DI > Ekonomi

Saturday, 24 August, 13:49

DI - 14 aug 19 kl. 10:37

Metros rekonstruktör: Skatteverket har felMetros rekonstruktör Helena Ståbi håller inte med Skatteverket om att rekonstruktionen av mediebolaget bör avslutas. Den nya skatteskulden är enligt företrädare för Metro redan reglerad, och även om likviditeten var ansträngd över sommaren ska den vara under kontroll, när journalisterna sagts upp. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Helena Ståbi, Skatteverket, Metro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Metros, rekonstruktör, Skatteverkethar , fel
Dagens Media - 08 mar 19 kl. 14:19

Metro skyldig skatteverket nio miljoner – gör nyemission

Metros skuld till skatteverket närmar sig nio miljoner kronor, och Kronofogden sitter på ytterligare åtta ansökningar om betalningsförelägganden. Allt ska betalas efter nyemissionen, säger:n vd Christen Ager Hanssen till Medievärlden..

DN - 01 apr 19 kl. 15:20

Skatteverket avgör Metros öde

Om inte Skatteverket går med på att skriva av en del av Metros skatteskulder blir det svårt att rädda företaget genom en rekonstruktion. Det menar advokat Helena Ståbi, som har utsetts till rekonstruktör..

Expressen - 28 jun 19 kl. 09:32

Metros fordringsägare tvingas vänta på pengar

Metros alla fordringsägare får vänta ytterligare tid innan de kan räkna med några pengar.Tidigast i slutet av augusti kommer ett förslag till ackordsuppgörelse.Det framgår av en skrivelse till Stockholms tingsrätt där rekonstruktören begär förlängning av tiden att försöka få tidningsföretaget på fötter.

Expressen - 15 apr 19 kl. 16:11

Skatteverket vill stoppa Metros rekonstruktion

Skatteverket vill inte att Metros rekonstruktion ska få fortsätta.Det framkom under dagens borgenärsförhandling i Stockholms tingsrätt, rapporterar Medievärlden..

Dagens Media - 05 jul 19 kl. 14:43

Beslut om Metros rekonstruktion skjuts upp efter kritik från Skatteverket

Inget beslut kommer att fattas om Metros fortsatta rekonstruktion förrän efter den 10 juli. Det efter att Skatteverket haft flera invändningar och bolaget nu fått tid att svara..

Expressen - 23 apr 19 kl. 10:54

Därför litar Skatteverket inte på Metros ägare

Skatteverket motsätter sig rekonstruktion av Metro.Ägaren Christen Ager-Hanssen har smitit undan sina personliga skatteskulder, anser Skatteverket, och man tror inte Metro kommer att betala ut likviden om det blir något ackord.– Vi brukar vara positiva till rekonstruktioner, säger Ingela Johansson, handläggare vid Skatteverket..

Expressen - 12 jun 17 kl. 14:56

Metros ägare anklagas för att hålla sig undan

Skatteverket har anklagat tidningen Metros ägare Christen Ager-Hanssen för att aktivt ha hållit sig undan när han jagas för sina skatteskulder.Det framgår av myndighetens egen inlaga när man begärde att mångmiljonskulden inte skulle preskriberas.Och nu har Kronofogden tappat bort honom.

Expressen - 15 nov 17 kl. 14:45

Kronofogden slog till mot Metros nya ägare

Kronofogden har slagit till mot Metros ägare Christen Ager-Hanssen som jagas för en skatteskuld på drygt 18 miljoner kronor.På ett konto i Norge upptäcktes 350 000 kronor som nu skickas till svenska Skatteverket.Samtidigt pågår jakten med att delge honom handlingarna.

Expressen - 25 mar 19 kl. 18:48

Skatteverket kan stoppa företagsrekonstruktion

Metros ägare Christen Ager-Hanssen vill rädda gratistidningen med en företagsrekonstruktion. Den förutsätter att fordringsägarna går med på att skriva ner skulderna. Men enligt statistiken slutar mer än hälften av alla rekonstruktioner med att företaget går i konkurs.

Expressen - 15 apr 19 kl. 16:11

Metros rekonstruktion får fortsätta

Skatteverket vill inte att Metros rekonstruktion ska få fortsätta.Det meddelade myndigheten under dagens borgenärssammanträde i Stockholms tingsrätt, vilket Medievärlden först rapporterade om.Men tingsrätten beslutade att rekonstruktionen får fortsätta till den 28 juni..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Toppekonomen varnar för valutakrig: ”En atombomb för världsekonomin”

Risken för en mycket turbulent börsutveckling och en häftigare inbromsning i världsekonomin ökar. Nästa steg kan bli ett valutakrig vilket kan utlösa en ”atombomb” för….

DI - 2 timmar sedan

Carnegie: Aktierna du ska våga köpa – ”det sprutar in pengar”

Våga köpa cykliskt, råder Carnegies analytiker. Det går att hitta underskattad kvalitet bland börsens verkstadsjättar, men se upp för övervärderade gullgrisar..

DI - 2 timmar sedan

Iransk tanker på väg mot Turkiet

Den omstridda iranska tanker som släpptes från Gibraltar i söndags är på väg mot Turkiet i stället för södra Grekland, visar sjödatatjänsten Marine Traffic..

DI - 2 timmar sedan

Rysslan provskjuter från atomubåtar

Ballistiska robotar har avfyrats från ryska atomubåtar i polarregionen i Arktiska havet och från Barents hav under en militärövning, meddelar landets försvarsdepartement..

DI - 3 timmar sedan

Affärsängeln om sin första fullträff: ”Ångrar att jag sålde för tidigt”

Affärsängeln Eva Redhe har suttit i 25 styrelser och ett av de längsta uppdragen är Första AP-fonden..

DI - 4 timmar sedan

Överfulla lager oroar diamantbranschen

Kan man någonsin få för mycket diamanter? Ja, det tycker i alla fall diamantbranschen som nu tampas med överskott på rådiamanter och en ökad produktion av syntetiska stenar..

DI - 4 timmar sedan

Spelplanen ändrad: Så ska du göra med ditt bolån nu

Bolånetagare står plötsligt inför en annan verklighet än för några månader sedan. Sjunkande marknadsräntor och konjunkturoro har tippat förutsättningarna åt ett nytt håll..

DI - 5 timmar sedan

Regeringskris avvärjd i Norge

Bokstavligen i elfte timmen har Norges statsminister Erna Solberg (Høyre) lyckats undvika en regeringskris..

DI - 5 timmar sedan

Bränderna i Amazonas pressar Bolsonaro – bildar ”kriskabinett”

De omfattande skogsbränderna i Amazonas kan skapa ekonomiska problem för Brasilien och även skada affärer för svenska och andra företag inom EU. .

DI - 5 timmar sedan

Ishockeylegendaren köper techbolag – ska nyttja rutavdrag

Ishockeylegendaren Mats Sundins bolag BBG, Bredbandsgruppen, köper Tech Troopers och skapar Smartify by BBG. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.