Realtid > Ekonomi

Tuesday, 17 September, 06:54

Realtid - 20 aug 19 kl. 21:32

Alfred Berg går i graven – Carneo tar över fondernaKlassiska kapitalförvaltaren Alfred Berg går i graven. Fonderna och förvaltningen köps av utmanaren Carneo, ägd av riskkapitalbolaget Altor..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Berg, Alfred Berg, Carneo, Altor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alfred, Berg, gåri , graven, Carneo, taröver , fonderna
DI - 20 aug 19 kl. 21:01

Anrik förvaltare går i graven – plantskola för näringslivstoppar

Efter en lång utförslöpa går nu den anrika kapitalförvaltaren Alfred Berg i graven. Det är den Altorägda fondutmanaren Carneo som köper Alfred Bergs svenska fonder och förvaltning….

Skånskan - 30 mar 16 kl. 22:39

En epok gick i graven

SIMNING Med Äggadoppet gick en epok i graven. Tävlingen var den sista någonsin i Färsingabadet i Sjöbo.Det nya badhuset, uppfört precis bredvid den nuvarande simhallen, står i princip färdigbyggt och tas efter sommaren i bruk.

Nyan - 17 sep 17 kl. 14:34

Inga fler LAN-partyn

E-SPORT. Ungefär tio år efter att det årliga AIM-lanet gick i graven testade e-sportentusiasterna Rasmus Basilier och Alfred Berg vingarna genom att anordna Åland LAN-party, vintern 2016.
Men några fler arrangemang blir det inte.

VA - 21 aug 19 kl. 12:05

Carneo i storaffär - för dialog med fler nordiska firmor

Varumärket Alfred Berg går i graven. .

Realtid - 21 aug 19 kl. 13:26

”Varumärket har överlevt verksamheten”

Att Alfred Berg går i graven förvånar varken Erik Lidén, grundare av Insiderfonder, eller Joakim Bornold, Söderberg & Partners sparekonom. "De som tidigare inte gick i säljtankar gör det definitivt nu", säger Erik Lidén, som själv sålde Insiderfonder till East capital i början av året..

YLE - 05 mar 17 kl. 07:06

De gåtfulla runorna i Vörå I: Österbottens första viking

En finskhetskonspiration bland ledande vetenskapsmän – eller en svenskhetskonspiration bland österbottniska bönder och intellektuella? En brottsanmälan mot en amatörarkeolog – och en JO-anmälan mot en avdelningschef på Museiverket. I en tredelad artikelserie berättas historien om några stenristningar som antingen skriver om historien, eller också är Svenskfinlands mest fantastiska fall av historieförfalskning.

Helsingborgs Dagblad - 06 dec 15 kl. 05:00

Evig sillgratäng, evigt soffläge

"Akta dig för Helsingborg. Det är en stad för buttra människor. Först när man tar sig över Sundet kommer man till civiliserade trakter".

YA - 09 mar 14 kl. 06:30

Här kommer stenåldern i öppen dager

Foto: Anette Sjöstrand
I tre dagar har arkeolog Lars Jönsson letat fornlämningar i en gammal fruktodling norr om Kiviksgraven. Spåren efter stenålderns invånare är många.
Inför en planerad byggnation företas just nu en arkeologisk undersökning i den gamla fruktodlingen längs Bredarörsvägen norr om Kiviksgraven.

UT - 30 okt 14 kl. 07:21

Anna fÖrlorade sin livskamrat

För drygt ett år sedan inträffade det ofattbara. Det var en septembermorgon som förändrade allt.
– Ska jag vara ärlig så blir det bara tuffare och tuffare, säger Anna Linnarsson vars man Andreas dog efter ett getingstick – 39 år gammal.

Sydsvenskan - 14 nov 15 kl. 17:04

Massgrav funnen med yezidiska kvinnor

En massgrav med vad som tros vara kvarlevorna av dussintals yezidiska kvinnor som avrättats av Islamiska staten (IS) har påträffats i norra Irak.Kurdiska peshmergastyrkor har inlett en offensiv för att återta staden Sinjar från IS. Graven påträffades av en slump i utkanten av Sinjar i samband med minröjning.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 15 minuter sedan

Så kommer neobankerna att förändra bankvärlden

Neobankerna kommer att förändra den traditionella bankaffären i grunden. Kanske kommer Sverige att få fram en globalt dominerande neobank? Kent Eriksson, professor på KTH, förklarar varför tiden är mogen för en ny sorts digital bank..

Realtid - 45 minuter sedan

TF Banks starka tillväxt kräver nytt kapitaltillskott

TF Bank växer snabbt – 14 procent i första kvartalet och 11 procent i  andra kvartalet. För att finansiera fortsatt organisk tillväxt planerar banken ytterligare en obligationsemission..

Realtid - 1 timme sedan

"Finansbranschen spelar en viktig roll för en hållbar ekonomi"

Finansbranchen har stora möjligheter att påverka ekonomin i en mer hållbar riktning. Det är PWC:s experter Angelica Berg och Viktor Lindroth överens om. "Ekonomin kräver lönsamhet, men även hållbarhet" säger de.

Realtid - 14 timmar sedan

Mikael Näslund slutar på Aktieinvest

Mikael Näslund, som efter elva år lämnar Aktieinvest, säger att han hoppas på en ny utmaning inom finansbranschen under nästa år..

Realtid - 14 timmar sedan

Petter Stordalen ska driva Finlands största hotell

Finlands största hotellprojekt genom tiderna startar nästa år. Petter Stordalen med Nordic Choice Hotels blir operatör för hotellen vid Helsinki Airport..

Realtid - 14 timmar sedan

Grundare lämnar Pegroco Invest

Per Grunewald lämnar Pegroco Invest för att övergå i egen verksamhet, vilket sker i samförstånd med styrelsen i Pegroco, framgår det av ett pressmeddelande. Samtidigt avvecklas verksamheten i Stockholm..

Realtid - 15 timmar sedan

BDO får nya partners

Rådgivnings- och revisionsbyrån BDO har utsett nya partner. Tre av fem kvinnor och de invalda består av en auktoriserad skatterådgivare, en skattejurist, en auktoriserad revisor, en transaktionsrådgivare och en kontorschef..

Realtid - 16 timmar sedan

Här är Swedbanks nya valberedning

Swedbank väljer att förnya sin valberedning. Bland de nya namnen finns bankens ordförande Göran Persson..

Realtid - 17 timmar sedan

Thorodd Bakken ny chef för Nordea Markets

Thorodd Bakken blir ny chef för avdelningen Markets på Nordea..

Realtid - 18 timmar sedan

Låga räntan skapar stora risker i pensionssystemet

Negativa räntor tvingar liv- och pensionsbolagen att allokera sitt kapital till onoterade tillgångar. Realtids krönikör Claes Folkmar befarar att framtidens pensioner kan bli avsevärt lägre än idag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.