Skånskan > Opinion

Friday, 23 August, 22:32

Skånskan - 15 aug 19 kl. 18:00

Hörby deltar i medborgarundersökningHörby För sjätte året deltar Hörby i SCB:s medborgarundersökning.
– Det är viktigt för oss att veta hur medborgarna uppfattar sin kommun, säger kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) i ett pressutskick.Tanken med SCB:s medborgarundersökning är att folk ska tycka till om sin hemkommun och dess verksamheter. Man kommer även få betygsätta möjligheten till inflytande i kommunen. Frågorna berör allt ifrån bostäder och utbildningsmöjligheter till gång- och cykelvägar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
För, Hörby, SCB, Cecilia Bladh, Zito, Mellan, Hörbybor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hörby, deltari , medborgarundersökning
Barometern - 7 timmar sedan

Ny medborgarundersökning under hösten

Nu är det dags igen för Oskarshamns medborgarundersökning i samarbete med SCB..

SmålandsPosten - 07 sep 18 kl. 11:39

Undersökning: 1600 Växjöbor deltar i årets medborgarundersökning

Under fredagen skickade SCB ut årets medborgarundersökning till slumpvis utvalda personer i Sverige. 1600 personer i Växjö kommun i åldrarna 18-84 år får svara på frågorna..

Jmini.se - 09 mar 16 kl. 09:15

Vaggeryds kommun deltar i SCB:s medborgarundersökning

Sedan 2006 har Vaggeryds kommun deltagit i Statistiska Centralbyråns (SCB) medborgarundersökning vartannat år. Nu kommer snart årets enkät i brevlådan till 600 slumpvis utvalda kommuninvånare i åldrarna 18-84 år. Resultaten från undersökningen a.....

Nya Wermlands Tidningen - 28 aug 17 kl. 15:09

Tusentals deltar i medborgarundersökning

Tusentals värmlänningar, bosatta i Karlstad, Säffle och Arvika kommuner, tillhör de 153 800 invånare i 131 kommuner som nu får delta i årets omgång av SCB:s medborgarundersökning..

Nya Wermlands Tidningen - 13 mar 14 kl. 10:22

Medborgarundersökning i Sunne

Måndag den 17 mars skickas enkäterna till höstens medborgarundersökning ut i Sunne. Ett urval av kommuninvånarna får enkäten – totalt 1200 personer i åldern 18–84 år..

Polisen - 27 sep 16 kl. 14:46

Resultat från medborgarundersökning i Eskilstuna

Områdespolisen och polisens volontärer genomförde en medborgarundersökning under de första veckorna i september. Resultatet är en värdefull lokal värdemätare på hur tryggheten och läget är..

Kristianstadsbladet - 17 aug 17 kl. 00:01

Medborgarundersökning ska genomföras i Bromölla

Det är slumpmässigt utvalda Bromöllabor som kommer att få möjlighet att tycka till i årets medborgarundersökning där det bland annat ska undersökas om hur det är att bo på orten..

Barometern - 10 jan 18 kl. 14:57

Både bä och bu i ny medborgarundersökning

Torsås får bättre omdömen för 2017 än 2015 i SCB:s medborgarundersökning även om bara 47 procent besvarade enkäten. 34 procent av medborgarna i kommunen kan starkt rekommendera vänner och bekanta att flytta hit..

NT - 15 mar 16 kl. 07:00

Lägre betyg i medborgarundersökning

Den färska medborgarundersökningen som Statistiska centralbyrån presenterat visar att invånarna ger kommunen ett lägre betyg än föregående år..

Polisen - 15 jun 17 kl. 10:45

Invånare i Katrineholm, Flen och Vingåker svarade på medborgarundersökning om trygghet

Polisen i lokalpolisområde Katrineholm arbetar gemensamt med kommunerna för att införliva de medborgarlöften man åtagit sig. I den senaste medborgarundersökningen som genomfördes i mars i år svarade 673 invånare i Katrineholm, Flen och Vingåker..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Frihetens mänskliga kedja blev firad

Malmö Prick klockan 19 den 23 augusti 1989 fattade två miljoner människor varandra i händerna och bildade en nära 700 kilometer lång kedja genom de tre baltiska länderna.
Det blev startskottet för frigörelsen från Sovjetunionen.
30-årsjubileet av händelsen firades på Stortorget under fredagskvällen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Sandby suddade bort serieledarens nolla

FOTBOLL Nästjumbon mot obesegrade serieledaren. Det kunde väl bara sluta på ett sätt? Men, nej.

Skånskan - 4 timmar sedan

Hon ställer ut för första gången

SJÖBO Hon har svårt att låta bli att arbeta med sina händer. Tittar Susanne Magnusson på tv vill hon gärna sysselsätta fingrarna samtidigt genom att sticka eller virka.
– Jag har nog en släng av ADHD!

Skånskan - 4 timmar sedan

Kommunen går mot ett rekordunderskott

SKURUP Kommunens ekonomi fortsätter att vara ett problem.
Den senaste prognosen pekar mot ett rekordunderskott på 27 miljoner kronor om ingenting görs.Underskottet är egentligen ännu större.

Skånskan - 5 timmar sedan

E22 avstängd i södergående riktning efter trafikolycka

Lund Tre fordon är involverade i en trafikolycka på E22 vid Lund södra.– Vi är på plats och vi har stängt av i södergående riktning, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral. Det finns inga rapporter om att någon skadats i samband med händelsen.

Skånskan - 6 timmar sedan

69 kvadratmeter stort hus i Höör sålt

Höör Cassandra Johanna Ywonné Sandberg, 27, är ny ägare till fastigheten på adressen Ekbacken Trollvägen 7 i Höör. Husets byggår är 1967 och det har en boyta på 69 kvadratmeter. Säljare är Jordanka Jolsvay.

Skånskan - 5 timmar sedan

Eldade i familjens lägenhet

Holma Efter bråk med sin fru tände en narkotikapåverkad 43-årig man eld på gardinerna i familjens bostad på Holma.
Mannen ringde själv sin fru och berättade vad han gjort.– Jag har tänt på, och nu brinner det, sa han till henne enligt hustruns egen berättelse
Innan han lade på luren sa mannen elden var för stor för honom att släcka.

Skånskan - 6 timmar sedan

Sprängde ung cannabisliga

Svalöv Efter ett omfattande spaningsarbete har polisen i Svalöv sprängt en grupp som under lång tid missbrukat i första hand cannabis.I dagarna gjordes en hel rad tillslag på fem adresser i samhället och totalt fann man ett halvt kilo narkotika.
– Samtliga tillslag gjordes i centrala Svalöv och de som nu är misstänkta ligger i åldrarna 16-25 år, säger kommunpolis Björn Johnsson.

Skånskan - 6 timmar sedan

Trasig ventil stänger bad i förtid

Hörby Enligt planen skulle Lågedammsbadet stänga för sommaren först nästa vecka.
Men hösten kom tidigt, i form av en trasig ventil som stänger badet fyra dagar i förväg.Lågedammsbadet håller stängt två gånger om året, en gång på våren när de växlar mellan inne och ute och en gång på hösten när de växlar tillbaka.

Skånskan - 6 timmar sedan

Nya ägare till hus i Hörby

Hörby Försäljningen av fastigheten på adressen Killhult 6204 i Hörby är nu klar. Nya ägare är David och Anna Minnlycke, 36 och 34 år, och säljare är Mikael och Eva Mari-Hélena Strandberg. Huset är byggt 1935 och har en boyta på 108 kvadratmeter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.