Nyan > Svenskfinland

Sunday, 18 August, 03:11

Nyan - 14 aug 19 kl. 11:23

”Vi ska vara en teater för alla”Under våren meddelade Johan Ehn att han efter 16 år tar en paus från lagtingspolitiken för att få möjlighet att förkovra sig mer i sina andra intressen. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Johan Ehn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi ska vara en teaterför alla
YLE - 19 apr 17 kl. 18:29

Fyrvaktarens flickor gör upp om arv på Teater Rampfeber

- Vi har inte gjort något liknande här tidigare, så det känns extra spännande, berättar skådespelarna i årets uppsättning av Teater Rampfeber i Vanda. Tre mycket olika damer ska göra upp om en fyrvaktares arv. Tove Appelgren har skrivit pjäsen Fyrvaktarens dotter som nu sätts upp på Teater Rampfeber i Vanda.

Skånskan - 08 mar 18 kl. 07:00

Teater som sätter flickan i fokus

I kväll är det premiärdags för nystartade scenkonstkollektivet Teater Athena. I sin ”Fuck your marsvin and dö” sätter de flickrollen i centrum.
– Vi jobbar med flickstereotypen och utmanar både oss själva och publiken.

Skånskan - 18 mar 19 kl. 17:38

Artister ställer upp för Skillinge teater

skillinge Artister ställer upp i en stödgala för Skillinge teater för att uppmärksamma att verksamheten drabbas hårt av nerskärningarna i Region Skånes kulturbudget.
– Trots detta väljer vi att gasa oss ur krisen med ett bra program i sommar, säger teaterdirektör Karin Johansson-MexEndast en bråkdel av Regionens miljoner till kultur i Skåne hamnar i sydost. För Skillinge teater innebär det att bidraget minskar drastiskt, dels indraget utvecklingsbidrag på 300 000 kronor, dels ingen höjning av verksamhetsbidraget på 398 000 kronor.

YLE - 23 aug 17 kl. 16:22

Wasa Teater hoppas på publiksuccé med Ikeamusikal

Under fjolåret var Wasa Teater den finlandssvenska institutionsteater som hade de bästa publiksiffrorna. Man hoppas toppa det i år med ett digert spelprogram, bland annat blir det Ikeamusikal. Ingvar, en musikalisk möbelsaga, är den stora satsningen på Wasa Teater i höst.

YLE - 15 sep 17 kl. 12:04

Fyra sagor får liv på Wasa Teater i höst

På lördag är det premiär för höstens sagostunder på Wasa Teater. Fyra populära barnsagor får liv på Vasallens scen i höst. - Under höstens sagostunder bjuder vi på en fartfylld fantasilek.

Skånskan - 11 apr 18 kl. 14:00

JaLaDa skapar teater med barnen

Teater JaLaDa har premiär på sin nästa barnteaterföreställning fredagen den trettonde, vilket leder till skämt om att man hoppas att det ska gå bra ändå. På fredagen kommer det att sitta elever från fem skolklasser i premiärpubliken på Barnens Scen i Folkets Park. Eleverna är medskapare till pjäsen Callamilo och nattens port.

Skånskan - 26 apr 19 kl. 20:30

Film, teater och hästar

Rollsättare. Film, teater och hästar är viktiga ingredienser i Malin Myréns tillvaro – hon balanserar dem från sin gård i Vollsjö.Namn: Malin Myrén
Ålder: 49 år
Yrke: Mångsysslare inom film och teater; manusförfattare, regissör, regiassistent, rollbesättare med mera.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 07:08

Teater präglar inte teatervåren

Foto: Justus Ragnarsson
Trettio föreställningar på Teatern och runt om i kommunen. Fem resor till andra scener i Skåne. Kristianstads Teaterförening laddar för en ny intensiv teatersäsong.

Kristianstadsbladet - 12 sep 13 kl. 07:00

Teater i Becketts fotsteg

Foto: Peter Åklundh
När Teater buzka åter intar scenen sker det med en av regissör Jan Bäcklins husgudar, den irländske författaren och dramatikern Samuel Beckett. På lördag är det premiär för den tredelade pjäsen ?Beckett x 3?.

Kristianstadsbladet - 04 okt 13 kl. 14:47

Teater man aldrig glömmer

Foto: Fotograf Dan Hansson
"Vår klass" borde inte stanna på lilla Galeasen utan fara land och rike kring. Det är högklassig teater man aldrig glömmer. Det skriver en tagen Stefan Eklund efter att ha sett Teater Galeasens nya uppsättning.

YLE - 12 aug 15 kl. 11:44

Åsa Salvesen: Teater är inre näring

Teater har förmågan att faktiskt kunna göra skillnad i samhället, säger Wasa Teaters nya chef, som är inne på sina andra arbetsvecka. För henne handlar teater om välmående. Den första augusti tillträdde Åsa Salvesen på sin nya post, men sedan utnämningen i oktober förra året har hon rört sig på Wasa Teater till och från.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Stadig hemmavinst för ÅU

FOTBOLL. Åland Uniteds hemmamatch mot tabelljumbon IK Myran bjöd på flera farliga målchanser. Åland United stod för de flesta av de farliga målchanserna.

Nyan - 6 timmar sedan

Singelolycka på Gregersövägen

En trafikolycka inträffade på Gregersövägen, som passerar Möckelö havsbad, i fredags kväll vid 21-tiden. – En personbil körde vid sidan om vägen och hamnade på taket, säger räddningsledare Karl Nordlund. Föraren var oskadd men bilen fick omfattande skador.

Nyan - 10 timmar sedan

Klaffbyte i Långnäs

Nästa vecka, mellan tisdag och torsdag, är det gamla färjfästet i Långnäs ur bruk. – Dessa dagar ska nya Kökars-klaffen användas av samtliga färjor på tvärgående och södra linjen, vilket kan medföra en del platsbyten för vissa färjor som kan ta lite extra tid, skriver Ålandstrafiken i ett pressmeddelande. (jo)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 11 timmar sedan

Snart strömmar vattnet fritt mellan fjärdarna

En 200 meter lång kanal ska återställa förbindelsen mellan Torpfjärden och Burfjärden. Grävarbetet pågår som bäst. .

Nyan - 13 timmar sedan

”Ny” skalbagge upptäckt i Hammarland

Brun barkbock. Det är artnamnet på den skalbagge som David Abrahamsson hittat i Hammarland. .

Nyan - Igår: 19:06

Seaside serverar tusen skolluncher

– Vi fick vad vi ville ha. .

Nyan - Igår: 18:00

Hotell Esplanad i byggnämnden

På måndag tar stadsutvecklingsnämnden igen upp Hotell Esplanads utbyggnad i hörnet Ålandsvägen-Storagatan. Enligt anhållan vill ägarna ha ökad byggrätt och antal våningar så att en ny byggnad i fyra våningar byggs längs Storagatan. Huset planeras för hotellverksamhet och viss kontorsverksamhet.

Nyan - Igår: 17:00

Kajpålning klar om en månad

Bedömningen just nu är att pålningen vid kaj 3 i Västra hamnen i Mariehamn ska vara klar i mitten av september. Det rapporterar Alef Jansson, vd vid Mariehamns hamn ab. Han noterar att det arbete som medfört mest buller, bland annat installation av spont, nu har avslutats.

Nyan - Igår: 15:30

Nordic Jetline köper Ejdern

Nordic Jetline köper skärgårdsfärjan Ejdern av landskapsregeringen.

Landskapsregeringen har tecknat avtal med Nordic Jetline Finland Ab för trafiken på linjen Brändö-Kumlinge med Ejdern för perioden 2019-2023 med en option för 2024. Inget besvär över upphandlingen inkom till marknadsdomstolen.

Nyan - Igår: 13:19

Ingen ändring i sexbrottsdom

Åbo hovrätt ändrar inte Ålands tingsrätts dom från oktober i fjol om sexuellt utnyttjande av barn som ung person. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.