DI > Ekonomi

Thursday, 22 August, 19:52

DI - 14 aug 19 kl. 10:17

Kort glädjeskutt för kronanInflationstakten sjönk i juli men inte så mycket som vare sig marknaden eller Riksbanken hade räknat med. Det oväntat höga utfallet gav kronan ett tillfälligt lyft..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kort, glädjeskuttför , kronan
Cornucopia - 12 jun 19 kl. 07:23

Breda nedgångar för svenska kronan - glöm inte påslagsfria kort för semestern

Den svenska kronan SEK drabbades av breda nedgångar under gårdagen, vilket är en bra påminnelse om att se till att skaffa de där påslagsfria korten från utländska banker om du ska semestra utomlands och vill reducera kostnaderna med några procent.
Dagschart EURSEK.Svenska kronan föll under gårdagen brett i samtliga valutapar jag normalt bevakar.

PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 11:08

Myten om säkra kort på marknaden

Ladda ner en aktiemarknadsutsikt här: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

Cornucopia - 15 mar 19 kl. 10:01

Diversifiering av likvider bort från kronan

När det gäller att flytta bort likvider från svenska kronan är det absolut enklaste för annat än småpengar att välja utländska räntefonder. Mixen av avkastnings- och riskkrav på räntefonderna beror förstås på din egen riskprofil och jag har inga särskilda tips på fördelning.
En av mina likvidportföljer.

PrivataAffärer - Igår: 09:36

SHB: Fortsatt kräftgång för kronan

Läs även: Avmattningen fördjupas och breddas Handelsbanken ser än svagare krona än tidigare och spår nu att valutaparet EUR/SEK handlas i 10:65 vid utgången av 2019, 10:58 vid utgången av 2020 och 10:40 vid utgången av 2021. Motsvarande prognoser för dollarn mot kronan är 9:51, 8:96 respektive 8:52. I aprilprognosen spåddes kronan stärkas till 9:90 mot euron och 7:92 mo

VA - 04 apr 11 kl. 14:49

Kronan stärks mot euron

4 april Hökaktigare signaler från ECB får Swedbank att tro på mer måttliga kronförstärkningar gentemot euron framöver, till 8:65 på ett halvårs sikt. Mot dollarn tror Swedbank att kronan bottnar de kommande månaderna och att det därefter följer en kronförsvagning mot 6:80 till hösten. Det skriver valutastrateg Anders Eklöf på Swedbank i ett marknadsbrev på måndagen.

PrivataAffärer - 02 maj 19 kl. 16:44

Förnyad press gör kronan rekordsvag

Vid svensk stängning var kronan 7 öre svagare mot dollarn på 9:55 och 5 öre svagare till 10:68 mot euron, jämfört med klockan 12.00 i tisdags. På morgonen var kronans växelkurs mot dollarn inte långt från den svagaste nivån någonsin, medan 10:70 tillfälligt bröts två gånger mot euron.

SvD - 24 feb 11 kl. 16:31

Kronan något starkare

Världsmarknadspriset på olja steg i dag till 119 dollar per fat, men Handelsbanken bedömer att priset inom kort faller till cirka 100 dollar. Kronan stärktes försiktigt. En euro kostar nu 8:79 kronor....

Affärsvärlden - 12 feb 15 kl. 13:58

Så brant faller kronan

Riksbanken drämde till med stora släggan och genomförde flera expansiva penningpolitiska åtgärder, vilket fick kronan att försvagas kraftigt och de svenska räntorna att sjunka, särskilt de med kort och medellång löptid..

GöteborgsPosten - 12 nov 15 kl. 10:50

Kungaparet besökte Kronan i Trollhättan

"Personalen har gjort ett jättejobb", sade kung Carl XVI Gustaf under ett kort möte med medierna efter hans och drottningens besök på Kronan på torsdagen..

PrivataAffärer - 07 nov 16 kl. 14:52

Bästa skyddet mot Trump: Satsa på en försvagning av svenska kronan

Att gå kort och satsa på en försvagning av den svenska kronan är det bästa sättet för handlare i Europa att skydda sig mot en seger för Republikanernas Donald Trump i det amerikanska presidentvalet. Den bedömningen gör ING Group, enligt Bloomberg....

Expressen - 07 nov 16 kl. 17:09

Kronan på svagaste nivån sedan år 2010

Kronan nådde under måndagen sin svagaste nivå sedan år 2010. Under en kort tid så var värdet på andra sidan 10-kronorsstrecket, rapporterar bland andra Dagens Industri..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Tiotals miljoner på spel när svenska fotbollsklubbar jagar Europa

Upp mot 50 miljoner kronor vardera kan MFF respektive AIK räkna hem om de vinner i tredje kvalrundan i Europa League och når gruppspelet. .

DI - 15 minuter sedan

Umida säljer produktionsutrustning – ger effekt på 8,5 Mkr

Alkoholdryckesbolaget Umida Group har sålt produktionsutrustning till ett värde av 10,5 miljoner kronor till No 1 Brands. .

DI - 15 minuter sedan

En karriär på Twitter har gränser

LEDARE. Twittrare är ego-trippare och överskattar lätt sin ställning. De blir svåra att ha i grupparbete eftersom förtroendet saknas..

DI - 15 minuter sedan

Wise Group ska skaffa kapital åt dotterbolag – Erik Mitteregger blir ordförande

Bemannings- och rekryteringsbolaget Wise Group har som ett resultat av den tidigare meddelade strategiska översynen av dotterbolaget Brilliant Future beslutat att tillsätta en ny….

DI - 45 minuter sedan

Swedbank tar in 4,8 miljarder för att bättra på kapitalstrukturen

Swedbank emitterar primärkapitaltillskott omfattande 500 miljoner dollar, motsvarande 4,8 miljarder kronor för att optimera sin kapitalstruktur, enligt ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Femstjärnerörelsen vill förhandla om ny regering

Femstjärnerörelsen (M5S) vill börja förhandla om en ny regeringsbildning i Italien, snarare än att gå till nyval..

DI - 1 timme sedan

Intrum utökar fyraårig obligation med 900 miljoner kronor

Kredithanteringsbolaget Intrum har utökat sin utestående MTN-obligation med 900 miljoner kronor.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Elfel orsakar tågförseningar i Stockholm

Två trafikstörningar har ställt till det för tågresenärer i Stockholm under torsdagen och orsakar förseningar i trafiken..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Stena Impero på väg att släppas

Det svenskägda fartyget Stena Impero kommer snart att släppas av Iran. De signalerna har det svenska utrikesdepartementet fått, enligt uppgifter till SVT. .

DI - 1 timme sedan

Europabörserna: Uppåt för Cevians Thyssen Krupp i Frankfurt

Europabörserna backade på torsdagen. Starkare tyska makrodata än väntat gav stöd initialt åt Frankfurt, men på eftermiddagen kom uppgifter om att tyska Bundesbank inte ser behov….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.