Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 17 September, 06:15

Cornucopia - 24 aug 19 kl. 10:40

Microsoft bygger serverhall på prima jordbruksmark i Staffanstor - ger 60 jobb i elbristens SkåneMicrosoft uppför en serverhall i elbristens Skåne och Staffanstorp. Anläggningen, som byggs på en av världens bästa jordbruksmarker, kommer endast ge 60 jobb, men förbruka energi som en mellanstor svensk stad.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Staffanstor, Skåne, Staffanstorp, Heleneholmsverket, Malmö, Helsingborg, Lund-Malmö, Microsoft, Staffanstorps, Sverige, Skånbe, Danmark, Polen, Microsofts, Moderaterna, Sverigedemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Microsoft, bygger, serverhall, prima, jordbruksmarki , Staffanstorger , 60 jobb i elbristens Skåne
YLE - 25 mar 13 kl. 19:16

Rysk sökmotor bygger serverhall i Mäntsälä

Rysslands största sökmotorföretag Yandex bygger en datorhall i Finland Yandex har nu köpt en industritomt på åtta hektar i Mäntsälä för 1,5 miljoner euro. Yandex uppges ha valt Mäntsälä på grund av den tryggade energiförsörjningen och det goda läget. Serverhallen som börjar byggas i augusti kommer att sysselsätta minst 50 personer i Finland.

DI - 21 okt 16 kl. 17:17

Uppgifter: Google bygger serverhall i Sverige

Dokument visar att en ny stor serverhall planeras i Dalarna. Det jättelika internetföretaget Google ser ut att bli hyresgäst, enligt källor till Dalarnas Tidning..

Skånskan - 23 aug 19 kl. 09:47

Microsoft bygger datacenter i Staffanstorp

Staffanstorp Microsoft kommer att öppna ett datacenter i Staffanstorp.Det skriver kommunen i ett pressmeddelande. Datacentret kommer enligt Christian Sonesson bli den största företagssatsningen i kommunens historia.

IDG - 11 jan 11 kl. 08:48

Microsoft bygger om Dynamics från grunden

I ett försök att underlätta utrullningen för tredjepartsutvecklare arbetar nu Microsoft med att konstruera om sin mjukvara Dynamics..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Microsoft bygger egen Spotify-utmanare

Efter nedläggningen av musiktjänsten Zune arbetar Microsoft nu med en utmanare till Spotify, skriver Engadget..

IDG - 03 okt 12 kl. 07:54

"Microsoft bygger en egen Windowstelefon"

Mycket pekar nu mot att Microsoft är på gång med att ta fram en egen telefon med det nya operativsystemet Windows Phone 8..

IDG - 02 nov 12 kl. 10:52

"Microsoft bygger en egen smartphone"

Enligt källor som talat med Wall Street Journal håller Microsoft nu på och testar en egentillverkad Windows Phone 8-telefon..

Computer Sweden - 17 nov 16 kl. 10:26

Microsoft bygger nya broar – tar plats i Linux Foundation och släpper in Google


Microsoft tar en mer aktiv del i utvecklingen av Linux och Google engagerar sig i utvecklingen av Dotnetplattformen. Peace and love, brothers and sisters..

IDG - 17 nov 16 kl. 10:26

Microsoft bygger nya broar – tar plats i Linux Foundation och släpper in Google


Microsoft tar en mer aktiv del i utvecklingen av Linux och Google engagerar sig i utvecklingen av Dotnetplattformen. Peace and love, brothers and sisters..

DI - 21 mar 17 kl. 13:29

Microsoft bygger special till Kinas regering

Microsoft har utvecklat en modifierad version av operativsystemet Windows 10 specifikt för den kinesiska regeringen, rapporterar The Wall Street Journal..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 11 timmar sedan

MÖP-måndag: Svensk och rysk doktrin kring artilleri daterar tillbaka till 1700-talet?

Dags för lite MÖP-måndag igen. Kan svensk doktrinär och numerär återhållsamhet kring artilleri,  respektive den ryska raka motsatsen spåras tillbaka ända till 1700-talet och stora nordiska kriget?En av de Haubits 77Den svenska armén hade även under invasionsförsvarets tid ett relativt svagt artilleri i förhållande till övrig numerär.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Kraftiga höjningar av taxeringsvärdena för jordbruksfastigheter - 25-30%

Idag gick fastighetsdeklarationerna för jordbruksfastigheter ut. Det ser ut som det blir rejäla upptaxeringar mot förra taxeringen 2017, och eventuella stagnerade bostadspriser återspeglas inte. Två anekdoter nedan.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Nya kortregler - upplevt några problem?

Från i lördags gäller nya kortregler, som i princip gör att du inte kan genomföra kortköp utan PIN-kod eller annan extern verifiering. Har du upplevt några problem kring detta, nu när första normala arbetsdagen är igång?
Revolut Black Metal på Metal-konsert.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Framträdandet hos Aftonbladet/TV3

Nedan hittas länken till Lenas och mitt framträdande hos Aftonbladet/TV3:s morgonbord. Jag har inte tittat på det själv, men det sägs vara klippt.
Det gäller att ha en cool redaktion utanför studion så alla gäster kan få ett gott intryck.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Oljepriset upp 10% - angreppen kom från nordväst med hög precision

Oljepriserna rusar cirka 10% nu under morgonen, som resultat av angreppet mot den saudiska oljehuben Abqaiq. Foton visar att angreppet kom från nordväst, och med mycket hög precision angripit specifika punkter. USA:s president Donald Trump har gett klartecken för att använda USA:s strategiska oljereserver.

Cornucopia - Igår: 20:02

Snackar prepping i Aftonbladet/TV3 i morgon måndag 06:45 repris 07:15

Lite ändrade tider för morgondagens morgonsoffa hos Aftonbladet TV och TV3. Min hustru Lena och jag kommer snacka vår nya preppingbok och prepping i några minuter live på aftonbladet.se klockan 06:45 och med en repris hos TV3:s morgonprogram 07:15.

Cornucopia - Igår: 18:33

Flyttskatten skulle bort - istället införs tak på uppskovsbeloppet

Enligt JÖK:en skulle den sk flyttskatten i form av ränta på uppskovsbeloppet vid köp av en dyrare bostad bort. Istället uppger nu Ekot att taket på uppskovsbeloppet återinförs, dvs man kan inte längre få hur stort uppskov som helst. Samtidigt tas inte räntan bort.

Cornucopia - Igår: 12:08

Gästfråga: Hur laddar man elbil utan parkering vid egen villa?

Nedanstående är ett gästinlägg signerat IT-konsulten, och ställer frågan hur man laddar sin elbil om man inte har bilparkering vid sin egen villa. En högst relevant frågeställning och ett stigande problem för de som vill skaffa elbil, i synnerhet när straffskatten i bonus/malus på nya fossilbilar är minst sagt hög.
En Hyundai Kona Electric på snabbladdning.

Cornucopia - Igår: 08:59

Officiellt: Saudi-Arabien drar ner oljeproduktionen med. 5.7 miljoner fat

Den saudiska diktaturens statliga oljebolag Saudi Aramco publicerade igår kväll ett pressmeddelande om att de drar ner sin oljeproduktion med 5.7 miljoner fat om dagen. Det är drygt 7% av världsproduktionen av råolja.

Cornucopia - I förrgår: 19:27

Trams om Systembolagets öppettider

Det så kallade politiska partiet Moderaterna fokuserar och prioriterar det som är viktigt i sin politik  i denna tid och era, och vill nu att Systembolaget ska ha öppet på söndagar. Socialdemokraternas partiorgan och den samlade vänstern brister ut i att man måste tänka på barnen, och hela debatten blir rent trams.
Mitt vin Preparatus Supervivet finns endast i Systembolagets beställningssortiment (75406).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.