YLE > Finland

Monday, 26 August, 09:15

YLE - 14 aug 19 kl. 10:29

Knarkbrotten ökar i VästnylandAntalet narkotikabrott har ökat i västligaste Västnyland. Det berättar Västra Nylands polisinrättnings statistik från de sex första månaderna i år..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Västnyland, Västra Nylands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Knarkbrotten, ökari , Västnyland
YLE - 28 maj 16 kl. 13:22

Fermion i Hangö växer då hela världen käkar mer mediciner

Läkemedelsföretaget Fermion i Hangö satsar stort inför framtiden. Konsumtionen av mediciner ökar i hela världen. Fermions ägare Orion testar som bäst ett läkemedel mot prostatacancer.

YLE - 24 mar 15 kl. 08:40

En regnbåge av åsikter inom KD i Västnyland

Arbetslöshet, palestinierna jämfört med Boko Haram, hemmamammors ställning och lata finländare hör till de ämnen de västnyländska riksdagskandidaterna från Kristdemokraterna för fram i sina videor i Yle valgalleri. I riksdagsvalet för fyra år sedan klarade Kristdemokraterna sig bäst i Hangö i Västnyland. I Hangö var understödet för KD 3,6 procent vilket var nästa lika stort som för De gröna och betydligt bättre än stödet för Centerpartiet.

YLE - 07 jun 17 kl. 17:39

Nästan tio vargar rör sig i Västnyland

Det finns omkring nio vargar som rör sig inom två revir i Västnyland. I Snappertunareviret finns två vargar och i Raseborg mellan fem och sju vargar. Naturresursinstitutet har publicerat en uppskattning på hur många vargar det rör sig på olika håll i Finland.

YLE - 14 feb 13 kl. 04:57

En stor kommun i Västnyland?

Om kommunerna ska sköta social- och hälsovården i egen regi så behövs stora vårdområden. Det anser Ingås kommundirektör och menar att det området kunde vara en och samma kommun. Jarl Boström, som är Ingås kommundirektör, förespråkar ett brett vårdsamarbete som omfattar både Västra Nylands sjukvårdsområde och Lojo sjukvårdsområde.

YLE - 24 jan 17 kl. 18:23

Dialog efterlyses om vargarna i Västnyland

Dialog och mera kunskap om vargarna efterlyses bland miljövårdsaktiva i Västnyland och Nyland. Utrotning är inte lösningen, säger tidigare miljöchef. I lördags gjordes vargobservationer i Norrby i Snappertuna.

YLE - 24 aug 16 kl. 19:17

Tankar om ny tidning i Västnyland - oklart vem som är bakom planen

Lokaltidningarna inom KSF Media kommer att avskeda många journalister inom kort. Nu är det klart att sex redaktionella årsverken ska bort från både Östnyland och Västra Nyland. Allt fler talar nu om en ny västnyländsk tidning.

YLE - 10 jun 17 kl. 15:33

Frisbeegolfen växer i Västnyland

Discgolf, eller frisbeegolf, har allt fler utövare i Västnyland. Lokala tävlingar är välbesökta och lockar spelare från hela Finland. Discgolfbanan i Västerby i Ekenäs bjuder på variation.

YLE - 10 jun 17 kl. 15:33

Fina frisbeegolfbanor lockar till Västnyland: En del kör flera hundra kilometer för att slänga på banorna här

Discgolf, eller frisbeegolf, har allt fler utövare i Västnyland. Lokala tävlingar är välbesökta och lockar spelare från hela Finland. Discgolfbanan i Västerby i Ekenäs bjuder på variation.

YLE - 27 jul 16 kl. 17:19

Skarvarnas guldålder är förbi i Västnyland

Skarvkolonin i Västnyland minskar igen. Det är mycket möjligt att den fortsätter att minska, och det är bland annat havsörnen som ser till att skarvarna inte ökar. Finlands miljöcentral har räknat ut att det finns 25 500 skarvbon i landet den här sommaren.

YLE - 28 feb 15 kl. 17:37

Vårdreformen ökar skattetrycket i Västnyland

Trots att Hangö och Raseborg fortfarande hör till dem som ekonomiskt vinner på vårdreformen betyder ändå alla statens reformer tillsammans att kommunerna måste höja sina skatter för att ha lika mycket pengar som förr att röra sig med. Också i Ingå, Lojo och Sjundeå måste skatterna höjas. Finansministeriet har räknat ut hur kommunernas ekonomi påverkas av det senaste förslaget till social- och hälsovårdsreform.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Ilta-Sanomat: Polisen undersökte ett motell i Borgå på söndag kväll

Polisen bekräftar inte att aktionen hade att göra med skottdramat i Ölstens där två poliser skadades..

YLE - 1 timme sedan

Utländska arbetare utnyttjas och tvingas jobba utan lön

Arbetstagare med utländsk bakgrund har varit tvungna att utföra oavlönad praktik, enligt Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC..

YLE - 2 timmar sedan

Uutissuomalainen: Tågturismen till S:t Petersburg har ökat nämnvärt

Tågturismen till S:t Petersburg har ökat nämnvärt, rapporterar Uutissuomalainen. Antalet tågresenärer till S.t Petersburg har ökat med nästan 20 procent på ett år..

YLE - 4 timmar sedan

"Konkurrenskraftstimmarna bort och semesterpenningen tillbaka" - löntagarna och facken positivt inställda till den nya regeringen

I februari 2017 trädde konkurrenskraftsavtalet inom offentliga sektorn i kraft. I praktiken betydde det att arbetarna i offentliga sektorn fick längre arbetsdagar utan någon som helst ersättning..

YLE - 4 timmar sedan

Finlands äldsta bank har överlevt i 160 år - Ekenäs Sparbank tror att personlig service har en plats också i den digitala framtiden

Ekenäs Sparbank är Finlands äldsta bank med sina 160 år på nacken. Men frågan är om den lyckas överleva lika länge till. Om 50 år kanske det inte finns några banker alls, säger verkställande direktör Berndt-Johan Lundström.

YLE - 4 timmar sedan

Miljökrav på färjetrafiken tvingar operatörer till nytänk

Rederiernas uppgift är att betjäna samhället, därför kan de sällan minska sina koldioxidutsläpp genom att sluta köra. Att köra med el minskar utsläppen - men det är inte problemfritt..

YLE - 4 timmar sedan

Polisen kan inte stoppa tabletthandeln i Helsingfors: "Efter att polisen avlägsnat försäljare ur landet ersätts de med nya"

Polisen har svårt att stoppa den organiserade handeln med olagliga tabletter på gatorna i Helsingfors. Trots att försäljare grips och sänds ut ur landet kommer nya från Rumänien. Rumänska tiggare har enligt polisen lockats med i verksamheten, men det är oklart om de deltar i tablettförsäljningen..

YLE - 10 timmar sedan

Sommaren är inte kort! Det blir högsommarvärme i stora delar av landet

Veckan börjar med värme och solsken. På vissa håll når temperaturen 25 grader. Det somriga vädret håller i sig åtminstone till början av september..

YLE - 13 timmar sedan

Terminalen vid Vasa flygplats evakuerades på grund av bombhot – misstänkt väska ofarlig

Vasa flygplats tog emot ett bomhot vid 20-tiden på söndag kväll. Terminalen evakuerades till en början, men kunde efter ett tag öppna igen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.