Nyteknik > Teknik

Saturday, 17 August, 20:22

Nyteknik - 14 aug 19 kl. 11:02

Proteinpump en nyckel till grönare plastDe molekylära mekanismer som gör vissa bakterier resistenta kan också bidra till framtidens gröna plast..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Proteinpumpen , nyckeltill , grönare, plast
YLE - 17 mar 14 kl. 18:44

Smoukahontas får stadens nyckel

På tisdag överlämnar stadsdirektör Mikael Jakobsson stadens nyckel åt Sara Maria Forsberg som blivit Jakobstads mest berömda invånare med sina videos på YouTube. Dagsfacit är nu uppe i över tio miljoner klick. Stadsdirektör Jakobsson är mycket entusiastisk över Sara Marias framgång i Finland och ute i världen och samtidigt glad över den positiva och breda uppmärksamhet som staden har fått i och med Sara Marias kändisskap.

Helsingborgs Dagblad - 06 mar 15 kl. 09:34

Alfredsson fick Ottawas nyckel

Daniel Alfredsson satte ett outplånligt avtryck i Ottawa under sina 17 år i NHL-laget Senators. Så pass att han nu tilldelas utmärkelsen Ottawas nyckel.Nyckeln ges till personer som gjort störst avtryck på Ottawas invånare.

Sydsvenskan - 06 mar 15 kl. 09:34

Alfredsson fick Ottawas nyckel

Daniel Alfredsson satte ett outplånligt avtryck i Ottawa under sina 17 år i NHL-laget Senators. Så pass att han nu tilldelas utmärkelsen Ottawas nyckel.Nyckeln ges till personer som gjort störst avtryck på Ottawas invånare.

Nyheter 24 - 02 jun 16 kl. 11:20

Nilsson Lindelöfs undgomstränare i Västerås: "Borde stanna tio år i Benfica och få en staty"

Ingen har undgått den otroliga resan som Victor Nilsson Lindelöf gjort det senaste året. Från reserv i U21-EM till startspelare och en nyckel på vägen till guldet. Från läktaren i Benfica till ordinarie och en stöttepelare i klubbens dubbel.

GT - 24 aug 13 kl. 12:06

Wesslau kvar - en nyckel för HV-succé

Bara fyra av fjolårets tio bästa målvakter är kvar. En av dem är HV 71:s Gustaf Wesslau - och han rankas högst när SPORT-Expressen granskar klubbarnas målvaktssituation inför säsongsstarten. - Han är en fantastiskt duktig målvakt så det är välförtjänt, säger klubbens assisterande tränare Fredrik Olausson..

YLE - 23 nov 14 kl. 09:00

I Månsas har man nyckel till grannens hem

Skådespelaren Helen Elde har bott i Månsas sedan 1981 och har stortrivts varje dag. Nu har hennes stadsdel valts till den bästa i Nyland.
Flera av mina grannar har min hemnyckel, och jag deras.

Skånskan - 16 jul 16 kl. 14:18

Starten en nyckel mot svårspelat AIK

fotboll Malmö FF kommer till spel med nio vinster på de tio senaste matcherna och har gott om självförtroende i laget.
På söndagen väntar tufft motstånd i form av AIK.– Det känns väldigt bra inför matchen.

Skånskan - 02 jan 17 kl. 15:54

Tränare är finalist inför eldsjälsgalan

STAFFANSTORP Alexander Karlsson har under de senaste åtta åren fått Staffantorps badmintonklubb att växa med det tredubbla. ERWP.fif(1)Nu är han en av fyra finalister som i mars kan bli årets eldsjäl inom kategorin ledare 2016.

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 18 kl. 22:40

Daniel Sylwander: "Vår publik blir en stor nyckel för oss"

Rögles trotjänare inför viktiga dubbelmötet med Karlskrona..

YA - 24 nov 18 kl. 00:01

Ökad trygghet nyckel i skuggbudget

Ökad trygghet, satsning på föreningsliv och större inflytande för ungdomar. För att finansisera allt krävs stadig tillväxt i antal invånare. Nu lanserar socialdemokraterna sin skuggbudget.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 15:07

Samsung Sveriges produktchef om nya Note10 och Note10+

NyTekniks läsare har fått möjlighet att ställa frågor om nya Galaxy Note10 och Note10+ till Samsung Sveriges produktchef på mobilsidan, Andreas Bergqvist. Nu svarar Andreas på läsarnas frågor om prestanda, videoredigering, S Pen och varför Note10 och Note10+ är Samsungs kraftfullaste mobiltelefoner hittills..

Nyteknik - Igår: 14:23

Nya teorin: Jupiter kan ha krockat med en stor planet

Sonden visade att Jupiters kärna är delvis upplöst. Nu lanserar forskarna en förklaring. Jätten kan ha krockat med en annan planet, stor som tio jordar..

Nyteknik - Igår: 13:24

Här är Ikeas jättesatsning på smarta hem-prylar

Högtalare, rullgardiner och glödlampor? ”Det är bara början”, säger Ikeas Björn Block..

Nyteknik - Igår: 12:42

”Alldeles för riskabelt att införa elektroniska val”

REPLIK. Det finns en utbredd risk för valmanipulation om vi inför elektroniska val. Frågan om tillgänglighet, att alla ska kunna rösta, måste lösas på andra sätt, svarar Måns Magnusson, Piratpartiet..

Nyteknik - Igår: 12:35

Så klarar du konkurrensen från yngre i jobbsökandet

Har du upplevt åldersdiskriminering och känner dig lite modfälld inför en intervju med en yngre rekryterare på en ung arbetsplats? Här är tipsen som kan ge dig fördelar..

Nyteknik - Igår: 11:30

Världens första solcellsväg – ett fiasko

Mindre än tre år efter invigningen är misslyckandet ett faktum. Världens första solcellsväg är nu så trasig att den inte är värd att reparera..

Nyteknik - Igår: 11:08

Frackning har fått utsläppen av metan att öka dramatiskt

Metoden för att utvinna gas och skifferolja har kritiserats för att den förorenar dricksvattnet. Nu visar forskning frackning också ligger bakom en tredjedel av det senaste årtiondets metanutsläpp..

Nyteknik - Igår: 10:10

Apple efter Trumps kritik: Vi skapar miljontals jobb

USA har Apple att tacka för 2,4 miljoner arbetstillfällen i landet, enligt teknikjättens egna beräkningar. Det är 20 procent fler jobb jämfört med en motsvarande uppskattning som Apple gjorde 2017..

Nyteknik - Igår: 09:28

Norges första elflyg tvingades nödlanda till sjöss

Det batteridrivna planet av modell Alpha Electro G2 tvingades nödlanda efter att det tappat motorkraft i luften. Pilot var toppchefen för flygbolaget Avinor..

Nyteknik - Igår: 07:58

NOAA bekräftar: Juli varmaste månaden människan uppmätt

USA bekräftar EU:s konstaterande att juli var den varmaste månaden som människan har uppmätt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.