Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 13:13

Affärsvärlden - 14 aug 19 kl. 11:57

Leo Vegas rasar efter rapportenSpelsektorn har backat kraftigt efter att spellicensen infördes i Sverige. Rapporterande Leovegas går nu åt samma håll och rasar nästan sju procent på dagens rapport..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Vegas, Sverige, Leovegas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Leo, Vegas, rasarefter , rapporten
PrivataAffärer - 15 apr 19 kl. 11:33

Analytiker: Rimligt att Leo Vegas rasar

”Det känns som en rimlig reaktion att aktien är ner. De har ju redan fått en bot förra året och sedan dyker de här problemen upp igen, det är klart att marknaden blir orolig”, säger Lars-Ola Hellström, analytiker på Pareto till Nyhetsbyrån Direkt. 2018 bötfälldes bolaget av spelmyndigheten, UK Gambling Commission (UKCG), för överträdelser mot det brittiska spelreglerverket.

Affärsvärlden - 15 apr 19 kl. 09:57

Leo Vegas rasar efter brittisk utredning

Stockholmsbörsen inledde veckans handel i svagt negativ riktning. Bettingsektorn hamnade under kurspress efter en vinstvarning från Global Gaming medan Leo Vegas anklagas för aggressiv brittisk marknadsföring..

PrivataAffärer - 03 aug 18 kl. 12:30

Flera insiderköp i Leo Vegas

Som mest handlades aktien för 68,40 kr Vid lunchtid handlades aktien för 67,80 kr, en uppgång på över 5 procent i dag. I onsdags presenterade Leo Vegas sin rapport för det andra kvartalet. Av rapporten framgick även att spelintäkterna i juli ökat mindre än vad bolaget och marknaden hade räknat med.

PrivataAffärer - 14 aug 19 kl. 08:29

Starkt resultat av Leo Vegas

Intäkterna uppgick till 94,4 miljoner euro, mot väntade 91,1 miljoner. Preliminära intäkter i juli uppgick till 29,7 miljoner euro (27,1) motsvarande en tillväxttakt på 9 procent. Sverige utvecklats positivt för Leo Vegas och den nyligen omreglerade marknaden har funnit en ny bas att växa ifrån.

PrivataAffärer - 12 feb 19 kl. 08:14

Klart sämre än väntat för Leo Vegas

Rörelseresultatet var 2,6 miljoner euro (2,1). På denna punkt låg snittestimatet på 4,3 miljoner euro. Intäkterna uppgick till 84,5 miljoner euro, mot väntade 83,1 miljoner.

PrivataAffärer - 18 jul 18 kl. 10:31

Leo Vegas gör omvänd vinstvarning

  ”Anledningen till att kommunicera det preliminära resultatet i förtid är att Leo Vegas marknadsföringskostnader i relation till intäkter preliminärt uppgår till cirka 35 procent. Detta är väsentligt lägre än den bedömning som bolaget kommunicerade i kvartalsrapporten för det första kvartalet där förväntan var att marknadsföringskostnaderna i relation till intäkter skulle uppgå till över 42 procent i det andra kvartalet”, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Intäkter för det andra kvartalet uppgår preliminärt till cirka 87 miljoner euro.

Expressen - 07 nov 18 kl. 08:25

Speljätten Leo Vegas tappar fart: "Inte nöjda"

Speljätten Leo Vegas ökar intäkterna med 41 procent i rapporten för det tredje kvartalet. Men vd Gustaf Hagman är inte nöjd med varken tillväxten eller lönsamheten. – Ett omställningskvartal, säger han.

PrivataAffärer - 02 maj 19 kl. 08:29

Leo Vegas nollade resultatet per aktie

Intäkterna uppgick till 86,3 miljoner euro (77,4), mot väntade 85,1 miljoner. Det framgår av kvartalsrapporten för det första kvartalet. Det rapporterade rörelseresultatet (ebit) låg på 0,6 miljoner euro (3,8) medan det justerade rörelseresultatet var 4,8 miljoner euro (7,9).

DI - 13 mar 16 kl. 16:40

Högt spel i Leo Vegas

Det är dags för ytterligare en notering av ett spelbolag. Mobilkasinobolaget Leo Vegas ska till First North och teckning pågår fram till 15 mars. Att döma av det stora intresset pekar allt på att det kommer att bli en lyckad notering.

PrivataAffärer - 16 okt 18 kl. 10:40

Analytiker: Kursfallet skapar köptillfälle i Leo Vegas

Det menar DNB Markets analytiker Martin Arnell i sin inledande analys av bolaget med köprekommendation och riktkurs 70 kr. ”Konsensusförväntningarna för tillväxten för det andra halvåret i år har kapats rejält och aktien är ned runt 40 procent i år. Vår positiva syn bygger på Leo Vegas konkurrenskraftiga styrkor och förmågan att hantera de kommande spelskatterna” skriver banken och pekar bland annat på stordriftsfördelar och minskade marknadsföringskostnader.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Tyskland säljer 30-årig statsobligation till negativ ränta

Tyskland sålde på onsdagen 30-åriga statsobligationer med nollkupong för 0,824 miljarder euro, rapporterar Bloomberg News..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Goldman Sachs: Detta ligger bakom räntefallet

USA:s handelspolitik, men också det faktum att Fed-ledamöter nu verkar lägga större vikt än tidigare vid prissättningen på finansmarknaderna när de fattar sina räntebeslut ligger bakom den senaste tidens kraftiga nedgång i främst USA-räntorna. Det skriver Goldman Sachs-ekonomerna Jan Hatzius och Sven Jari Stehn i ett kundbrev..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Multiq vänder till vinst

Bildskärmsleverantören rapporterar en kraftigt ökad omsättning och en vinst för kvartalet..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Pandoras nye vd köper miljonköper aktier

Pandoras vd Alexander Lacik har köpt 49.568 aktier i det danska smyckesbolaget för totalt nästan 12,3 miljoner danska kronor..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Ökad omsättning för Hufvudstaden

Fastighetsbolaget Hufvudstaden redovisar en nettoomsättning på 487 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (464)..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Svenska kronan stärks

Europaräntorna handlas på lite högre nivåer på onsdagen, med tyska räntor 1-3 punkter upp. Europabörserna stiger och dollarn har stärkts något mot euro och yen..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

BofA-ML: Åter köpläge i tobaksbolaget

Bank of America Merrill Lynch återupptar bevakningen av Swedish Match med rekommendationen köp..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Sprint Bioscience vände till plus

Sprint Bioscience, som handlas på First North, hade nettoomsättning på 19,3 miljoner kronor under det andra kvartalet 2019 (0)..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Minusränta på alla statsobligationer

I skrivande stund handlar samtliga svenska statsobligationer på minusränta. För en gammal obligationshandlare som sett styrräntor på 500 procent och handlat långa statsobligationer över 15 procent är det hisnande. .

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Handelsbanken ser fortsatt kräftgång för kronan

Kronan handlas på en historiskt svag nivå, och de närmaste årens miljö med svagare global konjunktur kommer sammantaget att bli negativ för kronan med fortsatt kräftgång. Det skriver Handelsbanken i en konjunkturprognos på onsdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.