl. 00:11

Doktor Weiss överallt och ingenstansLars Gustafssons science fiction-artade berättelse om tidsresenären doktor Weiss är en mycket invecklad historia, men recensenten Andrés Stoopendaal tar ändå av sig hatten för fantastikens mästare..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Weiss, Gustafssons, Andrés Stoopendaal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Doktor, Weiss, överalltoch , ingenstans
Kristianstadsbladet - 26 aug 19 kl. 00:11

Doktor Weiss överallt och ingenstans

Lars Gustafssons science fiction-artade berättelse om tidsresenären doktor Weiss är en mycket invecklad historia, men recensenten Andrés Stoopendaal tar ändå av sig hatten för fantastikens mästare..

Kristianstadsbladet - 14 okt 14 kl. 07:00

Flincks resa med Doktor Glas

Foto: Elisabet Sverlander
Thorsten Flinck är just nu ute och reser med pjäsen ”Doktor Glas”. Det är inte första gången. ”Den här gången bedriver jag dessutom ingen kriminell verksamhet”.

Nya Wermlands Tidningen - 06 mar 17 kl. 06:00

"Att ha samma doktor är viktigt"

Världsnjurdagen. I över 30 år har Lars Weiss haft ”världens roligaste jobb” – som överläkare på njurmedicinkliniken i Karlstad.Han var med och byggde upp verksamheten som i dag är landets tredje största enhet.

SR - 07 sep 16 kl. 14:30

Kritiksamtal i P1 Kultur om Peter Weiss-utställningen i Uppsala

I år skulle konstnären och författaren Peter Weiss (1916-1982) fyllt hundra. Kulturredaktionens Mårten Arndtzén har besökt en utställning med Weiss bildkonst på Uppsala konstmuseum.Möt änkan Gunilla Palmstierna-Weiss som bidragit till utställningen.

Skånskan - 13 apr 18 kl. 08:00

”Jag har åldrats med Doktor Glas”

Sedan september 2003 har skådespelaren och regissören Thorsten Flinck med jämna mellanrum turnerat med sin enmansföreställning Doktor Glas. Nu är det dags igen. I kväll kan man se den i Trelleborg, i morgon i Malmö och den 12 maj i Kristianstad.

Skånskan - 20 jun 19 kl. 10:34

Han gör Doktor Glas på egen hand

Fredrik Gunnarsson ikläder sig rollen som Hjalmar Söderbergs Doktor Glas på egna teatern i Bjärnum.
– Boken är snart 115 år gammal men den känns modern så in i bomben, säger han.I Söderbergs roman skriver Doktor Glas dagbok en sommar vid förra sekelskiftet.

SmålandsPosten - 20 okt 14 kl. 07:20

Två storheter möts i Doktor Glas

Få litterära mästerverk lyckas fånga människans komplexitet så som Hjalmar Söderbergs roman Doktor Glas. Och få skådespelare har förmågan att blåsa liv i berättelsen så som Thorsten Flinck. I lördags kom han åter till Växjö med sin soloföreställning och monolog.

Expressen - 12 jan 13 kl. 12:13

Lars Weiss om sorgen efter döde sonen

Journalisten och författaren Lars Weiss har ett "slukhål". Det svider varje gång han känner glädje. Och påminner honom om sonen Jonas, som dog bara 33 år gammal.

SR - 29 okt 13 kl. 06:00

Gunilla Palmstierna-Weiss: "Minnets spelplats"

Hon är scenograf och kostymtecknare, men också keramiker och skulptör. Gunilla Palmstierna-Weiss, född 1928 i Lausanne i Schweiz, uppvuxen i Sverige och Holland, internationellt verksam och välkänd inte minst genom sina samarbeten med både maken, författaren Peter Weiss och med Ingmar Bergman. Nu kommer en stor, tjock och rikligt illustrerad bok om hennes liv och verk ut - "Minnets spelplats" har hon valt att kalla den..

SmålandsPosten - 18 feb 14 kl. 07:38

Stephen King: Doktor Sömn

Jag vill så gärna tycka om Stephens Kings senaste skräckroman, han är trots allt en av mina favoritförfattare. Han är skräckmästaren, Kingen. Men sanningen är att boken är en av hans sämre.

Fler nyheter från YA

YA - 5 minuter sedan

Clooney pekar ut "krigsprofitörer" i Sydsudan

Globala företag, magnater och regeringar tjänar stora pengar på blodbadet i Sydsudan. Det hävdar organisationen The Sentry, som vill att USA och EU ska införa hårdare sanktioner för att komma åt de skyldiga..

YA - 15 minuter sedan

Ryssland släpper dömd skådespelare

Den ryske skådespelaren Pavel Ustinov släpps mot borgen. Moskvadomstolens beslut kommer efter omfattande protester mot att han dömdes till fängelse förra veckan..

YA - 2 minuter sedan

Gaslukt vid pantburkar – en till sjukhus

En person fördes till sjukhus i samband med en misstänkt gaslukt i en livsmedelsbutik i Kungsbacka. Lukten spårades till en container med pantburkar, men bedömdes efter en analys som ofarlig..

YA - 15 minuter sedan

Bjørndalen: "En minnesvärd begravning"

Asker kyrka utanför Oslo var fullsatt när förre norske skidskyttestjärnan Halvard Hanevold fördes till sista vilan..

YA - 30 minuter sedan

Oenighet i kommunen om Falkholts målning

En veckas intensiv debatt har inte ruckat på Simrishamns kommuns kulturförvaltnings inställning. Carolina Falkholts väggmålning ska målas över. Men inom Simrishamns kommun går meningarna isär..

YA - 45 minuter sedan

Sverige går med i franskt försvarssamarbete

Sverige går med i den franske presidenten Emmanuel Macrons försvarsinitiativ EI2 och listan över svenska försvarssamarbeten växer..

YA - 1 timme sedan

Brottsmisstänkt dansk stoppas i USA

Thorbjørn Olesens juridiska bekymmer får fortsatte konsekvenser även på golfbanan. Dansken är avstängd på Europatouren och nu stoppas dansken även på USA-touren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.