Expressen > Nyheter

Saturday, 24 August, 23:22

Expressen - 14 aug 19 kl. 11:24

Arbetslösheten ökar i Västra GötalandMedan arbetslösheten ökat i övriga Sverige har Västra Götaland lyckats hålla undan.Men nu ökar arbetslösheten för första gången på sex år i länet – och förväntas öka i snabbare takt nästa år, skriver Göteborgs-Posten..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Västra Götaland, Sverige, Göteborgs-Posten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetslösheten, ökari , Västra, Götaland
Alingsås tidning - 13 jan 16 kl. 11:39

Här sjunker arbetslösheten mer än snittet

Arbetslösheten minskade under 2015 – och den sjönk mer i vårt område än i Västra Götaland som helhet.
Arbetslösheten sjunker även bland ungdomar och utrikesfödda och allra mest i Vårgårda och Herrljunga. Arbetsförmedlingen presenterar i dag statistik för december 2015.

BT - 10 okt 12 kl. 14:47

Så vill V skapa 18 000 jobb i Västra Götaland

Med Vänsterpartiets politik skulle det i Västra Götaland skapas 18 000 fler jobb än med regeringens politik. Totalt skulle det bli drygt 100 000 fler jobb i hela landet. När vi nu presenterar vår nya skuggbudget är det jobben som står i fokus.

GöteborgsPosten - 12 jun 19 kl. 12:37

Trendbrott: Så många väntas bli arbetslösa

För första gången på sju år ökar arbetslösheten i Västra Götaland. Men flera branscher skriker efter folk..

GöteborgsPosten - 12 jun 19 kl. 12:37

Trendbrott: Så många väntas bli arbetslösa

För första gången på sju år ökar arbetslösheten i Västra Götaland. Men flera branscher skriker efter folk..

BT - 13 jan 16 kl. 09:51

Västra Götaland starkaste arbetsmarknaden i landet

Arbetslösheten fortsätter att sjunka i Västra Götaland. I december var 7,2 procent inskrivna som arbetslösa i länet, jämfört med 7,6 procent året före..

BT - 19 feb 13 kl. 11:21

Arbetslösa måste få rätt till ersättning

Varannan öppet arbetslös i Västra Götaland får i dag ingen ersättning från a-kassan, visar nya beräkningar från TCO. Det handlar om 17 372 personer av totalt 35 060 öppet arbetslösa i länet som för sin försörjning är hänvisade till kommunala bidrag, egna besparingar eller hjälp från anhöriga. Det här är väldigt negativt för de enskilde som drabbas och det leder till lägre efterfrågan, vilket påverkar ekonomin som helhet.

Alingsås tidning - 14 aug 16 kl. 05:30

Rekordfå är arbetslösa

Arbetslöshetssiffrorna för Alingsås, Vårgårda och Herrljunga kommuner ser bättre ut än på länge. I Alingsås är 4,7 procent av de arbetsföra kommuninvånarna arbetslösa i juli i år, motsvarande siffror för Vårgårda och Herrljunga är 4,5 respektive 4,1 procent.
Arbetsförmedlingens statistik för juli bekräftar bilden av att Sverige befinner sig i en högkonjunktur.

UT - 16 jan 15 kl. 14:05

Arbetslöshet och svårt att hitta rätt personal oroar Svenskt Näringsliv

Svårigheter vid rekrytering pekas ut som ett hot när Svenskt Näringsliv presenterar sin rapport Framtidsanalys av Västra Götalands län. Det, lågt bostadsbyggande och att länets största kommun, Göteborg, drivs framåt av kranskommunerna. En svaghet i länet är de relativt höga siffrorna för arbetslösheten, 7,2 procent, och ungdomsarbetslösheten på 24,2 procent, skriver Svenskt Näringsliv i sin rapport.

Alingsås tidning - 09 aug 13 kl. 16:40

Något färre arbetslösa 

ALINGSÅS: Arbetslösheten minskade något i Västra Götaland i juli jämfört med i fjol. Men den öppna arbetslösheten är ändå drygt åtta procent av arbetskraften. Det visar Arbetsförmedlingens statistik..

UT - 15 feb 17 kl. 11:45

Fler har lång väg till arbete

Arbetslösheten i Västra Götaland fortsätter att sjunka. Men samtidigt finns en växande grupp som har en lång väg till ett arbete..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Vegansmör innehöll spår av mjölk – återkallas

Ett parti av det mjölkfria smöret Naturli´ Ekologisk Vegan har återkallats av tillverkaren.Orsaken: Ett parti av smöret har visat sig innehålla vassleprotein, som kommer från mjölk. .

Expressen - 10 minuter sedan

Nasa utreder första brottet – begånget i rymden

Amerikanska astronauten Anne McClain anklagas för att ha tjuvkikat på sin före detta partners privata bankkonto – från rymdstationen ISS. Nu utreds händelsen som det första brottet utfört i rymden, rapporterar New York Times..

Expressen - 1 timme sedan

Klimatkampanjer kan vara olagligt i Kanada

Klimatkampanjer som slår fast att klimatförändringarna är verkliga kan bryta mot lagen. I alla fall om de sprids i Kanada skriver BBC. .

Expressen - 45 minuter sedan

Macrons maktknep inför G7-toppmötet

BIARRITZ. Stämningen har inte varit så här spänd mellan världens stora, demokratiska ledare på länge.Under lördagen inledde Frankrikes president Emmanuel Macron, G7-mötets värd i sydfranska Biarritz, Operation Avslappning.

Expressen - 1 timme sedan

Kronprinsessan Victorias dräpande ord till Arnault

”Jag trodde att det var min pappa”.Så ska kronprinsessan Victoria ha sagt till Jean-Claude Arnault när hon vände sig om efter att han enligt vittnesuppgifter tagit henne på rumpan.Detta enligt en ny bok om Svenska Akademien.

Expressen - 1 timme sedan

15-åring rånades av jämnåriga

En 15-årig pojke rånades på lördagskvällen av flera jämnåriga i Tivoliparken i Kristianstad, skriver Kristianstadsbladet.En av rånarna greps med hjälp av polishund..

Expressen - 1 timme sedan

Knivhögg våldtäktsman – släpps inte ur sin cell

Kvinnan i Malmö som knivhögg en man som hon hävdar försökte våldta henne är fortfarande anhållen för mordförsök.Hon har förhörts tillsammans med en advokat men får stanna kvar i cellen.Den skadade mannen har opererats och har inte kunnat höras..

Expressen - 2 timmar sedan

Ex-soldaten jagas i hela världen för mord i Sverige

Han uppger att han är soldat och poserar med vapen på bild.Nu jagas Oleksandr Traiduk, 47, över hela världen, misstänkt för mordet på 70-årige Gert-Inge i Markaryd..

Expressen - 2 timmar sedan

Stylestjärnan på Åkessons SD-fest

SÖLVESBORG. Här är den hemliga artisten på Sverigedemokraternas festival i partiledaren Jimmie Åkessons hemstad Sölvesborg. 80-talsstjärnan Tommy Ekman från popgruppen Freestyle och Style delade på lördagskvällen scen med partiledaren Jimmie Åkesson.

Expressen - 3 timmar sedan

Värmen hänger kvar – kan bli 28 grader

Det varma vädret håller sig kvar i Sydsverige.Enligt den senaste prognosen kan det bli temperaturer upp mot 28 grader.– Det ser ut att hålla sig kvar i nästa vecka, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på Storm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.