Kristianstadsbladet > Kultur

Saturday, 17 August, 20:00

Kristianstadsbladet - 14 aug 19 kl. 11:25

Trovärdigt om ung stockholmare som vill bli reklamens Gordon GekkoRomanen ”Lögnen” är en initierad roman om den unge stockholmaren Herman Hell, som vill bli reklamens svar på Gordon Gekko. Det går inte enligt plan – men recensenten Per-Axel Svensson trivs i Hermans sällskap..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Gordon Gekko, Lögnen, Herman Hell, Per-Axel Svensson, Hermans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trovärdigtom , ung, stockholmaresom vill bli , reklamens, Gordon, Gekko
Sydsvenskan - 15 apr 16 kl. 14:51

Trovärdigt och djupt tragiskt

I en notis i tidningen läser jag att en elev på en Malmöskola hotat sina klasskamrater med ”att göra en Trollhättan”. Längre ner i texten ger han förklaringen: ”Jag har hela livet blivit nedtryckt av andra människor och det har fortsatt här på skolan. Jag funderar på en skolskjutning”.

Newsmill - 05 nov 12 kl. 21:54

Hög tid för ett trovärdigt försvar av Gotland

http://www.newsmill.se/trackback/47649Centerpartist och ledamot av Svenska FN-förbundets styrelse: Att satsa på ett trovärdigt luftvärn och en trovärdig förmåga att försvara Gotland kan vara en billig försäkring om långsiktig fred och stabilitet i norra Europa, när ekonomisk turbulens skakar EU..

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 15 kl. 04:00

Trovärdigt om vänskap

Vänskap kvinnor emellan är en relationsform som har anklagats för alla möjliga sattyg: "Kvinnor hugger varandra i ryggen", "kvinnor sviker och snackar skit", "kvinnor kan inte umgås i grupp", "kvinnor pratar bara om män", för att nämna några. Kanske för att kvinnlig vänskap hotar den heterosexuella relationen, kärnfamiljen eller någon annan rådande norm. Kanske för att killar blir sura när de inte får vara med, vad vet jag.

Sydsvenskan - 31 jul 15 kl. 04:00

Trovärdigt om vänskap

Vänskap kvinnor emellan är en relationsform som har anklagats för alla möjliga sattyg: "Kvinnor hugger varandra i ryggen", "kvinnor sviker och snackar skit", "kvinnor kan inte umgås i grupp", "kvinnor pratar bara om män", för att nämna några. Kanske för att kvinnlig vänskap hotar den heterosexuella relationen, kärnfamiljen eller någon annan rådande norm. Kanske för att killar blir sura när de inte får vara med, vad vet jag.

Världen Idag - 24 okt 16 kl. 12:59

Är Jesus trovärdigt skildrad?

Kan vi lita på evangelisternas skildringar? Även om vi kan vara säkra på att texterna i de fyra evangelierna överensstämmer med författarnas ursprungstext, själva autografen, kvarstår frågan om dess innehåll verkligen är pålitligt och trovärdigt. I denna artikel argumenterar Boris Salo för trovärdigheten i Markusevangeliets berättartext om Jesus..

Expressen - 06 mar 13 kl. 08:30

Bildt: Venezuela måste få ett trovärdigt styre

Sveriges utrikesminister Carl Bildt kallar Chávez för en karismatisk ledare. Samtidigt måste Venezuela nu få ett trovärdigt styre, menar han. "Hugo Chávez var utan tvekan en karismatisk och stark ledare, men hans politik förde hans land på avvägar med svåra ekonomiska konsekvenser", skriver Bildt på Twitter..

Affärsvärlden - 04 apr 13 kl. 12:46

Borg: S nya arbetslöshetsmål inte trovärdigt

Socialdemokraternas nya mål, att arbetslösheten i Sverige ska vara lägst i EU inom sex år, är inte trovärdigt och för att nå målet kan Socialdemokraterna tvingas driva ut människor från arbetsmarknaden. Det sade finansminister Anders Borg vid en pressträff på torsdagen..

YLE - 26 sep 13 kl. 19:12

"Nokia har inte kunnat förklara sig på ett trovärdigt sätt"

Nokias förre vd Stephen Elops stora avgångsvederlag har upprört många finländare. Och orsaken till den stora uppståndelsen är inte bara miljonbonusen utan också Nokialedningens bristfälliga kommunikation kring fallet Elop. Nokialedningen anses inte på ett trovärdigt sätt ha kunnat förklara vad kontrakten med Steven Elop handlat om.

GöteborgsPosten - 13 mar 14 kl. 05:00

Alliansens skollyft trovärdigt

Socialdemokraternas budget är underfinansierad med över tio miljarder. Dessutom saknar de ett trovärdigt regeringsalternativ för mer kunskap i skolan, skriver Alliansen..

DI - 10 jul 15 kl. 11:18

Hollande: Reformpaketet "seriöst och trovärdigt "

Frankrikes president Francois Hollande bedömer att Greklands senaste reformpaket är "seriöst och trovärdigt". Det skriver Financial Times..

SvD - 27 okt 15 kl. 14:23

Expert: "Trovärdigt vittne om periskopet"

Vittnesmålet om ett periskop på ubåt i Kanholmsfjärden, som SvD berättat om, ”låter väldigt trovärdigt”, menar försvarsexperten Stefan Ring. – Vi pratar inte om en person som har stått och sett något med en kikare på en kilometers håll, utan här är det någon som har varit väldigt nära, säger Ring till SvD..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Vi vandrar i Seamus Heaneys spår

Vilken plats fyller platsen i våra liv? Platsen som var ditt hem, din uppväxt, din familjs hus, dina barn- och ungdomsminnen. Alla dessa platser, hur bär vi dem med oss, vad gör vi med dom?

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Susanna Alakoskis episka återkomst

Nu kommer ”Bomullsängeln”, Susanna Alakoskis stora episka roman som spänner över 150 år av kvinno- och arbetarhistoria. Den utgör den första delen i en svit på fyra romaner som tar avstamp i det fattiga och kärva Österbotten där Susanna Alakoski har sina rötter..

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Sårbarheten skiner igenom i poesin från den småländska gruvorten

Poeten Adam Westmans ordkarga diktsamling ”Taberg” är en krypterad uppväxtberättelse om brödraskap i skuggan av den småländska gruvan Taberg. Recensenten Andrés Stoopendaal kan inte låta bli att resonera kring ordknapphetens betydelse för tolkningsmöjligheterna..

Kristianstadsbladet - Igår: 14:34

Anklagelserna mot Domingo ger en än mörkare operaupplevelse

Den långa sommarturnén för Skånska Operans ”Don Giovanni” slutar just i dessa dagar i sydskånska Torup. Kulturredaktören Sune Johannesson ser den samma vecka som anklagelserna mot Plácido Domingo drar igång. Det gör operan än mer aktuell.

Kristianstadsbladet - Igår: 08:25

Prisat författarskap utvecklas vidare

Thom Lundbergs debutbok ”För vad sorg och smärta” väckte stor uppmärksamhet, och när uppföljaren nu kommer är kulturskribenten Christian Swalander mycket positiv. ”Föreställningar” är ett intrikat romanbygge om konst och verklighet. .

Kristianstadsbladet - 14 aug 19 kl. 05:00

Att minnas det som vi glömt

Sommarens artikelserie om Tid avslutas idag med en dikt. Det är författaren Per Engström som minns allt han inte minns. ”Jag har glömt” är titeln, och är en resa in i historien, både författarens egna och vår gemensamma, och till det som varit.

Kristianstadsbladet - Igår: 08:16

Knausgård får HC Andersen-pris

Karl Ove Knausgård prisas på nytt. Den tidigare Österlenförfattaren är 2020 års mottagare av Hans Christian Andersens litteraturpris på 500000 danska kronor..

Kristianstadsbladet - Igår: 00:00

Debutantpristagarens andrabok infriar löftet om ett stort författarskap

Thom Lundbergs ”Föreställningar” är en avancerad lek med identiteter. En fortsättning på ett författarskap som redan med debuten ”För vad sorg och smärta” lovade mycket, ett löfte som infrias med råge, tycker recensenten Christian Swalander..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 18:00

Sune Johannesson om sommarens teater

Det har varit en bra kultursommar i sydost, där främst konsertutbudet har varit enormt stort och brett. När kulturjournalisten Sune Johannesson tar tempen på den scenkonst han sett inser han att det främst är monologer han mött..

Kristianstadsbladet - 14 aug 19 kl. 14:04

Nöje: Kvarts miljon såg Gyllene Tiders avskedOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.