Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 22 August, 10:55

Sydsvenskan - 14 aug 19 kl. 11:42

Minskad vägtrafik på ÖresundsbronVägtrafiken på Öresundsbron minskade med 1,3 procent under årets sex första månader jämfört med samma period 2018. Samtidigt ökade Öresundsbrokonsortiets intäkter från både väg- och järnvägstrafik och räntekostnaderna minskade, vilket sammantaget ledde.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Öresundsbron, Öresundsbrokonsortiets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minskad, vägtrafik, Öresundsbron
BT - 14 aug 19 kl. 11:42

Minskad vägtrafik på Öresundsbron

YA - 14 aug 19 kl. 11:42

Minskad vägtrafik på Öresundsbron

Barometern - 14 aug 19 kl. 11:42

Minskad vägtrafik på Öresundsbron

SmålandsPosten - 14 aug 19 kl. 11:42

Minskad vägtrafik på Öresundsbron

Kristianstadsbladet - 14 aug 19 kl. 11:42

Minskad vägtrafik på Öresundsbron

Blekinge Läns tidning - 14 aug 19 kl. 11:42

Minskad vägtrafik på Öresundsbron

YLE - 13 apr 16 kl. 06:17

Vasek lobbar för mer tågtrafik till och från Vasa

Vasaregionens utvecklingsbolag Vasek, Österbottens Förbund, Handelskammaren och Vasa stad arbetar för att tågtrafiken till och från Vasa ska utvecklas.Bland annat har de träffat VR:s ledning och fört fram vilka brister som finns i dag och vilka önskemål till utveckling som de ser. Man vill slå vakt om vissa rutter som inte bör ändras, bland annat det tidiga morgontåget till Helsingfors.

Helsingborgs Dagblad - 01 jul 12 kl. 01:33

Färre reser över Öresundsbron

Bil- och tågtrafiken på Öresundsbron fortsätter att minska. Trafiktalen för första halvåret i år är de lägsta på fem år, skriver Sydsvenskan. Rekordåret 2008 körde 18 637 fordon per dag över bron, mot endast 17 673 i snitt i år.

BT - 14 aug 12 kl. 13:23

Bättre resultat för Öresundsbron

Öresundsbron redovisar ett överskott på 98 miljoner danska kronor före värdeförändring under årets första sex månader jämfört med 77 miljoner under första halvåret i fjol.
Förbättringen beror, trots minskad totaltrafik, på ökade vägintäkter, minskade driftskostnader och en låg räntenivå. Det är främst pendeltrafiken som har minskat medan både fritids- och lastbilstrafiken ökade.

TA - 14 aug 13 kl. 11:36

Ökad vinst för Öresundsbron


Trots minskad pendlingstrafik förbättrade Öresundsbron sitt resultat med 151 miljoner danska kronor under första halvåret i år. Överskottet blev 249 miljoner danska kronor, som främst går till avbetalning på de lån som finansierat brobygget.Bakom vinsten ligger en räntesänkning och en ökning av såväl lastbilstrafiken som fritidstrafiken med bil.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Fortsatt trög tysk ekonomi

Den tyska ekonomin står fortsatt och stampar på stället. Inköpschefsindex för augusti, en konjunkturmätare, låg i det närmaste stilla strax över 50-strecket, vilket indikerar en fortsatt svag tillväxt för Europas ekonomiska draglok. Det samlade indexet.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Avvaktande på börsen

Stockholmsbörsen vänder svagt ner i den inledande handeln, ungefär i linje med de större Europabörserna. Efter en halvtimmes handel ligger det breda OMXS-indexet på minus 0,2 procent. Rörelserna är generellt små i nyhetsfattig handel.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Man allvarligt skadad vid krock med hus

En man i 40-årsåldern är allvarligt skadad efter en trafikolycka i Horn i Kinda kommun, rapporterar SVT Nyheter Östergötland. Mannen fick föras till sjukhus med ambulans och vårdas nu på intensivavdelning. Bilen kördes in i en trädgård och rakt in i ett.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Trolla med bostaden inför försäljning

Köparen drömmer om ett bättre liv. När du ska sälja din bostad gäller det att trolla fram en illusion, råder bostadsstylisten Ann Holm inför höstens stora visningshelg. Mysigt, inbott och hemtrevligt är inget en köpare på bostadsjakt vill ha, enligt Hol.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Så får du bostadsköpare att nappa

Tungt, mörkt och grälla färger – nja, det är inte riktigt vad köparna går i gång på, enligt stylisterna. Oavsett om du anlitar ett proffs eller fixar själv finns det några saker du bör lägga särskild vikt vid. Den som anlitar ett proffs får hjälp att hi.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tiotals saknas efter jordskred i Kina

Nio personer har omkommit och 35 saknas efter flera jordskred i den kinesiska provinsen Sichuan, meddelar lokala myndigheter. En räddningsarbetare omkom då en störtflod fick ett räddningsfordon att välta under en insats för att hjälpa människor som drab.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Regeringen räknar med avmattning

Regeringen räknar med att den svenska ekonomin nu mattas av. Prognossiffrorna skrivs ned jämfört med bedömningen i våras. Regeringens ministrar samlas i dag på statsministerns residens i sörmländska Harpsund.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

USA:s utrikesminister ringde dansk kollega

USA:s utrikesminister Mike Pompeo har diskuterat ett stärkt säkerhetssamarbete i Arktis – inklusive Grönland – med sin danske kollega Jeppe Kofod. Telefonsamtalet mellan ministrarna skedde i kölvattnet av Donald Trumps inställda statsbesök i Danmark, sä.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Kontraktslös Marner jagar träningsklubb

Ishockeyforwarden Mitchell Marner, som varit framgångsrik i Toronto i NHL den senaste säsongen, står utan kontrakt. I takt med att förhandlingarna med klubben pågår söker den 22-årige kanadensaren efter alternativ. Nu har schweiziska Zürich fått frågan.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Polis skadades när rånare greps

En polis i Norrtälje skadades i samband med att en misstänkt rånare skulle gripas. – Ett tidningsbud blev under knivhot avtvingad sin bil. Vi korn på den här bilen, och i samband med att vi skulle stoppa den backade gärningsmannen in i polisbilen varpå.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.