Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 23 August, 23:53

Dagens Medicin - 14 aug 19 kl. 11:09

Läkarnas fortbildning blir riksdagsfrågaKan socialminister Lena Hallengren (S) tänka sig ökad nationell styrning för att säkerställa läkarnas fortbildning?.
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Lena Hallengren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkarnas, fortbildningblir , riksdagsfråga
DN - 24 jun 17 kl. 21:00

”Kraftigt minskad fortbildning hot mot patientsäkerheten”

En ny enkät visar att läkarnas fortbildning har minskat kraftigt. Konsekvensen är att den medicinska kvaliteten försämras och att patienter riskerar att träffa läkare som inte är uppdaterade på nya rön och nya effektivare behandlingsmetoder, skriver Heidi Stensmyren, Sofia Rydgren Stale, Carl Johan Fürst och Karin Fransson..

ÖstersundsPosten - 24 aug 17 kl. 10:52

Petter Bergner: Hög tid att satsa på läkarnas fortbildning

.

GöteborgsPosten - 07 jan 15 kl. 05:00

Läkarnas kompetens får inte äventyras

Kompetenta läkare är en förutsättning för hög kvalitet och patientsäkerhet i sjukvården. Därför är det oroande att läkares fortbildning stadigt minskat under flera år. Vid årsskiftet försvinner industrins möjlighet att finansiera hälften av läkares fortbildning.

YLE - 21 jul 16 kl. 04:48

Polisen får ingen fortbildning på svenska

År 2015 erbjöds ingen svenskspråkig fortbildning för poliser. Vid polisyrkeshögskolan säger man att alla borde få möjligheten att vidareutbilda sig, oavsett vilket språk man talar. Kjell Nylund ansvarar för den svenskspråkiga utbildningen vid polisyrkeshögskolan i Tammerfors.

Dagen - 13 nov 14 kl. 03:00

Neddragningar av personlig assistans blir riksdagsfråga

Neddragningarna för dem som har personlig assistans blir nu en riksdagsfråga.– Ska vi säga att vissa människor inte får vara aktiva medborgare, undrar Maj Karlsson (V)..

Dagen - 15 apr 15 kl. 13:29

Extremistiska fångar blir riksdagsfråga

Svenska fängelser flyttar ibland på fångar som visar tecken på islamistisk radikalisering. Men görs tillräckligt? Nu blir radikaliseringen i fängelserna en riksdagsfråga..

Dalarnas tidningar - 01 nov 17 kl. 21:32

Efter Anna Haags kritik – idrottens kroppshets blir riksdagsfråga: "Orimliga ideal"

I en intervju med Sportbladet kritiserade Anna Haag bildpubliceringar av vältränade skidkroppar i sociala medier. Det gjorde skillnad – nu blir det en riksdagsfråga. "Unga människor, både pojkar och flickor, lever i en medial tid där orimliga kroppsideal ständigt marknadsförs", står det i motionen..

DalaDemokraten - 28 nov 17 kl. 06:00

"Statens" avverkning vid Brännvinsberget en riksdagsfråga: "För höga avkastningskrav?"

Avverkningarna – genomförda och planerade – i Brännvinsberget i Ore har blivit en riksdagsfråga. Ledamoten Stina Bergström (MP) undrar vad närings- och innovationsminister Mikael Damberg tänker göra för att få stopp på avverkningar av skyddsvärda skogar. Rättviks Naturskyddsförening har – i samma ärende – skrivit till näringsministern, miljöministern och landsbygdsministern..

Dalarnas tidningar - 28 nov 17 kl. 06:00

"Statens" avverkning vid Brännvinsberget en riksdagsfråga: "För höga avkastningskrav?"

Avverkningarna – genomförda och planerade – i Brännvinsberget i Ore har blivit en riksdagsfråga. Ledamoten Stina Bergström (MP) undrar vad närings- och innovationsminister Mikael Damberg tänker göra för att få stopp på avverkningar av skyddsvärda skogar. Rättviks Naturskyddsförening har – i samma ärende – skrivit till näringsministern, miljöministern och landsbygdsministern..

Skånskan - 14 jun 16 kl. 14:00

Utescen kan byggas vid Karnas backe

HÖRBY En fast utescen kan komma att byggas vid Karnas backe i Hörby.
Kommunstyrelsen har beslutat att beställa en förstudie för 200 000 kronor och utreda frågan. Men beslutet var inte enigt.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Region Kronoberg: ”Kvalitetsregistren tar onödig tid”

Region Kronoberg överväger att dra sig ur vissa av de nationella kvalitetsregistren. Att administrera uppgifterna tar för mycket arbetstid..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Karolinska ska öppna ÖNH-mottagning på Danderyds sjukhus

Vårdvalet har försvårat utbildningsuppdraget och för att förbättra kvaliteten i ST-utbildningen i öron- näs- och halssjukdomar får Karolinska universitetssjukhuset ett utökat uppdrag..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Tjänstefel misstänks efter grov våldtäkt

En man som nekats hjälp på en psykakut misstänks ha begått en grov våldtäkt mot en 16-årig flicka strax därefter. Nu ska åklagare utreda om någon på sjukhuset gjort sig skyldig till tjänstefel..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

”Verksamheterna är nog inte nöjda”

Socialstyrelsens personal har fått jobba övertid i sommar för att se till att läkare utan legitimation får vikariera..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

VGR: ”Karenstid säkerställer ökad tillgång till vård”

Praktikertjänst riktar i en debattartikel stark kritik mot Västra Götalandsregionens krav i två aktuella upphandlingar på en sex månaders karenstid för legitimerade medarbetare som slutar sin anställning i regionen för att arbeta hos en privat aktör. ”Karenskravet har varit ett verktyg för att säkerställa en total ökad tillgång till vård vid upphandlingar”, hävdar VGR..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

KI riskerar 8 miljoner i upphandlingsböter

Karolinska institutet har genomfört en otillåten direktupphandling av molekylärbiologiska produkter. Det anser Konkurrensverket, KKV, som nu yrkar hos Förvaltningsrätten i Stockholm att KI ska dömas att betala 8 miljoner kronor i upphandlingsskadeavgift..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Jämtland Härjedalen sparar ännu mer

Ytterligare 50 tjänster ska bort i Region Jämtland Härjedalen efter årsskiftet. Regionstyrelsens ordförande Mats Gärd (C) säger också att fler besparingar kommer..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Stöd för polypill i studie

Dagligt intag av en enda tablett med flera läkemedel minskade risken att utveckla hjärt-kärlsjukdom jämfört med enbart råd om livsstilsförändringar, enligt en omfattande studie i Lancet. Men i Sverige råder delade meningar om nyttan..

Dagens Medicin - Igår: 16:26

Politiker vill öppna förlossningen i Karlskoga – chef säger nej

Karlskogas förlossning stängdes i juni, då patientsäkerheten bedömdes vara otillräcklig. Nu vill politikerna öppna igen, efter att ett antal åtgärder vidtas. Men verksamhetschefen anser inte att åtgärderna är tillräckliga för att trygga patientsäkerheten..

Dagens Medicin - Igår: 15:13

Fler överlever hjärtstopp efter nya riktlinjer

Fler hjärt-lungräddningar utförs i Sverige efter att kravet på mun mot mun-metoden slopats för livräddare som inte genomgått utbildning för hjärt-lungräddning. Det i sin tur är kopplat till att fler personer överlever hjärtstopp, enligt en studie i tidskriften Circulation..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.