PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 15 September, 16:52

PrivataAffärer - 20 aug 19 kl. 04:00

Så påverkas pensionen av dina valI tumreglerna framgår att det finns flera olika faktorer som påverkar vår framtida pension. När vi väljer att gå i pension har en direkt och tydlig påverkan. Om utfallet är positivt vid pensionering ett år senare, är utfallet direkt negativt för den som väljer att gå i pension ett år tidigare. Den som går vid 64 år minskar pensionen med mellan 5-6 procent. – Med tumreglerna vill Pensionsmyndigheten på ett pedagogiskt och enkelt sätt visa hur olika faktorer eller livsval påverkar pensionen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Pensionsmyndigheten, Hannes Nilsson, Hur, Att, Tumregler, Påverkan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , påverkas, pensionenav dina , val
DI - 20 aug 19 kl. 21:35

Så påverkas pensionen av börskaoset

Svenskarnas pensioner påverkas av börsfall. Med risk för lågkonjunktur är det dags att se över sitt sparande, hävdar Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.  ”Mer ansvar ligger….

PrivataAffärer - 20 aug 19 kl. 13:00

Börsfall rena kallduschen för pensionen

Läs även: Så påverkas pensionen av dina val Det är Pensionsmyndigheten som skissat på vad ett kraftigt börsfall skulle innebära för pensionerna. I rapporten ”Tumregler för pensionen” redovisas ett räkneexempel på hur en kraftigt sjunkande börs påverkar storleken på pensionen. I räkneexemplet utgår Pensionsmyndigheten från att börsen tappar 40 procent, vilket i

Expressen - 15 apr 16 kl. 16:51

Rapport: Så påverkas pensionen av asylinvandringen

Asylinvandringen gör det svenska pensionssystemet mer robust. Men också till minskade pensioner. – I våra beräkningar handlar det om ungefär 130 kronor i månaden år 2040, säger Olle Zettergren, analyschef på Pensionsmyndigheten..

PrivataAffärer - 22 aug 19 kl. 13:00

Så räknar du ut hur deltiden minskar pensionen

Statistik från Försäkringskassan visar att andelen av landets totala föräldrapenning som tas ut av kvinnor är 71 procent. Att jobba deltid mellan fem och tio år minskar den totala månatliga pensionen med mellan 1,1 till 2,7 procentenheter för varje ytterligare 10 procentenheter du går ned i arbetstid i jämförelse med att arbeta heltid. Beräkningarna ovan ingår i Pensionsmyndighetens rapport Tumregler för pensionen som utkommit i sommar.

Nyan - 17 nov 15 kl. 15:12

Hårdare jobb för pensionen

Från och med 2017 blir pensionsvillkoren sämre för pensionstagarna.

Hur den nya reformen påverkar just dig får du veta på morgondagens information på hotell Arkipelag.
Pensionsreformen som träder i kraft 1 januari 2017 ligger som bäst i riksdagen och ska stadfästas före årsskiftet.

SR - 01 maj 18 kl. 11:56

Socialdemokraterna går till val på att höja pensionen

Socialdemokraterna går till val på att höja pensionen med upp till 600 kronor i månaden. Det löftet presenterade statsminister Stefan Löfven på en pressträff idag..

Dagens PS - 07 dec 17 kl. 15:50

Se upp – dolda avgifter äter upp pensionen

Så slipper du avgifterna och höjer din pension. ”Det kan vara ganska höga avgifter inom privat pensionssparande. Och höga avgifter gröper ur pensionen på sikt”, säger Monica Zettervall, som är expert på Pensionsmyndigheten, till Dina Pengar i Expressen.

Kristianstadsbladet - 19 feb 11 kl. 03:11

Ickeval kan vara bästa val

"Marknaden" älskar att säga att fritt val och konkurrens är utmärkt. Frågan är för vem och hur man som konsument hanterar sin valfrihet i ett statligt pensionssystem. Väljer du fel kan du gå miste om upp mot två miljoner kronor i PPM-kapital.

BT - 23 maj 11 kl. 15:29

Ointresset för pensionen består

Fyra av tio intresserar sig för vad som står i det årliga beskedet om deras framtida pension.
Det borde vara fler, tycker tjänstepensionsföretaget Collectum som låtit Sifo fråga hur många som intresserar sig för pensionsbeskeden. 51 procent är ointresserade och 10 procent vet inte.

SVT - 19 maj 14 kl. 12:20

Så kan du maximera pensionen

Kanske känns det onödigt trist att föreslå att vi ska leva våra liv för att maximera vår pension. Men det är inte fel att ha pensionen i huvudet när man gör sina val i livet..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 15:26

Uppgifter: EQT:s notering redan övertecknad

En källa med djup och bred erfarenhet av noteringsprocesser säger till tidningen att intresset tycks vara oerhört stort för noteringen i marknaden, inte minst eftersom beloppet som ska tas in är relativt litet visavi den mängd krut EQT lagt på processen. Priset i noteringen av riskkapitalbolaget EQT förväntas ligga i intervallet 62-68 kronor per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde om cirka 59,1-64,8 miljarder kronor efter erbjudandets genomförande, en besked från EQT på torsdagen..

PrivataAffärer - I förrgår: 11:29

Hernhag: Fyra utländska aktier för portföljen

Aktiespararen: Hej Marcus, har mer än 70 procent av mitt innehav i svenska aktier, men vill fördela risken och köpa utländska aktier. Vilka utländska aktier kan du rekommendera på medellång och lång sikt?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - I förrgår: 11:34

Trading Direkt om handelskrig, EQT och makroläget


Dessutom snackar vi handelskrig mellan USA och Kina, EQTs börsnotering och Hongkongbörsens bud på Londonbörsen. Avslutningsvis pratar vi med vår reporter Michael Bernander om förväntningarna inför H&Ms försäljningsstatistik som släpps på måndag. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Easy Jet Tobbe Roséns val: DAX, S&P500, OMXS30, Swedbank, H&M, Astra Zeneca, USD/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent) Tittarönskemål: CD Project Red, Raybased, Bublar, SSAB, Nolato, AAK, Nobina, Haldex, Neurovive Pharmaceuticals, Nokia, Epiroc, Scandinavian Health Innovations, Rejlers, Sectra  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Förvaltare spår 10-procentig uppgång på indiska börsen

Det kan ta lite tid för den indiska marknaden att studsa upp, men Suresh Tantia, senior investeringsstrateg på Credit Suisses Asia Pacific CIO Office, är säker på sin sak. – Jag tror att på sex månader blir avkastningen med lätthet 10 procent, säger han till CNBC. Ett skäl till hans positiva syn på Indien är att det för tillfället inte finns några externa hot mot landet, varken politiska eller ekonomiska.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:06

EQT:s notering kostar en kvarts miljard

  Läs också: EQT värderas till cirka 60 miljarder - prospektet släppt Av detta beräknas 11 miljoner euro påverka resultaträkningen. 6 miljoner euro är inkluderade i EQT:s redovisning fram till och med halvårsskiftet. ”Utöver direkta transaktionskostnader kommer, i samband med erbjudandet, ett antal medarbetare erhålla ytterligare ersättning, villkorad av att erbjudand

PrivataAffärer - I förrgår: 09:29

Anmäl dig till Stora Placeringskvällen i Umeå 14 oktober

Evenemanget i korthet: Vad: Stora Placeringskvällen i Umeå
Var: Umeå Folkets Hus, Vasaplan, Skolgatan 59
När: Måndag 14 oktober kl 18-2130 (cirka). Insläppet öppnar 1730 På scen finns bland annat representanter från DNB, Splitan Fonder, Danske Invest, Didner & Gerge och Odin Fonder. Dessutom får du höra Privata Affärers fondreporter Sofia Ullerstam tipsa om intres

PrivataAffärer - I förrgår: 08:55

Två nya köprekar bland analyserna

SEB Equities höjer sin rekommendation för Norwegian till köp från behåll. Riktkursen höjs till 53 från 31 norska kr. Det skriver Bloomberg First Word.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:18

Uppgifter: Trump kan tänka sig tillfälligt Kina-avtal

Han kommenterade uppgifter om att Trump-administrationen förbereder någon form av interimsavtal som skulle minska spänningarna med Kina. Bland annat skulle de kunna minska eller ta bort en del tullar på kinesiska varor. Trump sade att han helst skulle vilja ha ett helt avtal.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:59

Hemnet: Allt mer budgivning på bostadsrätter

”Vi ser en tydlig procentuell ökning av budpremien från i augusti i fjol. När marknaden var som hetast var budpremien upp mot 15 procent ibland, sedan störtdök den hösten 2017 och var nere i noll som lägst. Sedan har vi sett en stadigt ökande trend och vi är nu på den högsta nivån sedan oktober 2017”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - I förrgår: 04:00

Latinamerikafonder klarade pärsen

Latinamerikafonderna har i snitt tappat cirka 1,51 procent senaste månaden. Med tanke på de genomgripande och dramatiska händelserna på kontinenten borde kanske tappet vara betydligt större. Valet i Argentina ledde till en kris i relationen med grannlandet Brasilien, som i sin tur plötsligt befann sig i ett skarpt läge gentemot EU på grund av president Bolsonaros hållning till bränderna i Amazonas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.