BT > Nyheter

Sunday, 25 August, 13:26

BT - 14 aug 19 kl. 09:53

SD Svenljunga: ”Utbilda politiker i HBTQ-frågor”Utbilda förtroendevalda och personal på kommunen i HBTQ-frågor. Det föreslår Sverigedemokraterna i Svenljunga..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Svenljunga, HBTQ, Sverigedemokraterna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD Svenljunga, Utbilda, politikeri , HBTQ-frågor
NSD - 09 okt 12 kl. 06:00

Kyrkan går i bräschen med att utbilda i HBTQ-frågor

Svenska kyrkans kanslipersonal i Luleå stift fick i går större kunskap i HBTQ-frågor.- Det har varit alla tiders, väldigt bra, säger stiftsdirektor Solveig Ininbergs..

BT - 11 feb 19 kl. 21:08

”Utbilda förtroendevalda i HBTQ-frågor”

Förtroendevalda i Svenljunga kommun bör utbildas i HBTQ-frågor. Det föreslår Sverigedemokraternas Patrik Thorén..

BT - 25 aug 14 kl. 10:22

Ökad kunskap om hbtq-frågor

Bättre utbildning av kommunens anställda om hbtq-personers situation. Det föreslår Hanna Bernholdsson (MP) och Therése Björklund (S) i en debattartikel där de ser en positiv utveckling på området men inte är nöjda förrän Borås är öppet för alla. Under den senaste tiden har vi sett oroväckande bakslag i bland annat Ryssland och Litauen, där sexuella rättigheter inskränkts och hbtq-människor förföljts och trakasseras.

SmålandsPosten - 02 aug 14 kl. 09:41

Bo Frank får kritik för blogginlägg? inte tydlig i HBTQ-frågor

Den socialdemokratiska kommunpolitikern Malin Lauber kritiserar Bo Frank (M) för ett antal inlägg på hans blogg i veckan. Han anklagas för att inte vara tillräckligt tydlig i HBTQ-frågor. Under veckan har Växjös kommunalråd Bo Frank bland annat skrivit på sin blogg att det är pridefestival i Stockholm, men för säkerhetsskull är det bäst att inte säga något.

Sydsvenskan - 05 mar 15 kl. 09:46

Svenska museer inkluderar hbtq-frågor

Svenska museer ligger långt fram när det gäller att inkludera hbtq-frågor i sina verksamheter. Enligt en ny rapport som Riksutställningar har överlämnat till regeringen jobbar 82 procent av svenska museer med sådana frågor.Samtidigt drivs en stor del av arbetet av eldsjälar och är fortfarande i sin linda.

Nyan - 03 aug 17 kl. 13:00

Hockeylirare lyfter hbtq-frågor

ISHOCKEY. De vill förändra normen kring hbtq-frågor på Åland.
På lördag spelas en streethockeyturnering för att försöka skapa en förändring.

YLE - 03 aug 17 kl. 10:50

"Idrotten ligger tio år efter" – hockeylirare lyfter hbtq-frågor

På lördag spelas en streethockeyturnering för att försöka skapa en förändring. Om det öppnar upp ögonen hos någon så är det en bonus, säger ishockeyspelaren Katja Juslin i arrangörsgruppen. Det var Juslin som kom med initiativet att anordna en streethockeyturnering på Åland för att lyfta fram hbtq-frågor.

Sydsvenskan - 04 aug 14 kl. 00:33

Direktdebatt om hbtq-frågor

Klockan 10.00 deltar Hans Linde (V) och Olof Lavesson (M), talespersoner i hbtq-frågor för sina partier, i en direktdebatt med Sydsvenskans läsare om hbtq-frågor..

Dalarnas tidningar - 31 aug 14 kl. 13:16

Falun bäst i hbtq-frågor

Kommunundersökningen är en omfattande rapport som utvärderar och redovisar Sveriges alla 290 kommuners arbete med hbtq-frågor på olika områden: skola, utbildningsinsatser internt i kommunen och kommunens generella verksamhet. Därutöver ingår i rapporten statistik kring utsatthet för hatbrott, en mätning av skillnader i attityden till hbtq-personer mellan olika delar av landet och en kvantitativ värdering av hbtq-samhällets infrastruktur..

Jönköpingsnytt - 27 mar 13 kl. 19:50

Hbtq-frågor i fokus när Lodalen inspirerade

Aulan på Länssjukhuset Ryhov var fullsatt av nyfiken vårdpersonal när Mian Lodalen idag besökte sjukhuset för att föreläsa om hbtq-frågor. Bemötandet av hbtq-personer inom vården stod i fokus under den närmare två timmar långa vistelsen. - Vi är på väg i rätt riktning och denna typ av diskussion är ett steg framåt, säger Mian Lodalen till Jnytt..

DN - 16 maj 16 kl. 16:19

Eurovision sätter fokus på hbtq-frågor i Ukraina


Enligt Eurovisionvinnaren Jamala är Ukraina säkert för hbtq-personer att besöka. Men i dag rankas landet som det sjätte sämsta sjätte i Europa på hbtq-frågor. – Eurovision blir ett test för staten, då vi kommer få se hur de hanterar homofobi och transfobi i landet, säger Olena Shevchenk från den ukrainska organisationen Insight..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Snart går startskottet för Ulricehamn Pride

På måndag startar Ulricehamns första Pridevecka. Programmet bjuder på både föreläsningar, filmvisning och utställningar. Veckan avslutas med parad och konserter.

BT - 30 minuter sedan

Boråsare i branddrama på semesterö – tvingades evakuera

40-årsfirandet av dottern på den grekiska ön Samos fick ett abrupt avbrott. Knappt två timmar efter incheckningen på hotellet fick boråsaren Erkki Iinatti och hans familj evakuera området på grund av en brand. .

BT - 45 minuter sedan

Svensktoppen: Årets sommarhit tar täten

Sommaren dröjer sig kvar ett tag till då Uppsalabandet Mares och sommarhitten "Sunnanvind" tar sig tillbaka till förstaplatsen. Sandro Cavazza och Lena Philipsson delar på sjätteplatsen med lika många poäng och veckor på listan..

BT - 1 timme sedan

Nytt samarbete bakom Petersons succé

Hon har slagit flera toppspelare den senaste månaden och är det stora svenskhoppet i US Open. Samarbetet med nya tränaren Thomas Högstedt har lyft Rebecca Peterson..

BT - 1 timme sedan

M kräver svar om svenska barn i IS-lägren

Moderaterna kräver besked från statsminister Stefan Löfven (S) om vilka planer regeringen har för de barn till svenska misstänkta IS-anhängare som finns i bland annat al-Hol-lägret i norra Syrien..

BT - 1 timme sedan

Panta mera – nya grepp ska öka återvinningen

Plastpåsar, kläder – och snusdosor. Från att tidigare främst ha gällt pet-flaskor och burkar blir nu allt fler konsumtionsvaror och förpackningar pant- eller återlämningsbara. De nya greppen ska få oss att återvinna mer, men kommer de att lyckas?.

BT - 2 timmar sedan

Världens minsta val nära utrotning

Den lilla hotade valen Kaliforniatumlare sätter Mexiko under press. Miljöorganisationer uppmanar omvärlden att införa handelsanktioner mot landet för att man misslyckats med att stoppa det illegala fiske som hotar arten. I värsta fall kan Kaliforniatumlaren vara helt borta inom loppet av månader..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.