DI > Ekonomi

Saturday, 24 August, 23:57

DI - 14 aug 19 kl. 11:51

Vd:ns krav på myndigheterna: Täpp till hålenSpeloperatören Leo Vegas överträffade analytikernas förväntningar för det andra kvartalet. ”Risken i bolaget har minskat väsentligt det senaste året”, säger vd:n Gustaf Hagman..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Leo Vegas, Gustaf Hagman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vd:ns, krav, myndigheterna, Täpptill , hålen
Sydsvenskan - 22 dec 11 kl. 06:30

Myndigheterna viker sig för bybornas krav

Byborna i Wukan i södra Kina har tröttnat på korruptionen, gjort en ­liten revolution och jagat iväg myndigheterna och polisen. I en närliggande stad uppges minst två personer ha dödats i våldsamma protester mot ett planerat kraftverk.
PEKING.

Regeringen - 18 nov 13 kl. 10:15

Regeringen tillsätter en utredning om översyn av myndigheterna inom miljöområdet

Regeringen har beslutat om direktiv till en särskild utredare som ska göra en översyn av myndigheterna inom miljöområdet. Utredaren ska pröva förutsättningarna för en ny tydligare, effektivare och mer ändamålsenlig myndighetsstruktur för myndigheterna under Miljödepartementet.
- Det är dags nu att göra en översyn för att kunna möta de förändringar som har skett sedan verksamhetsstrukturen lades fast säger miljöminister Lena Ek.

YLE - 27 jun 14 kl. 15:51

EK: Miljarder sitter fast i lovansökningar hos myndigheterna

3,7 miljarder euro i företagsinvesteringar vilket skulle kunna ge 10 000 nya jobb. Så mycket sitter enligt en gallupundersökning fast i olika tillståndsprocesser. Företagen kräver mindre byråkrati i tillståndsbehandlingen.

YLE - 04 sep 17 kl. 05:19

Närpesbor frustrerade över hur myndigheterna sköter skarvproblemet

Motståndet mot skarvarna är stort i Österbotten och det har gått så långt att man hängt upp döda skarvar i vägskyltar. Vi frågade några sydösterbottningar vad de tycker om skarvproblemet. - Det är tassigt skött från första början i och med att man kom på den tokiga idén att de ska skrämmas bort.

Sydsvenskan - 22 feb 11 kl. 00:00

Apples krav skakar flera branscher

Arkivbild 2010: Lars Dareberg
Samtidigt dumpar Google priset för Android.
Apple vill kontrollera försäljningen av digitalt material till Ipad och Iphone till sina egna kanaler. Som Sydsvenskan tidigare berättat måste till exempel tidningsföretag i framtiden erbjuda användaren en möjlighet att teckna prenumerationer direkt i appen via Apples egna tjänster.

Kristianstadsbladet - 27 aug 14 kl. 23:16

Krav på skadestånd för barnövergrepp

En rad offer för barnövergrepp i den nordengelska staden Rotherham ställer krav på skadestånd. Avslöjandet om att myndigheterna inte lyckats stoppa övergreppen som pågått i 16 år tidigare upprör Storbritannien.
Femton flickor som utsattes för övergrepp av killgäng mellan 1997 och 2013 yrkar på upp till motsvarande 1,2 miljoner kronor i skadestånd, skriver nyhetsbyrån AFP.

BT - 27 aug 14 kl. 23:16

Krav på skadestånd för barnövergrepp

En rad offer för barnövergrepp i den nordengelska staden Rotherham ställer krav på skadestånd. Avslöjandet om att myndigheterna inte lyckats stoppa övergreppen som pågått i 16 år tidigare upprör Storbritannien. Femton flickor som utsattes för övergrepp av killgäng mellan 1997 och 2013 yrkar på upp till motsvarande 1,2 miljoner kronor i skadestånd, skriver nyhetsbyrån AFP.

Nyan - 05 maj 15 kl. 05:43

Hamnen i rätten för miss kring miljökrav

Stadens hamnverk har åtalats för att man inte uppfyllde ÅMHM:s alla miljökrav i tid. – Rättegången är slöseri med skattebetalarnas pengar, säger Roger Jansson (MSÅ). Man skall lyda myndigheterna in i minsta lilla detalj, annars kan det gå illa.

Opinionen.se - 01 okt 13 kl. 06:23

Myndigheterna stänger i USA

Vita huset beordrade myndigheterna att börja stänga verksamheterna sedan kongressen misslyckats att nå en kompromiss om budgeten. "Vi uppmanar kongressen att agera snabbt för att få till ett lagförslag som ger en kortsiktig lösning som säkerställer tillräckligt med tid för att klara budgeten för resten av verksamhetsåret och för att återställa driften av viktiga offentliga tjänster och program som påverkas" sade Sylvia Burwell, Vita husets budgetchef, i ett uttalande. President Obama sade i en tv-sändning att de amerikanska soldaterna kommer att vara kvar i tjänst men att civilanställda på försvarsdepartementet riskerar att permitteras.

BT - 01 okt 13 kl. 06:23

Myndigheterna stänger i USA

Vita huset beordrade myndigheterna att börja stänga verksamheterna sedan kongressen misslyckats att nå en kompromiss om budgeten. "Vi uppmanar kongressen att agera snabbt för att få till ett lagförslag som ger en kortsiktig lösning som säkerställer tillräckligt med tid för att klara budgeten för resten av verksamhetsåret och för att återställa driften av viktiga offentliga tjänster och program som påverkas" sade Sylvia Burwell, Vita husets budgetchef, i ett uttalande.President Obama sade i en tv-sändning att de amerikanska soldaterna kommer att vara kvar i tjänst men att civilanställda på försvarsdepartementet riskerar att permitteras.

Kristianstadsbladet - 09 jan 14 kl. 19:55

S vill skära i myndigheterna

Socialdemokraterna vill spara inom statlig förvaltning. Det kan resultera i personalminskningar och de sparade pengarna kan hamna i kommunernas kassakistor.
- Jag tror att många myndighetschefer känner att regeringskansliet lägger sig i för lite och ställer för lite krav, säger Magdalena Andersson (S), ekonomiskpolitisk talesperson, till TT.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Så sparar du säkert i minusräntans värld

Trots rekordlåga boräntor är minusräntans värld inte okomplicerad för sparsamma hushåll. Antalet sparformer med god avkastning till begränsad risk är få..

DI - 2 timmar sedan

Nya räntesignaler belönar fondsparare som tar risk

Fondsparare som valt lite högre risk i räntefonder har belönats väl i år. De 15 bästa företagsobligationsfonderna har avkastat mellan 3 och 8 procent i år..

DI - 3 timmar sedan

Superentreprenören bygger bilar som ingen annan

Är Batman på semester? I den vackra havsbukten, i Utvälinge söder om Ängelholm, är frågan plötsligt relevant..

DI - 4 timmar sedan

Macrons budskap på toppmötet: Alla förlorar på handelsoron

Den ökade protektionismen utmålas som ett allvarligt hot mot världsekonomin vid G7-mötet i Frankrike..

DI - 6 timmar sedan

Experterna: Tullsmockor bäddar för börsfall – så ska du agera

Nya kursfall hotar direkt när börsen öppnar igen på måndag efter upptrappningen av handelskriget mellan Kina och USA..

DI - 6 timmar sedan

Skådespelarpolarna möts i filmen som skrämt privata investerare

Sedan tonåren har Matias Varela och Gustaf Skarsgård varit bröder och vapen­dragare. Relationen bygger på total uppriktighet..

DI - 7 timmar sedan

Gradvall: ”Att vara älskad av alla är inte vägen till framgång”

Det handlar inte om hur saker och ting är. Det handlar om hur de uppfattas. Sell the myth, not the facts..

DI - 7 timmar sedan

Nordkorea har avfyrat robotar

För sjunde gången på kort tid har Nordkorea avfyrat vad som bedöms vara kortdistansrobotar. De två projektilerna slog ned i Japanska sjön, utanför den japanska ekonomiska zonen,.

DI - 7 timmar sedan

Tusk varnar Trump: Handelskrig leder till recession

EU-rådets avgående ordförande Donald Tusk varnade USA:s president Donald Trump för konsekvenserna av eskalerande handelkrig inför lördagskvällens G7-möte..

DI - 9 timmar sedan

Telia pressar leverantörer att leva upp till kraven

Hållbara investeringar är redan en het trend. Nu vill Telia använda sina upphandlingar för att öka tempot i klimatarbetet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.