SVT > Ekonomi

Tuesday, 17 September, 06:16

SVT - 24 aug 19 kl. 08:13

Så mycket kostar svartjobbenVarje år snuvas staten på tiotals miljarder på grund av svarta löner samt fusk med avgifter och skatter..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket , kostar, svartjobben
SvD - 05 sep 15 kl. 11:00

”Svartjobben försvann med rot-avdraget”

Det som tidigare var ett omfattande problem – svartjobben – har i praktiken försvunnit. Den kultur där man ”körde utan kvitto” finns inte längre. Låt oss behålla rot-avdraget – en av de bästa reformerna vi genomfört i Sverige, skriver vd:arna för fyra branschföreningar..

SR - 01 aug 16 kl. 05:00

RUT-avdrag på flytt ska minska svartjobben

Från och med i dag går det att få RUT-avdrag på flyttjänster och förhoppningen är bland annat att svartjobben ska minska.Branschorganisationen Sveriges Möbeltransportörer välkomnar förändringen, men är också oroliga för att den kan komma att gynna oseriösa aktörer i en redan utsatt bransch..

YLE - 12 nov 14 kl. 05:00

Det kostar tiotusen mer att bygga hus i Pargas än i Hangö

Svenska Yles granskning visar att det råder enorma skillnader i hur kommuner tar betalt för bygglov. I Helsingfors har du betalat närmare 4 000 euro före ett enda spadtag har tagits medan en Vöråbo bara betalar 285 euro. Vi har bett byggnadsinspektörer i alla två- och svenskspråkiga kommuner uppskatta vad bygglovet skulle kosta om man vill bygga ett 200 m2 stort fristående hus på detaljplanerat område i deras kommun.

BT - 26 okt 11 kl. 10:52

Vad kostar du, lille vän?

Det är inget nytt att Sverigedemokraterna hittar på siffror om vad ?invandrings- och integrationspolitiken? kostar.

YLE - 12 apr 13 kl. 05:29

Onödiga byggnader kostar för Hangö stad

I Hangö finns det många byggnader som står tomma eller där det finns verksamhet som inte är ändamålsenlig. Men staden har problem att bli av med dem. I Hangö har staden ett tjugotal byggnader på försäljningslistan.

Sydsvenskan - 15 aug 13 kl. 06:30

Klapp på kinden kostar

Nästa vecka börjar SVT:s dokumentärserie ?Sveriges bästa äldreboende?. I ?

Cornucopia - 10 jun 16 kl. 10:04

Nu kostar en svensk villa "nästan 3 miljoner"

Den gamla sanningen att en svensk villa kostar "drygt 2 miljoner" är borta. Man kan inte ens säga "runt 2.5 miljoner" längre, utan nu kostar medelvillan "nästan tre miljoner" om man tittar på SCB:s villaprisstatistik baserat på lagfarter, den sk småhusbarometern.

YLE - 23 apr 17 kl. 05:03

Finlandssvenska elever äter dyrast i Korsnäs, billigast i Vanda - kolla vad skolmaten kostar i din kommun

Priset på skolmat varierar stort mellan kommunerna i Finland. Den mat som en elev äter per dag kan kosta allt mellan 1,67 euro i Vanda och 8,28 euro i Puumala i Södra Savolax. De mest påkostade måltiderna i Svenskfinland äter eleverna i Korsnäs.

Barometern - 02 jul 13 kl. 07:34

Anlagd brand kostar 300 000

Soffbranden i Stadsparken kostar kommunen över?300 000 kronor. Och resten av sommaren är det?

Cornucopia - 25 nov 14 kl. 13:26

Hur många årslöner kostar din villa?

Nationalekonomiprofessorn Charlotta Mellander har på sin blogg publicerat grafik över hur många genomsnittliga årslöner ett genomsnittligt hus kostar att köpa i landets olika kommuner. Det visar sig att i Solna och Sundbyberg kostar villan mer än i London.


Professor Mellander svarar i ett förtydligande att detta handlar om bruttolöner.

Fler nyheter från SVT

SVT - 12 sep 19 kl. 13:51

ECB sänker inlåningsräntan

Europeiska centralbanken sänker inlåningsräntan till rekordlåga minus 0,50 procent och lanserar ett nytt stödköpsprogram..

SVT - 12 sep 19 kl. 12:02

Angry Birds-företag dyker på börsen – rasar över 20 procent

Företaget bakom det populära mobilspelet Angry Birds tappar nästan 24 procent på börsen..

SVT - 11 sep 19 kl. 10:16

Kina lättar på USA-tullar

Kina plockar bort 16 kategorier av produkter från listan av tullbelagda USA-varor, meddelar de kinesiska myndigheterna..

SVT - 10 sep 19 kl. 21:24

Hajpen avtar inför Apples Iphone-släpp

I kväll presenterade mobiljätten Apple årets nya Iphonemodeller. Men den tidigare hajpen som omgärdat teknikpionjärens produktsläpp har lyst med sin frånvaro. Under andra kvartalet i år tappade den amerikanska techjätten dessutom mest på den globala mobilmarknaden, medan kinesiska Huawei ökade snabbast..

SVT - 07 sep 19 kl. 08:39

Tre viktiga orsaker till den svaga kronan

Den svenska kronan har försvagats kraftigt mot bland annat euron och dollarn. Men vad beror det på? SVT tog hjälp av Carl Hammer, valutastrateg på SEB, för att sammanställa tre av de viktigaste förklaringarna..

SVT - 07 sep 19 kl. 04:04

H&M stoppar inköp av brasilianskt läder

Svenska H&M, världens näst största modeföretag, slutar köpa läder från Brasilien. Bakgrunden till inköpsstoppet är de skogsbränder som härjar i Amazonas och kopplingen till boskapsuppfödningen, skriver nyhetsbyrån Reuters..

SVT - 05 sep 19 kl. 09:31

Efter turbulens – Swedbanks kommunikationschef avgår

Swedbanks kommunikationschef Gabriel Francke Rodau kommer att lämna banken i slutet av oktober 2019, skriver storbanken i ett pressmeddelande..

SVT - 05 sep 19 kl. 07:17

Ny vd för Nordea

Frank Vang-Jensen blir ny vd för Nordea, skriver banken i ett pressmeddelande..

SVT - 04 sep 19 kl. 11:14

Därför fick Magnusson lämna Första AP-fonden

Nu förklarar styrelsen för Första AP-fonden varför vd Johan Magnusson fick sparken. Han har gjort egna investeringar i strid med fondens regelverk anser fondens regelenhet..

SVT - 02 sep 19 kl. 10:38

Första AP-fondens chef får sparken

Första AP-fondens vd Johan Magnusson får sparken. Han har entledigats från sin befattning omgående, enligt ett pressmeddelande från den statliga pensionsförvaltaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.