Världen Idag > Nyheter

Monday, 19 August, 18:55

Världen Idag - 14 aug 19 kl. 11:40

Spred Världen idag-artikel – tvingades sluta sitt jobbEn lärare har fått lämna sitt jobb på en folkhögskola i Karlskrona efter att ha delat Världen idags artikel om hbtq-profiler som dömts för sexuella brott mot barn. – Det är horribelt, säger han..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Världen, Karlskrona

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SpredVärlden , idag-artikel, tvingades, sluta, sitt, jobb
Världen Idag - 14 aug 19 kl. 11:40

Spred Världen idag-artikel – fick sparken

En lärare har fått lämna sitt jobb på en folkhögskola i Karlskrona efter att ha delat Världen idags artikel om hbtq-profiler som dömts för sexuella brott mot barn. – Det är horribelt, säger han..

Världen Idag - 18 nov 16 kl. 07:01

Världen idag-artikel bäddade för öronmirakel

I en secondhandbutik i Västerås fick Raza Bagheri syn på evangelisationsmagasinet Hopp. Efter att ha läst en artikel om iranska Samiras helande efterfrågade Raza förbön av butiksföreståndaren. – Den öronvärk jag haft i flera år försvann, säger han..

Världen Idag - 02 jul 15 kl. 14:10

Artikel om barn och könsroller slår alla delningsrekord

I januari 2013 publicerade Aftonbladets debattsida Alf B Svenssons artikel med titeln "Psykolog: Sluta försöka göra barnen könsneutrala". Tesen han driver i texten är att vi för att motverka könsroller som hämmar individer behöver behandla pojkar och flickor olika. I skrivande stund är över 502 000 FB-aktiviteter, delningar, gillanden och kommentarer, kopplade till texten.

Världen Idag - 03 sep 18 kl. 11:26

V-kandidat ville stoppa artikel om väpnad kamp

För några veckor sedan skrev Världen idag om Said Hadrous, som är ledare för den terrorhyllande organisationen Grupp 194 och även kandiderar för V till riksdagen. I en intervju med Världen idag bekräftar han nu att han som ung var en del av DFLP:s väpnade kamp i Mellanöstern. Sedan vill han dock förbjuda Världen idag att publicera texten och i ett inlägg på Facebook kallar han tidningen för både "rasistisk" och "sionistisk"..

Världen Idag - 02 mar 15 kl. 00:00

Efter Världen idags artikel - Oatly ber om ursäkt

Världen idags artikel om att havredrycksföretaget Oatly efter påtryckningar från aktivister valt att avsluta samarbetet med en israelisk leverantör har rönt stor uppmärksamhet. Över 1 300 personer har anslutit till en Facebookgrupp som manar till bojkott av företaget. Det var en påtryckningskampanj från bland annat Palestina-aktivister som ledde till att Oatly beslutade att bryta ett samarbete med ett israeliskt företag.

Världen Idag - 29 apr 16 kl. 08:26

Hinduiska reaktionen på artikel om skolyoga

Världen idags artikel om föräldrarna i småländska Rydaholm som stoppade yoga på sin skola är den mest lästa någonsin på tidningens webbplats. Nu reagerar en hinduisk opinionsbildare i USA på rapporteringen och tycker att alla svenska skolor ska ha yoga..

Världen Idag - 25 feb 16 kl. 08:40

Kidnappad missionär vägrar sluta evangelisera

Den i Mali kidnappade missionären Beatrice Stockly har fått klara besked: ”Lovar du att sluta förkunna i muslimska länder släpper vi dig fri”..

Politikerbloggen - 07 apr 11 kl. 16:40

FLYGER IGEN Jas Gripen ska göra första insatsen idag

GRIPEN FLYGER IGEN. De svenska Gripen-planen som ingår i den Nato-ledda insatsen mot Libyen, ska göra sina första uppdrag idag. Igår tvingades planen stå på marken då det saknades rätt bränsle.

Cornucopia - 13 sep 18 kl. 20:55

Bonnier och Schibsted: Så här tillämpar ni länkskatten redan idag

De stora svenska mediahusen som Bonnier (bl a Dagens Nyheter, Dagens Industri, Sydsvenskan, Expressen) och Schibsted (Aftonbladet, SvD) har varit med och finansierat lobbyingen för länkskatten i EU. Detta trots att de sedan länge aktivt vidtagit åtgärder för att synas så mycket som möjligt hos Facebook, Twitter och Google. Nedan följer enkla tips hur de på nolltid kan försvinna från dessa sajter, och inte längre bli profiterade på.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 21 timmar sedan

Tufft för oliktänkande i Narendra Modis Indien

Det kallas världens största demokrati och har hyllats för sina fria val och sin mångfald. Men i det Indien som leds av Narendra Modi monteras demokratin långsamt ner – till ödesdigra konsekvenser, menar forskare. Kashmir är bara senaste exemplet..

Världen Idag - Igår: 14:00

Sveriges främsta roddare blir diakon

Maria Brandin har tagit VM-guld och haft OS-framgångar. Nyligen vigdes hon till diakon och nu berättar hon öppet om sin tro. – Gud kallade mig, säger hon till Expressen..

Världen Idag - Igår: 11:00

Hillsong Summer Camp tar sikte på att bli störst

Det började på en liten lägergård utanför Dalarna med ett femtiotal deltagare för sex år sedan. Förra veckan arrangerade Hillsong Sweden barn- och ungdomslägret Summer Camp utanför Mullsjö – med 1 500 deltagare. Visionen är att bli Skandinaviens största sommarläger..

Världen Idag - Igår: 10:00

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna systematiskt ner i olika faser av tillväxten..

Världen Idag - Igår: 09:00

Jesus tog plats i festvimlet när Tranås fyllde 100 år

Med bibelutdelning, grillning och musik av Lindbergarna mötte Brunnsparkskyrkan människor på stan under Tranås Cruising. Satsningen har förgåtts av att 20 000 tidningar om församlingen delats ut till alla hushåll i fyra kommuner..

Världen Idag - Igår: 09:00

Kaos vändes till ordning i Peters liv

Peter Ragnar fick alkoholproblem tidigt i livet. Han, som i grunden var en snäll och omtänksam person, blev under rusets inflytande hotfull och aggressiv. Vid självmordets rand började den mödosamma färden till ett värdigt liv..

Världen Idag - I förrgår: 17:00

”Klimatalarmismen ett hot mot demokratin”

Klimataktivism innebär risker för demokratin. Det menar författaren Christopher Caldwell i en opinionsartikel i New York Times där han hävdar att Greta Thunbergs politiska idéer bygger på förenklingar och på att skapa panik..

Världen Idag - I förrgår: 13:00

Anlagd brand mot kristen second hand-butik i Göteborg

En anlagd brand har förstört Reningsborgs populära second hand-butik i Göteborgsstadsdelen Västra Frölunda. Saneringen beräknas ta mellan tre och sex månader. – Enligt polisen kan det inte vara någon annan förklaring än att någon har tänt på, säger Mikael Albertsson, direktor för den kristna hjälporganisationen..

Världen Idag - I förrgår: 09:00

”Mediedrev ska inte skrämma kyrkorna”

I en liberal demokrati måste samfunden ha rätt att bevara sin syn på äktenskap och sexualitet, utan att skrämmas till likriktning av mediedrev. Det skriver debattörer från Claphaminstitutet med anledning av den senaste tidens debatt, där frikyrkoförsamlingar anklagats för att diskriminera homosexuella..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter som dokumentet innefattar är fortsatt aktuella.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.