BT > Nyheter

Wednesday, 21 August, 17:51

BT - 14 aug 19 kl. 09:54

Ny vandringsled invigs på Gruvans dagUnder våren och sommaren har frivilliga vid Gräne gruva anlagt en ny vandringsled, en malmränna samt satt upp fler skyltar med fakta om fältspatgruvan från tidigt 1900-tal. Den nya 3 600 meter långa leden invigs i samband med Gruvans dag på söndag. – Vi gör det för att det är roligt och besökarantalet är ett kvitto på att vi gjort någonting som uppskattas, säger Christer Johansson. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Gruvans, Gräne, Christer Johansson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny vandringsled, invigs, Gruvans, dag
Helsingborgs Dagblad - 08 jun 17 kl. 14:19

Vandringsled invigs på Ven

Nästa vecka, 17 juni, invigs en ny vandringsled på Ven..

Nya Wermlands Tidningen - 24 aug 11 kl. 20:17

Ny vandringsled invigs

På söndag invigs en ny sevärdhet i Utterbyn utanför Torsby. I samband med Sahlströmsgårdens dag är det nämligen premiär för en ny natur? och kulturvandringsled..

Helsingborgs Dagblad - 05 apr 11 kl. 14:49

Ny vandringsled invigs

En ny vandringsled håller på att ta form i Häljarp; Saxåslingan som blir en delslinga till Skåneleden.? Huvudanledningen är att vi vill göra det lättare för Häljarpsborna att ta en tur längs Skåneleden, att få mer friluftsliv. Sedan blir det ju också en möjlighet för de som vandrar Skåneleden att göra en avstickare längs Saxån.

Sydsvenskan - 07 sep 11 kl. 08:44

Norra hamnen invigs i dag

Foto: Bengt Arvidson
I dag invigs Norra hamnen, en bit Öresund som nu omvandlats till industrimark och färjehamn.
Utbyggnaden har gett Malmös och Köpenhamns gemensamma hamnbolag mycket mer plats, samtidigt som avgaser från färjor och lastbilar både minskats och flyttats från centrum. I dag invigs en första etapp i miljardprojektet, som väntas ge ökad ekonomisk tillväxt och ökad sysselsättning, enligt Ilmar Reepalu (S), ordförande i Malmö kommunstyrelse och Johan Röstin, VD för gemensamma hamnbolaget Copenhagen Malmö Port.

Västerbottens Folkblad - 05 okt 12 kl. 10:25

Nytt äldreboende invigs i dag

I dag invigs Skellefteås nya äldreboende, Höjden på Morö backe. På måndag flyttar de första boende in och de kan bland annat njuta av ett spa [...].

NSD - 12 jun 13 kl. 09:06

Facebookhallen invigs i dag

LULEÅI dag invigs Facebookhallen på Porsön i Luleå..

BT - 13 okt 17 kl. 08:35

Lars Tunbjörkrummet invigs i dag

I dag invigs Lars Tunbjörkrummet på Borås Konstmuseum. I samband med detta hålls ett symposium om den Boråsbördige fotografen verk och betydelse. .

Nerikes Allehanda - 24 maj 14 kl. 05:55

Vandringsleder i Tivedsområdet knyts ihop och invigs i dag

Snart går det att vandra åt alla riktningar i Tivedsområdet när Bergslagsleden knyts ihop med Gårdsjöbygden. Idag invigs ledsystemet i Finnerödja på hembygdsgården..

DN - 28 maj 19 kl. 11:15

Sverige blir självförsörjande på plaståtervinning – ny anläggning invigs i dag

MOTALA. Nu slutar Sverige exportera plast. DN har besökt Europas modernaste anläggning för plaståtervinning i Motala som invigs på tisdagen.

Hela Gotland - 25 maj 12 kl. 04:00

Äldreboende i Hemse invigs i dag

I dag, fredag, är det dags för invigning av Hemse nya äldreboende..

DalaDemokraten - 27 mar 14 kl. 08:01

Flera butiker invigs i dag på Norra Backa

Borlänge Norra Backa handelsområde expanderar. I går öppnade Rusta och i dag slår flera nya butiker upp portarna..

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

OTÄCKA FYNDET: Upptäckte hängsnaror på hinderbana – se bilden

När Johannes Frändås var ute på promenad i måndags kväll gjorde han en obehaglig upptäckt. Två hängsnaror var upphängda vid hinderbanan på Hester. .

BT - 1 timme sedan

Margaret Atwood livesänds till Röda kvarn

Ett direktsänt scensamtal med författaren Margaret Atwood, samt två visningar av hyllade Tarantinofilmen ”Once upon a time... in Hollywood”. Här är höstens första månader på Röda kvarn..

BT - 1 timme sedan

Lundqvist: "Förbundet måste hitta en dialog"

NHL-stjärnan Henrik Lundqvist har förståelse för bojkotten av Damkronorna. Som det är nu är situationen hållbar, anser målvakten..

BT - 1 timme sedan

Dåligt dricksvatten drabbar barnen

Världen står inför en dricksvattenkris. Dålig kvalitet på vattnet ger stora konsekvenser för barn – som riskerar att inte växa fullt ut på grund av dålig syreupptagningsförmåga, varnar Världsbanken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.