Cornucopia > Ekonomi

Friday, 23 August, 22:15

Cornucopia - 14 aug 19 kl. 19:27

Lägre inflation orsakar kronras - och Telia höjer bredbandspriserna med 12%Inflationssiffrorna kom in svagt från SCB, vilket fick svenska kronan att rasa då alla nu förväntar sig sänkningar av styrräntan reporäntan istället för den av Riksbanken prognosticerade räntehöjningen. Guldet gör också nytt rekord i svenska kronor, trots icke-inflationen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Telia, SCB, Riksbanken, OMXS30, KPIF, KPI, Usdsek, Eursek, Noksek, DKKSEK, Brexit, GBPSEK, SEK, Börsen, Omxs30, OMXSPI, USD, Bredband

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägre, inflation, orsakar, kronrasoch , Telia, höjer, bredbandsprisernamed , 12%
Dagens PS - 15 mar 18 kl. 16:15

Finanshuset: Lägre aktier – högre inflation

Finansinformationsjätten Factset har gått igenom vilka effekter de nyligen beslutade amerikanska importtullarna på stål och aluminium om 25 respektive 10 procent får på inhemska producenter och deras kunder. Slutsatsen är att inhemska stålproducenter kommer att tjäna på tullarna, medan andra amerikanska industrier kan ta skada av högre insatskostnader. ”Dessa bolag kommer tvingas sänka sina vinstmarginaler eller föra över ökade kostnader till konsumentledet, vilket potentiellt leder till lägre aktiekurser, högre inflation och en lägre privatkonsumtion”, resonerar Factset.

BT - 15 aug 12 kl. 10:13

Experter spår lägre inflation

Expertisen väntar sig något lägre inflation på lång sikt, visar en enkät från TNS Sifo Prospera. Inköpschefer, penningmarknadsaktörer samt arbetsgivare och fackförbund räknar med 1,4 procents inflation om ett år, 1,8 om två år och 2 procent om fem år.
I juli spåddes samma inflationsnivå på kort sikt, men 2,1 procent om fem år.

DI - 21 jul 17 kl. 10:05

Prognosmakare: Lägre inflation väntar euro-området

ECB:s återkommande undersökning av oberoende prognosmakares utsikter för den ekonomiska aktiviteten i euroområdet visar att de nu ser en lägre inflation 2017-2019 jämfört med i den förra enkäten i april. Samtidigt ser de också en starkare ekonomi och lägre arbetslöshet..

DI - 20 feb 19 kl. 12:50

Vice riksbankschefen: En svagare krona ”välkommet” om det ger högre inflation

Det är inte troligt att en exogen kronförsvagning kommer att leda till att inflationen blir betydligt högre än i Riksbankens prognos, men om en svagare krona kan leda till en något högre inflation är det snarast "välkommet"..

SvD - 07 nov 16 kl. 16:13

Greenspan: USA på väg mot högre inflation

USA kan vara på väg mot en period med högre inflation, och det kan innebära ett slut för den långa köpperioden i statsobligationer..

Affärsvärlden - 07 nov 16 kl. 16:13

Greenspan spår högre inflation

USA kan vara på väg mot en period med högre inflation, och det kan innebära ett slut för den långa köpperioden i statsobligationer. Det sade förre Fedchefen Alan Greenspan i en intervju med Bloomberg TV..

Affärsvärlden - 21 jul 17 kl. 10:03

ECB-enkät: Lägre inflation än tidigare

Prognosmakare väntar sig en lägre inflation under de närmaste två åren jämfört med vad som var fallet i ECB:s förra enkät..

DI - 27 jul 18 kl. 10:13

ECB: Högre inflation men svagare tillväxt att vänta

ECB:s kvartalsvisa sammanställning av prognoser från fristående prognosmakare tyder på högre inflation på kort sikt än vad som antogs föregående kvartal. .

DI - 26 jul 19 kl. 10:12

ECB: Prognosmakare spår lägre inflation i euroområdet

ECB:s återkommande undersökning av oberoende prognosmakares utsikter för den ekonomiska aktiviteten i euroområdet visar att de ser en lägre inflation, jämfört med föregående prognos i april..

PrivataAffärer - 19 feb 19 kl. 10:50

Lägre inflation än väntat – kronan sjunker kraftigt mot euron

Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha sjunkit 0,7 på månadsbasis och stigit med 2,2 procent jämfört med samma månad föregående år. I december var KPI-inflationen 2,0 procent. Vid varje årsskifte ändras den varukorg som ligger till grund för beräkningen av KPI.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Fredagsmys: Lönefredag - glöm inte köpa Fallet

Dags för lite härligt fredagsmys, denna extra mysiga fredagen den 23:e augusti, och således lönefredag och lönehelg. Du ska således passa på att köpa min bostadsbubblethriller Fallet, som kan beskrivas som Stockholms bostadsbubbla möter Falling Down, och nu rent av fått några recensioner. Det finns även några signerade ex hos Pocketshop på Landvetter om du råkar flygpendla hem eller bort denna fredag.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Fredagsfråga: Vad har du för månadslön?

Dags att introducera fredagsfråga. Vad har du för månadslön? Svara på enkäten nedan.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Polestar 2 ser ut att bli en svensk elbilssuccé

Baserat på anekdoter från bekantskapskretsen ser Volvos första rena och riktiga elbil av senaste generationen Polestar 2 ut att bli en svensk elbilssuccé. Bokningsläget ser mycket gott ut i bekantskapskretsen och de som vill ha elbil, men ratat Tesla, verkar ha skrivit upp sig på PoleStar 2.Interiör Polestar.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Göteborg: Lägenhetspriser säsongsmässigt ner i juli, villapriser kraftigt upp

I juli föll lägenhetspriserna i rikets andra stad Göteborg, medan villapriserna rusade kraftigt.Eriksberg, Göteborg.Säsongsmässig förändring en månad bostadsrätter Göteborg.

Cornucopia - Igår: 17:18

Butiksdöden avblåst - ny butik öppnad i Kungsmässan

Mitt lokalaste köpcentrum, Kungsmässan i Kungsbacka, har lyckats boka upp ytterligare en av de minst tre tomma lokalerna redan innan den aktuella utbyggnaden av köpcentret med 8900 m2 till. Butiksdöden kan alltså ses som avblåst.Ny fräsch trendriktig butik öppnad.

Cornucopia - Igår: 15:24

Oscar Properties sålde åtta lägenheter på ett kvartal - vill emittera nya aktier

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties sålde endast åtta lägenheter under tredje kvartalet, mot 22 lägenheter samma period 2018. Man vill nu få ett bemyndigande om nyemission för att åtminstone lösa in de utdelningsgivande preferensaktierna.
Norra tornet Innovationen, Oscar Properties prestigebygge.

Cornucopia - Igår: 10:17

Konjunkturen: Svensk arbetslöshet skenar - värsta sedan finanskrisen

Den svenska arbetslösheten skenar nu, och i juli såg vi den största säsongsmässiga förändringen sedan den akuta finanskrisen 2008 - 2010. Ökningen i arbetslöshet är nu värre än även under lågkonjunkturen efter skuldkrisen. Frågan är vad den socialistiska regeringen ska skylla på nu, eftersom arbetslöshet endast är regeringens fel när de själva sitter i opposition.

Cornucopia - Igår: 09:15

Stockholm: Bostadsrätter säsongsmässigt ner, villor upp

Valueugards siffror visar på säsongsmässigt fallande priser på bostadsrätter i Stockholm under juli månad, men säsongsmässigt stigande priser för villor.Stockholm.Säsongsmässig förändring en månad Valueguard prisindex Stockholm bostadsrätter.

Cornucopia - I förrgår: 15:42

Lockar Twitter-moderaterna väljare till partiet?

Moderaternas mer högljudda riksdagsmän på Twitter - Bali, Ericson och Beckman - har i dagarna varit utsatta för medial kritik (från förstås annat håll än moderat) för sina utspel och åsikter. De ses av en del som en tillgång för Moderaterna, men lockar de egentligen väljare eller handlar det bara om följare från andra partier, som bara vill få sina åsikter bekräftade?Moderaterna.

Cornucopia - I förrgår: 11:19

Datainspektionen fäller skola för att ha testat ansiktsigenkänning på 22 elever - 200 000 i böter

Datainspektionen har för första gången delat ut böter ("sanktionsavgift") för brott mot GDPR. Det handlar om en gymnasieskola som testade ansiktsigenkänning på 22 elever under tre veckor, vilket  nu leder till 200 000:- SEK i böter.
Barcelona.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.