Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 17 September, 06:15

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 19 kl. 10:47

Hot och hat på agendan inom fotbollenHenrik Larsson, Jimmy Durmaz och Sebastian Samuelsson – alla är de idrottsstjärnor och alla har de fått utstå hat och verbala påhopp i sociala medier. Stöd från föreningarna och att ha frågan på agendan är viktiga åtgärder mot hatet, enligt ordföranden.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Larsson, Durmaz, Sebastian Samuelsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotoch , hat, agendaninom , fotbollen
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Miljöpartiets Mehmat Kaplan utsätts för hot, hat och rasism

Mehmet Kaplan (MP) är Sveriges bostadsminister. Han utsätts för hot, hat och rasism.
Han har suttit i riksdagen i åtta år men när han blev stadsråd brakade det loss ordentligt berättar han själv i en intervju med Aftonbladet.

YLE - 20 okt 15 kl. 11:00

Hot, hat och öknamn

Vi frågade över trehundra tonåringar på olika håll i Svenskfinland om de blivit utsatt för näthat. Kring hälften hade själva varit med om något obehagligt och de flesta hade sett någon i kompiskretsen bli utsatt. Kränkningarna rör sig om allt från regelrätta dödshot till konflikter med kompisar.

Barometern - 27 aug 14 kl. 10:45

Politiker utsatt för hot och hat

Hur mycket ska en politiker tåla? Hot, hat och uppmaningar till våld? Vänsterpolitikern Kifah Qasem Mohammad från Kalmar tycker att gränsen är nådd.

DI - 20 maj 18 kl. 09:55

Hot och hat ger stark tillväxt i säkerhetsbranschen

Sju av tio chefer har känt oro eller ångest för hot, hat eller våld, enligt en färsk undersökning. Samtidigt ser säkerhetsföretagen en kraftigt ökad efterfrågan på säkerhetstjänster och personlarm, också beroende på fler hot mot politiska företrädare..

Barometern - 26 jan 17 kl. 08:09

Hat och hot mot politiker ökar

Flera tjänstemän och förtroendevalda politiker i Nybro utsätts återkommande för hot, hat och trakasserier. Företeelsen har ökat i omfattning - och blivit allvarligare..

Corren - 09 jun 17 kl. 05:00

Hot och hat mot politiker

Hot, hat och hets är vardagsmat för lokalpolitiker i Sverige..

DN - 15 okt 18 kl. 20:02

SKL: Hot och hat mot politiker ökar kraftigt

Hot, hat och våld mot förtroendevalda politiker ökar, enligt en halvtidsredovisning av Sveriges kommuner och landsting (SKL). Något som får allt fler politiker att antingen lämna sina politiska uppdrag eller censurera sig själva.  – Extremistmiljöerna har ökat, upplever de flesta förtroendevalda, säger Lena Langlet, ansvarig för demokratiområdet på SKL..

DN - 04 jul 17 kl. 13:37

Sverigedemokrat larmar om hat och övergrepp inom partiet

Den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Hanna Wigh larmar i ett internt mejl partiledningen om hot, hat och övergrepp inom det egna partiet. ”Partikamrater hotar mig öppet och helt ogenerat” skriver Wigh i mejlet, rapporterar Expressen..

Dalarnas tidningar - 10 jul 19 kl. 09:00

Borlänges ungdomsfotbollsdomare vittnar om klagomål, glåpord och hat: "Du ska dö"

Flera av Borlänges ungdomsfotbollsdomare vittnar om utsatthet för hot, hat och glåpord. – Får man....

Dalarnas tidningar - 10 jul 19 kl. 09:00

Ungdomsfotbollsdomare vittnar om klagomål, glåpord och hat: "Du ska dö"

Flera av Borlänges ungdomsfotbollsdomare vittnar om utsatthet för hot, hat och glåpord. – Får man....

SVT - 05 nov 13 kl. 20:27

Hot och kränkningar mot journalister vanligare

Hot, hat och kränkningar mot journalister blir allt vanligare. Det vittnar både ansvariga utgivare, Tidningsutgivarna och Svenska Journalistförbundet om. Journalistförbundet sammanställer just nu en enkätundersökning som visar att både journalister och journalistiken påverkas av hoten..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Mindre sannolikt att fattiga klarar skolan

Det är sju gånger mindre sannolikt att ett barn från en fattig familj går ut skolan, jämfört med ett barn från en rik familj, i låginkomstländer. Det visar en ny rapport från Oxfam. Enligt rapporten är inkomsten en avgörande faktor för vem som får tillg.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nationellt filmarkiv nu enklare att ta del av

Filmarkivet.se inför en interaktiv Sverigekarta för att göra det enklare att ta del av de närmare 2 000 filmer som finns tillgängliga på webbplatsen. På Filmarkivet.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Skördetid i köksträdgården - här står odlingsglädjen högt i kurs

Hillarps köksträdgårdar inspirerar och utbildar..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Norska kommuner nobbar vindkraft

Norska kommuner säger nej till landbaserad vindkraft. I en undersökning som tidningen Klassekampen gjort svarar 78 av 101 tillfrågade kommuner nej på frågan om de vill se en utbyggnad av vindkraften på sin mark. Bara fem svarar ja, medan 18 inte har tag.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

De är topptippade i hockeyallsvenskan

Är det slutligen dags för Modo att utmana om en SHL-plats? Det tror både tränare och supportrar inför den allsvenska hockeystarten. Här är en genomgång av samtliga 14 lag.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tätaste neutronstjärnan någonsin

Amerikanska astronomer har upptäckt den mest kompakta neutronstjärnan någonsin. Trots att stjärnan bara är 30 kilometer i diameter, är massan hela 2,17 gånger vår egen sol. Enligt forskarna, verksamma vid Green Bank Observatory i USA, tangerar detta grä.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

”I Helsingborg är alliansens jordbrukspolitik ihålig, ryckig och motsägelsefull.”

Marcus Friberg (MP), kommunalråd i Helsingborg..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Upp och ner på Asiens börser

I Tokyo inledde Nikkei 225-index med att falla nära 0,5 procent innan handeln med olje- och gasrelaterade företag fick hela börsen att vända uppåt. Några timmar in på tisdagens handel hade Nikkei 225 stigit med 0,2 procent. Det bredare Topix-index gjord.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Sydkoreanska svin pestsmittade

Sydkorea är det senaste landet att drabbas av den afrikanska svinpesten. Sjukdomen upptäcktes på en grisfarm nära den nordkoreanska gränsen, och hittills har 4 000 grisar avlivats på gårdar nära gränsen. Svinpesten har plågat Kina, Vietnam, Mongoliet oc.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Spindelnät och trä i stället för plast

En kombination av cellulosa från träfibrer och protein från spindeltråd kan bilda ett material som är både starkt och töjbart. Det nya materialet har utvecklats av en grupp finska forskare som alternativ till olika plastmaterial. Fördelen är att materia.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.