Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 17 August, 19:41

Blekinge Läns tidning - 14 aug 19 kl. 11:07

”De sätter kvantitet för kvalité”De har satt kvantitet före kvalité. Det är oppositionsledare Johanna Beijers (S) spontana kommentar efter att hon gjort en snabb genomläsning av Samstyrets handlingsprogram..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Johanna Beijers, Samstyrets

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De sätter, kvantitetför , kvalité
SmålandsPosten - 12 aug 14 kl. 00:28

Kvantitet före kvalité igen

Socialdemokraterna vill bygga ut högskolorna med 17 500 helårsstudieplatser. Det är en dåligt tajmad prioritering. Högskolorna är inne i en period där de arbetar med att stärka kvalitén, och det är ett arbete som måste få fortsätta.

Expressen - 30 mar 16 kl. 10:01

Behövs kvalité – inte kortare sommarlov

Det är viktigare att satsa på kvalitet än på kvantitet. Förslaget om ett treterminssystem med förkortat sommarlov får politikerna därmed ta tillbaka helt och hållet, skriver lärarna Sara Bruun och Lisa Eriksson..

Västerbottens Folkblad - 15 jan 14 kl. 09:33

Bristande kvalité på universitetet

Kvaliteten på elva utbildningar inom arkiv-, biblioteks- och museivetenskap har utvärderats av Universitetskanslersämbetet. Tre av utbildningarna bedöms vara bristande. Samtliga finns på Umeå universitet, medan resten får omdömet ”hög kvalitet” Detta är betygen för utbildningarna i Umeå.

Kristianstadsbladet - 01 nov 14 kl. 16:38

"Chippen" om uttåget: "För dålig kvalité."

Det var en nedstämd Christian "Chippen" Wilhelmsson som mötte Kristianstadsbladet efter Mjällbys allsvenska degradering. Men det var inte i dag som Mjällby spelade bort sig från svensk fotbolls finrum. "Det var matchen mot BP som punkterade däcket", säger "Chippen" när vi ber om en pratstund utanför spelarbussen.

Helsingborgs Dagblad - 11 aug 11 kl. 17:04

Kvalitet viktigare än kvantitet i SM

Svenska friidrottarna har tappat i slagstyrka de senaste åren. För att inte resa till VM med stukat självförtroende hoppas förbundskaptenen Stefan Olsson på flera starka prestationer på SM i helgen. ?

DN - 04 okt 13 kl. 21:22

?Satsa på kvalitet istället för kvantitet?

Kvalitet måste gå före kvantitet. Internationell rörlighet och samarbete är livsviktigt för akademin. Men att etablera fler lärosäten, som Svenskt Näringsliv och Stockholms Handelskammare föreslår, höjer inte nödvändigtvis kvaliteten i högskolan.

SmålandsPosten - 31 dec 14 kl. 09:29

Sätt kvalitet framför kvantitet

En sedan 90-talet populär symbol för politisk handlingskraft är att bygga ut högskolan. Det är att betrakta som ett obligatoriskt göromål för en utbildningsminister nuförtiden. Jan Björklund (FP) byggde ut högskolan i flera omgångar under sin tid som utbildningsminister i alliansregeringen.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Mer kvalitet än kvantitet

Varför kom det inte fler unga entreprenörer till AB Värmlands event i Karlstad där det gavs möjlighet att presentera företagsidéer inför en jury? Tre entreprenörer i länet kan i oktober, i AB Värmlands tävling, kvittera ut var sitt aktiebolag laddat med 50 000 kronor.– Vi hoppas att det i slutet av tävlingen visar sig att det mer handlade om kvalitet än kvantitet, säger Henrik Lindh, PWC, juryordförande vid eventet..

DN - 21 aug 16 kl. 16:24

Björklund om S lärarsatsning: Måste sätta kvalitet före kvantitet


Göteborg. Regeringens förslag om fler platser på lärarutbildningen missar det långsiktiga målet, enligt Jan Björklund. – Vi måste sätta kvalitet före kvantitet, sade Liberalernas partiledare vid sitt sommartal i Göteborg..

Barometern - 23 sep 13 kl. 08:00

Mer kvantitet än kvalitet

Fler utbildningsplatser, fler relevanta sommarkurser, högre kvalitet och krav i högskoleutbildningar, det är ett ordentligt lyft Socialdemokraterna föreslår i högskolan. Och ambitionerna fortsätter: Bättre arbetslivsanknytning, breddad rekrytering och högre grad av vidareutbildning för yrkesverksamma.
Det är bara en fråga som inte lyfts: Vem ska göra det?

Barometern - 23 sep 13 kl. 08:00

Mer kvantitet än kvalitet

Fler utbildningsplatser, fler relevanta sommarkurser, högre kvalitet och krav i högskoleutbildningar, det är ett ordentligt lyft Socialdemokraterna föreslår i högskolan. Och ambitionerna fortsätter: Bättre arbetslivsanknytning, breddad rekrytering och högre grad av vidareutbildning för yrkesverksamma.
Det är bara en fråga som inte lyfts: Vem ska göra det?

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

LO-fackens familjedag

På lördagen arrangerade LO i Karlshamn sin årliga familjedag. Dagen har anordnats i cirka 40 år, men det var första gången som den hölls på Österslätts Spontanidrottsplats i Karlshamn..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Tre mål på fasta situationer knäckte KFF

Det blev ingen skrällseger för KFF. Tabelltvåan, Eskilsminne vann till slut med 3–0. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Roger Rabbit-animatören Richard Williams död

Richard Williams, animatör och röstskådespelare, har avlidit vid 86 års ålder, rapporterar ..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Ny studie: Sociala medier påverkar inte psykisk ohälsa

Både flickor och pojkar kan må psykiskt dåligt av att ofta vara inne på sociala medier – men det är inte sociala medier i sig som triggar psykisk ohälsa. Det visar en ny studie som publicerats i vetenskapstidskriften The Lancet..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Misstänkta bomber hittade i husgrund

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Oavgjort i toppmöte – efter Öis-kvittering

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Storförlust för Quaisons Mainz i Bundesliga

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Hörviken vann bottenmötet mot Grimslöv

Hörvikens IF tog säsongens andra seger och vann bottenmötet mot IFK Grimslöv med 5–2. En härlig vinst för nye tränaren Leif Persson som coachade för första gången på hemmaplan..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Bilklubb firar Mustangens födelsedag

Mustang Club Sweden har en nationell medlemsträff vart femte år. I år hölls träffen i Ronneby och medlemmarna passade även på att fira Mustangens 55:e födelsedag. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Tobias Forsberg hyllades i välgörenhetsmatch

Skratt, gemenskap, nostalgi och känslor präglade lördagens match mellan Mora och Leksand – i Mora – till förmån för Tobias Forsbergs insamlingsstiftelse. Men alla på isen, och de cirka 3 000 åskådarna på läktarna, tänkte på Tobias Forsberg, som fanns på plats och såg ut att uppskatta hockeyunderhållningen till hans ära..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.