Nyteknik > Teknik

Friday, 23 August, 21:50

Nyteknik - 14 aug 19 kl. 10:22

Superdatorn El Capitan ska säkra USA:s kärnvapenSuperdatorn El Capitan kommer att ha en prestanda på över 1,5 exaflops – mer än dagens tio snabbaste datorer tillsammans..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
El Capitan, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SuperdatornEl , Capitanska , säkra, USA:s, kärnvapen
TA - 17 jun 13 kl. 16:44

Kina har snabbaste superdatorn


Världens snabbaste superdator finns i Kina, enligt undersökningen Top 500 där experter från Tyskland och USA testar och bedömer prestandan på superdatorer.Testerna visar att den kinesiska superdatorn, som fått namnet Tianhe-2 (Vintergatan-2), är nära dubbelt så snabb som huvudmotståndaren, en USA-designad Titan. Den nya monsterburken kan utföra 1 000 biljoner uträkningar i sekunden.

IDG - 17 jun 13 kl. 13:16

Kina brädar USA - här är snabbaste superdatorn


Med datorn Tianhe-2 har Kina lyckats peta ner USA från toppen på superdatorlistan Top500..

IDG - 17 feb 11 kl. 11:09

Superdatorn en fena på Jeopardy

IBMs superdator Watson krossar konkurrenterna i frågesporten Jeopardy i USA..

Nyheter 24 - 23 mar 12 kl. 16:30

Superdatorn "Dr.Watson" ska lösa cancergåtan


Forskarna hoppas nu kunna räkna ut hur cancer ska botas. Watson finns på IBM and Sloan-Kettering Cancer Center i USA, och anses vara en av världens mest avancerade datorer. Datorn är redan känd sen tidigare, då den vunnit över världens bästa Jeopardy-spelare.

Expressen - 15 jan 15 kl. 09:24

De slog extremt rekord på 900 meter hög vägg

Klättringen tog 19 dagar och stördes av flera fall och skador. I natt svensk tid nådde Tommy Caldwell och Kevin Jorgeson det historiskt svåra målet uppför den hisnande El Capitan-klippan i USA. - Han förstår inte vilken enorm bedrift det här är och vilken uppståndelse det har varit, säger pappa Mike Caldwell..

Dagensanalys.se - 20 dec 16 kl. 13:00

Nu börjar IBM:s superdator sin nya karriär som kundpsykolog

Annonsfirman Unruly har nu en ny medhjälpare – ”superdatorn” Watson, som ska hjälpa till med att skapa psykologiska kundprofiler. Detta ska gå snabbare och enklare än tidigare metoder och inte minst vara avsevärt billigare. Projekt heter Unruly DNA, och går ut på att man först skapar en panel med 10 000 deltagare jämnt fördelade mellan USA och Storbritannien.

Trelleborgs Allehanda - 29 maj 14 kl. 10:45

Brad Pitt slagen på filmpremiär


Inte ens filmstjärnor går säkra på stan. När Brad Pitt under onsdagskvällen skrev autografer på premiären av Disneyfilmen "Maleficent" överraskades han med ett slag i ansiktet, uppger CNN. Filmen, med Brad Pitts partner Angelina Jolie i huvudrollen, hade premiär på El Capitan Theater i Hollywood.

Kristianstadsbladet - 29 maj 14 kl. 10:45

Brad Pitt slagen på filmpremiär


Inte ens filmstjärnor går säkra på stan. När Brad Pitt under onsdagskvällen skrev autografer på premiären av Disneyfilmen "Maleficent" överraskades han med ett slag i ansiktet, uppger CNN. Filmen, med Brad Pitts partner Angelina Jolie i huvudrollen, hade premiär på El Capitan Theater i Hollywood.

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 14 kl. 10:48

Brad Pitt slagen på filmpremiär

Inte ens filmstjärnor går säkra på stan. När Brad Pitt under onsdagskvällen skrev autografer på premiären av Disneyfilmen "Maleficent" överraskades han med ett slag i ansiktet, uppger CNN. Filmen, med Brad Pitts partner Angelina Jolie i huvudrollen, hade premiär på El Capitan Theater i Hollywood..

Västerbottens Folkblad - 29 maj 14 kl. 10:50

Brad Pitt slagen på filmpremiär

Inte ens filmstjärnor går säkra på stan. När Brad Pitt under onsdagskvällen skrev autografer på premiären av Disneyfilmen ”Maleficent” överraskades han med ett slag i ansiktet, uppger CNN. Filmen, med Brad Pitts partner Angelina Jolie i huvudrollen, hade premiär på El Capitan Theater i Hollywood.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 7 timmar sedan

Håkäringen i Skagerrak blev nytt fiskerekord

Mitt i natten fick han napp - 430 meter under båten. Efter en timmes kamp i Skagerrak fick Mattias Jonsson upp den stora håkäringen till ytan och nu har föreningen Sportfiskarna godkänt fisken som ett nytt sportfiskerekord..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Frågorna som Ping Pong bakom Skolplattformen inte svarar på

Ping Pong gör miljonvinster på att sälja it-plattformar till kommuner, skolor och universitet. Men efter läckan på Skolplattformen är det locket på..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Kärnkraftverk användes för att gräva kryptovaluta

Anställda på ett kärnkraftverk i Ukraina misstänks ha kopplat upp anläggningen mot internet för att tillverka kryptovaluta. Nu utreds händelsen av landets säkerhetstjänst, rapporterar flera medier..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Harley-Davidson hintar om snar tillverkning av elcyklar

Harley-Davidson vill göra mer än motorcyklar. För första gången har bolaget nu visat upp prototyper till en ny serie elcyklar..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Danmark har fått världens största helelektriska färja

Elfärjan Ellen kan ta 30 fordon och 200 passagerare. Båten väger 650 ton och har det mest kraftfulla batteripacket hittills i en elfärja – på 4,3 MWh.

Nyteknik - 11 timmar sedan

Bill Gates hade rätt om fördelar med flexibelt arbete

Balansen mellan jobb och fritid spelar en allt större roll för unga i karriären. Flexibla arbetsvillkor står därför högt i kurs, men även arbetsgivarna kan tjäna på att införa lite friare tyglar..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Bolsonaro: Vi klarar inte brandbekämpningen

Skogsbränderna fortsätter att härja i Amazonas regnskog – och Brasiliens president Jair Bolsonaro säger att regeringen saknar resurser för att bekämpa elden..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Microsoft bygger datacenter i Staffanstorp

It-jätten Microsoft expanderar företagets utvecklingsplaner för datacenter i Sverige. I ett pressmeddelande meddelas nu att bolaget köpt mark i Staffanstorps kommun i Skåne..

Nyteknik - 11 timmar sedan

”Elektrifiering lika nödvändig som asfaltering”

DEBATT. Om staten finansierar elektrifiering av vägarna så skulle vi utan att tveka lägga en order på 50 nya el-lastbilar. Det skriver Niklas Andersson på DFDS Logistics, och efterlyser en elektrifieringskommission..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Regeringen prövar utbyggnad av Preemraff i Lysekil

Regeringen kommer att pröva om den kritiserade utbyggnaden av Preems raffinaderi i Lysekil ska tillåtas eller ej..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.