Cornucopia > Ekonomi

Monday, 23 September, 05:35

Cornucopia - 25 aug 19 kl. 13:31

Förväntningar på börsfall under måndagen“My only question is, who is our bigger enemy, Jay Powell or Chairman Xi?” - USA:s president Donald TrumpAlla sägs förvänta sig ett mer eller mindre kraftigt börsfall på måndag, efter att Kina eskalerar handelskriget med USA via kraftigt höjda tullar och USA:s president Donald Trump kallade ordföranden för USA:s centralbank Federal Reserve för en fiende.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Powell, Chairman Xi, USA, Donald TrumpAlla, Kina, Donald Trump, Federal Reserve, SEK, OMXSPI, OMXS30, GUSD,  trumps, USA-Kina, Federal Reserves, Jay Powell, Omxs30

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förväntningar, börsfallunder måndagen
DI - 28 nov 17 kl. 07:58

Investmentbolaget: Så stor är risken för ett börsfall

Det är 70 procents risk att vi snart ser ett börsfall.  Det menar investmentbolaget Vanguard Group som har analyserat den amerikanska marknaden. ”Det handlar om att ha rimliga förväntningar”, säger chefsekonomen Joe Davis till CNBC..

DI - 28 nov 17 kl. 07:58

Fondbolaget: Så stor är risken för ett börsfall

Det är 70 procents risk att vi snart ser ett börsfall.  Det menar fondbolaget Vanguard Group som har analyserat den amerikanska marknaden. ”Det handlar om att ha rimliga förväntningar”, säger chefsekonomen Joe Davis till CNBC..

Affärsvärlden - 04 dec 12 kl. 10:08

Svenskarna räknar med börsfall

 Hushållens börsförväntningar har försvagats under hösten och det är en långvarig pessimism som präglar aktieägarnas förväntningar. Det visar en undersökning från Skop som presenterades på tisdagen..

DI - 18 jun 12 kl. 13:46

Fler svenskar tror på börsfall

Hushållens börsförväntningar blev betydligt mer negativa i slutet av maj, och bröt därmed den uppåtriktade trenden som gällt sedan den förra bottennivån i september/oktober 2011..

BT - 20 jul 12 kl. 12:15

Tungt börsfall för Stora Enso

Stora Ensos aktiekurs sjönk rejält sedan delårsrapporten publicerats. Klockan 12.10 hade den backat med 4,9 procent till 42 kronor.

UNT - 27 jan 16 kl. 09:22

Börsfall för Nordea

Nordea sjunker kraftigt på börsen sedan kvartalsresultatet inte levt upp till analytikernas förväntningar..

Corren - 27 jan 16 kl. 09:22

Börsfall för Nordea

Nordea sjunker kraftigt på börsen sedan kvartalsresultatet inte levt upp till analytikernas förväntningar..

UNT - 27 jan 16 kl. 10:08

Börsfall för Nordea

Nordea backar rejält på börsen sedan kvartalsresultatet inte levt upp till analytikernas förväntningar..

BT - 27 jan 16 kl. 10:20

Börsfall för Nordea

Nordea backar rejält på börsen sedan kvartalsresultatet inte levt upp till analytikernas förväntningar. Vd flaggar för förändringar. – Vi ska bli den bank kunderna vill att vi ska vara, säger Casper von Koskull..

Corren - 27 jan 16 kl. 10:27

Börsfall för Nordea

Nordea backar rejält på börsen sedan kvartalsresultatet inte levt upp till analytikernas förväntningar..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 6 timmar sedan

ECB-igelkotten

Det är inte bara Sveriges Riksbank som har lite svårt att killgissa sitt eget framtida beteende. ECB har lite svårt att killgissa hur inflationen ska utvecklas framåt, och har skapat en egen ECB-igelkott.
Efforts to reflate the Euro zone face 2 obstacles: (i) fiscal policy that's too tight to counter dis-inflation from periphery output gaps (#CANOO); (ii) a divided ECB where hawks verbally undermine easing.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Foton: Hammarby Sjöstad - en komplett stadsdel 20 år senare

Cirka tjugo år efter exploateringen av det gamla kåkområdet har Hammarby Sjöstad utvecklats till en komplett och fungerande stadsde, som ter sig relativt sett lyckad för en utomstånde trots vissa brister. Frågan är om dagens hetsbyggande kan ge denna typ av stadsdelar?
Hammarby Allé.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Fredagen bjöd på börsrekyl - motståndet ännu ej brutit

Trots börsrekord på Stockholmsbörsen är fortfarande motståndsområdet för OMXSPI intakt, och fredagen handel avslutades svagt minus med -0.08% och intradagbörsrekordet höll inte hela vägen ut.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 15:26

Diskussioner om kriminalitet brutit samman - varför har vi en riksdag?

Riksdagsdiskussionerna mellan V-MP-S-C-L-M-KD om vad man ska göra åt den organiserade brottsligheten har brutit samman. Riksdagen vill alltså inte enas om lagar och åtgärder som gör att de lagar riksdagen stiftar kan följas och tillämpas. Frågan blir då vad vi ska ha en riksdag till, bara stifta lagar som sedan inte följs?

Cornucopia - Igår: 12:37

Forskning: Grön tillväxt existerar ej

Flera forskningsrapporter visar nu det självklara - att grön tillväxt existerar inte, och politikers uttalanden om att man ska ha grön tillväxt och ändå klara miljöproblem och resursproblem är tomma okunniga ord. Inte så konstigt när 85% av mänsklighetens energiförbrukning är fossil. Det krävs istället andra lösningar för att lösa resursproblemen.

Cornucopia - Igår: 08:23

Polisens standardförfarande vid förekomst av skjutvapen

En artikel i Svensk Jakt har väckt upprördhet, då ett stort antal insatsoperatörer från polisens sannolikt regionala insatssstyrka tog sig in i en misstänkts hem för att hämta dennes vapen, och i sammanhanget traumatiserade den misstänktes fyraårige son. Man kan ha många synpunkter på detta, och upprördheten är förståelig, men förfarandet är ganska normalt så fort det är känt att det finns skjutvapen på en plats. Polisen har dock nu anmält sig själva för att få en utredning om något fel har begåtts.

Cornucopia - I förrgår: 19:38

Fredagsmys bakom vita gardiner

Dags för lite fredagsmys igen. Och vad kan vara mysigare än att behöva ha fullhöjds vita gardiner för fönstret till sin lyxlägenhet för mångmiljonbelopp, för att slippa insyn?Oscar Properties Norra tornen Innovationen.

Cornucopia - I förrgår: 11:55

Guldaktier, Brasilien och Turkiet toppar fondlistan på ett år

Än så länge i år hittas guldaktiefonder och Brasilienfonder överst listan över de fonder som gått bäst, tillsammans med lite Kina och Turkiet.
Halvounce australiensiska Kangaroo-investeringsguldmynt.Att titta på ett år rensar bort säsongsvariationer hos olika marknader, och ger även aktuell avkastningstakt, vilket det inte gör att titta från årsskiftet.

Cornucopia - I förrgår: 09:41

Pengar luktar inte - Dagens Nyheter får betalt av kinesiska diktaturen

För svensk media luktar inte pengar. Dagens Nyheter får helt öppet betalt av den kinesiska dikatturen och publicerade en helsidesannons från kinesiska ambassaden angående protesterna i Hong-Kong. Det är helt öppen propaganda och DN tar alltså mer än gärna betalt för att vara diktaturens kreatur.

Cornucopia - I förrgår: 07:07

Nytt börsrekord på Stockholmsbörsen - zombieföretagen jublar

"Braaaains!" - anonymt zombieföretagMedan de amerikanska räntemarknaderna har stora problem och krävt dagliga repor på 75 miljarder dollar från Federal Reserve slog Stockholmsbörsen rekord under gårdagen.Stockholmsbörsens OMXSPI.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.