Expressen > Opinion

Monday, 23 September, 05:23

Expressen - 23 aug 19 kl. 06:30

Skydda eleverna från bekväma föräldrarOm föräldrarna inte bryr sig om sina barns säkerhet måste kommunerna göra det. Inför bilfria zoner runt skolorna..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skydda, elevernafrån , bekväma, föräldrar
Barometern - 16 nov 18 kl. 14:25

Eleverna belönar föräldrar som gör rätt

”Tack för att du ställer dig här och inte kör ända upp till skolan.” Det är budskapet från eleverna på Norra skolan till föräldrar som parkerar rätt när de ska hämta sina barn. .

Expressen - 06 apr 17 kl. 13:58

Vakter tvingas skydda elever på Al-Ahzarskolan

Föräldrar och inhyrda vakter tvingas skydda eleverna på muslimska friskolan Al-Ahzarskolan i Vällingby – detta sedan högerextrema nätverket Soldiers of Odin tagit sig in på skolgården, skriver Dagens Nyheter. – Vi har noterat att detta har hänt och vi har det i tankarna. Det skulle inte förvåna mig om någon patrull åker förbi under dagen, men vi har inget uppdrag i nuläget, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen, till tidningen..

BT - 20 maj 14 kl. 07:45

Elever och föräldrar oroliga för en ny flytt

Eleverna som är allra känsligast för förändringar kan nu tvingas flytta än en gång. Nybyggda Bodaskolan är redan trångbodd och förslaget till lösning är att splittra kommunikationsklasserna. Men planerna hemlighålls för familjerna.

Skånskan - 02 feb 19 kl. 05:00

Skjutsande föräldrar skapar trafikfaror

LUND Stressade och lite bekväma föräldrar som kör sina barn till och från skolan gör barnen en björntjänst.Det menar trafikhandläggare Anders Söderberg på tekniska förvaltningen i Lunds kommun.
– De bidrar till att skapa en otrygg trafikmiljö vid skolorna, säger han.

YLE - 19 maj 17 kl. 08:16

Eleverna från Ytterjeppo ska till centrum

Ytterjepposkolan läggs ner efter det här läsåret och eleverna ska flyttas till den nya skola som byggs i centrum av Nykarleby. I en motion har det krävts att eleverna och deras föräldrar ska få välja om barnen fortsätter i Jeppo skola eller i centrum. Stadsstyrelsen har tidigare beslutit att det är centrum som gäller för Ytterjeppoeleverna och hänvisar till kommunens skyldighet att anvisa skolplats, jämlikhetsfrågor och ett rättvist bemötande av alla.

Sydsvenskan - 20 mar 13 kl. 00:45

Föräldrar vill se satsning

Kommunen ska storsatsa på Vårboskolan i Arlöv för att höja betygssnittet hos eleverna. Men bland föräldrar till elever på Stora Dalslundsskolan i Åkarp pyr missnöjet. De har i många år känt sig åsidosatta när kommunens resurser ska fördelas.

YLE - 09 aug 17 kl. 07:46

Eleverna i Mattlidens skola omgrupperas till årskurs fyra – Rektor Andersson: "Jag kan lova att de allra flesta får det bättre"

Till hösten har eleverna i årskurs fyra i Mattlidens skola i Esbo möblerats om och ska bilda nya klasser. Eleverna, som har haft en klassindelning i de tre första årskurserna, har omgrupperats, så att det i augusti är tre nya sammansättningar som startar det nya skolåret. – Vi vill satsa på årskurs fyra som en helhet och inte fokusera på en enskild klass, säger Laila Andersson, som är rektor för Mattlidens skola.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Läraren fick sparken – efter att eleverna hittade hennes porrfilm

En 35-årig tjeckisk lärare har fått sparken från sitt jobb – efter att hennes elever hittade en porrfilm med henne på nätet. Till en början spreds den mellan eleverna på skolan, men när den spred sig även till deras föräldrar började problemen. Många föräldrar tyckte nämligen inte alls att det var lämpligt.

YLE - 15 aug 13 kl. 04:52

Rörig skolstart för eleverna i Bergö

I Bergö skola i Malax fick eleverna börja läsåret i tre radhuslägenheter utan möblemang i tisdags.
Skolbyggnaden är fuktskadad och beslutet om den tillfälliga skolgången i radhuslägenheterna togs redan i våras. Men ändå fanns det inte ens pulpeter i radhuslägenheterna när skoldagen började i tisdags.

BT - 10 jan 15 kl. 12:59

Föräldrar på Viskaforsskolan håller barnen hemma i protest

Föräldrar i en klass på Viskaforsskolan håller sina barn hemma i protest mot att de blir av med sin lärare.
Förflyttningen ses som ett straff för att läraren protesterat mot bristande resurser.
– Inga kommentarer, säger områdeschefen Hayne Hedin om förflyttningen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 11 timmar sedan

Nya och gamla svenskar kan mötas i Mumindalen

Trådarna som håller ihop det svenska samhället brister, en efter en. Vi måste spinna nya, nu. Det allra första steget borde vara att införa en litteraturkanon i grundskolan..

Expressen - Igår: 17:50

Ensidigt fokus på asyl förvillar debatten

Antalet ”spårbytare” från asylsystemet har ökat med flera hundra procent de senaste åren. Det är orimligt att ett nej inte betyder ett nej..

Expressen - I förrgår: 17:50

Vad händer när partiledare blir ett instegsjobb?

Förut var partiledare något man krönte sitt cv med. Nu är det inte långtifrån att kallas ett instegsjobb efter ungdomsförbundstiden. Vad gör det med politiken?.

Expressen - I förrgår: 16:33

Kina vill tysta svenskar – men sprider propaganda

Den kinesiska ambassaden ökar trycket mot svenska journalister, aktivister och politiker. Men för egen del verkar ambassadören uppskatta den svenska yttrandefriheten..

Expressen - I förrgår: 07:00

Ge gangsters en chans att lämna gängen

Ett nationellt exitprogram för gängkriminella låter som en bra idé. Men det krävs mer än en stödtelefon och en samordnare.  .

Expressen - 20 sep 19 kl. 04:30

6 politiska trender att hålla ögonen på i höst

Arga kommuner sätter sig upp mot staten. Socialdemokraterna tappar och Sverigedemokraterna växer när pessimismen slår klorna i väljarna. S svänger om asylpolitiken medan Moderaterna tvingas tänka om kring migrationspolitiken på ett annat sätt.

Expressen - 19 sep 19 kl. 17:50

Dina dyra airpods är pinsamma klimatbovar

Varje svensk har sju kilo elektronikskrot hemma. Politikerna måste sätta stopp för produkter som är designade för att gå sönder – och som knappt går att återvinna..

Expressen - 18 sep 19 kl. 17:50

Nej, kritiken mot friåret är inget slappt högergnäll

Miljöpartisterna har rätt i att den nya utvecklingstiden är något annat än det gamla friåret. Tyvärr blir reformen inte bättre av det..

Expressen - 18 sep 19 kl. 15:56

Så trixar finansminister Andersson med siffrorna

I budgeten förvandlas sänkta ambitioner till satsningar och siffror trollas bort. Budgetcirkusen påminner alltmer om ett illusionsnummer..

Expressen - 18 sep 19 kl. 07:00

Tondöv regering när det mullrar i landet

Sverige behöver en regering som tänker på landet, inte fyra Januaripartier som främst vill profilera sig i budgeten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.