Expressen > Kultur

Tuesday, 17 September, 06:19

Expressen - 24 aug 19 kl. 07:00

Hans verk öppnar sig mot sönderfall och intighetPeter Cornell njuter av Rune Hagbergs hemligheter på Fullersta gård..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Cornell, Rune Hagbergs, Fullersta

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hans verköppnar sig mot , sönderfalloch , intighet
DN - 10 jul 18 kl. 10:36

Konstrecension: I en centrifug av sönderfall på Växjö konsthall

Det laddade ämnet psykisk ohälsa är temat för Växjö konsthalls sommarutställning. Sebastian Johans ser verk som spänner från det skenbart muntra till våldsamt kaotiska..

Sydsvenskan - 24 apr 14 kl. 05:30

Thomas Millroth: Hundertwassers konstnärliga godhet liknar mest egotripp

Konst, som vill gott, kan vara svårsmält.Den tanken går inte att slå ifrån sig på Arkens generösa dubbelutställning, där Palle Nielsens lekbygge ”Modellen” visas parallellt med Friedensreich Hundertwassers målningar och arkitekturmodeller (t o m 1/6). Två konstnärer som uppenbarligen har trott på konstens förmåga att skapa gott i samhället.

Kristianstadsbladet - 19 nov 12 kl. 06:30

Stickat och styckat

Malmö konsthall, till 27/1 2013. Nya utställningen på Malmö konsthall är lika ovanlig som intressant.Det skriver konstskribent Isac Nordgren som applåderar kombinationen av Thea Djordjadzes möbler och Lisa Anne Auerbachs stickade tröjor med politiska slagord.

Kristianstadsbladet - 19 nov 12 kl. 09:59

Stickat och styckat i Malmö

Foto: Malmö konsthall
Nya utställningen på Malmö konsthall är lika ovanlig som intressant. Det skriver konstskribent Isac Nordgren som applåderar kombinationen av Thea Djordjadzes möbler och Lisa Anne Auerbachs stickade tröjor med politiska slagord.
Konst
Thea Djordjadze och Lisa Anne Auerbach.

YLE - 07 nov 14 kl. 15:08

Winter är på väg igen

Många kriminalromaner håller inte måttet i dagens läge, det anser deckarförfattaren Åke Edwardson som själv skrivit 24 litterära verk under sin karriär. Våld för våldets skull gör ingen bra kriminalroman. När Åke Edwardson inledde sin karriär som deckarförfattare var han en av få svenskar i gamet.

Kristianstadsbladet - 09 jul 12 kl. 12:57

Mot större sammanhang

Foto: Galleri Wallner

Filippa Arrias Anna Finney Susanne Johansson Åsa Larsson Sigrid Sandström Galleri Thomas Wallner, Simris Till och med 22/7 Öppettider: tis-sön kl 12-18 Fem unga konstnärer finns under sommaren i Simris, jag ser ingen gemensam tematik, eller ingångar, som tyder på någon samhörighet. Det jag antar är att någon eller några inom en snar framtid kommer att höra tala om sig i betydligt större sammanhang i konstvärlden. Makten har sina emblem, som andas kontroll, myndighet och styrning, makt som växer får svulstigheter i sitt skinn och bölder på sin rygg, som bär på döda barn och mödrar.

Kristianstadsbladet - 14 feb 13 kl. 15:45

Pakistan vid avgrunden

Foto: Khlaid Tanveer
Med goda grannrelationer skulle Pakistan vara en global knutpunkt. Istället riskerar man internationell isolering och inbördeskrig. Det skriver författare och skribent Stefan Foconi som med Ahmed Rashid som guide färdats in i 2000-talets kaotiska land.

Trelleborgs Allehanda - 08 dec 13 kl. 10:49

"Mycket är så in i helvetes bra här"

Foto: Mark Hanlon
Albumet ”Trunk” är just släppt och i skrivmaskinen växer en ny roman fram. TA:s Emil Sandgren och Mark Hanlon besökte rockpoeten Ulf Lundell på hans gård. Det blev ett varmt samtal om skapande, åldrande, politisk vrede och det naturnära livet tillsammans med kärleken Sofia på Österlen.

Kristianstadsbladet - 08 dec 13 kl. 10:47

"Mycket är så in i helvetes bra här"

Foto: Mark Hanlon
Albumet ”Trunk” är just släppt och i skrivmaskinen växer en ny roman fram. Kb:s Emil Sandgren och Mark Hanlon besökte rockpoeten Ulf Lundell på hans gård. Det blev ett varmt samtal om skapande, åldrande, politisk vrede och det naturnära livet tillsammans med kärleken Sofia på Österlen.

Kristianstadsbladet - 12 aug 14 kl. 17:22

Jubileum med nya möten

Foto: Galleri Thomas Wallner
Jubileumsutställningen på Galleri Thomas Wallner i Simris tar konstskribent Isac Nordgren med in till nya möten, bland ögonblick och historien, med ljus och mörker.
Konst
40-årsjubileum. Med Linnea Carlsson, Emil Z Ekberg, Johanna Fjaestad, Clara Gesang-Gottowt, Ellisif Hals, Tomas Lundgren, Ami Norda, Pauliina Pietilä, Disa Rytt och Sara Wallgren.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 18 timmar sedan

Jag gråter över mig själv – inte Greta

I dag tar Greta Thunberg emot Amnestys högsta utmärkelse Ambassador of conscience i Washington D.C.Daniel Sjölin ser hur man som vuxen använder hennes personlighet som projektionsduk för ideal.

Expressen - 19 timmar sedan

USA kan ta reda på allt om vem som helst

Sedan visselblåsaren Edward Snowden avslöjade den amerikanska statens massövervakning har han levt i rysk exil. Per Wirtén läser en lojal patriots försvarstalsmemoarer. .

Expressen - 23 timmar sedan

Hon letar efter något sant i en värld av fiktion

Karolina Ramqvists nya roman är ett försök att ge gestalt åt samtidens verklighetsproblem. Victor Malm ser en författare som letar efter sanningen i fiktionens spegelsalar. .

Expressen - 23 timmar sedan

Får man dejta tjejen som föräldrarna hatar?

Det sägs att kärleken är blind, men ännu finns det föräldrar som vill detaljstyra sina barns relationer. Linda Skugge fängslas av David Yoons angelägna kärleksroman. .

Expressen - Igår: 15:00

Osockrad och streetsmart uppsättning av Oliver

Musikalen som form är ett skruvstäd.Men Margareta Sörenson blir tårögd av ”Oliver” på Göteborgsoperan..

Expressen - Igår: 12:59

Flickorna i ”Häxjakten” ljuger och vill ha hämnd

Arthur Millers ”Häxjakten” kom till under 1950-talets jakt på kommunister.Hanna Nordenhök ser Dramaten och Stadsteaterns pjäs i backlashen efter Metoo..

Expressen - Igår: 06:53

Peter får inte bli en decimal i statistiken

Sverige skakades i augusti av nyheten att Peter Plax, en ambitiös 16-åring i Danderyd, mördades av en jämnårig pojke som erkänt dådet. I dag skriver hans pappa, författaren Dmitri Plax, om sorgen – och varför han här låter publicera sin sons skoluppgift, ett manus till ett sommarprat..

Expressen - Igår: 06:54

Detta är ett sommarprat som jag aldrig glömmer

Karin Olsson om mordet på Peter Plax och en ovanlig publicering..

Expressen - I förrgår: 16:00

Månsson och Bjelkeruds spel får mig att gråta

I ”En lång dags färd mot natt” möter publiken en familj av missbrukare och medberoende.Hanna Johanson känner det som om det inte är meningen att hon ska titta på..

Expressen - I förrgår: 13:00

Karikatyrer ur verkligheten i rolig Metoo-pjäs för unga

Martina Montelius nya ungdomspjäs tar livtag på mycket. Pia Huss ser Örebro länsteaters drastiska och energiskt roliga föreställning. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.